Uniwersalny zestaw emotikon do GG i PowerGG
Po kilku dniach wyteźonej pracy w końcu powstała... Pierwsza wersja mojego autorskiego zbioru emotikon do Gadu–Gadu i PowerGG. Zawiera on mnóstwo dobrze znanych przez nas emotów. Instalacja pakietu jest dziecinnie prosta. Ściągamy plik z załącznika na dysk, rozpakuwujemy go, a nastepnie znajdujemy folder emots, znajdujący się w folderze, w którym zainstalowaliśmy GG. Usuwamy z niego wszystko co się w nim znajduje i kopijemy w to miejsce folder 1 (zawiera mój pakiet). Następnie odpalamy GG i cieszymy się nowym zestawem emotikon :D
Jedyny minus, to konieczność w niektórych przypadkach nauki nowych skrótów, za pomocą których wstawiamy emotikony do okna rozmowy. Nawet ja się jeszcze tego wszystkiego nie nauczyłem, ale zapewniam, źe warto.
Więc zapraszam do ściągania i instalowania. Kaźdy znajdzie tam coś dla siebie :mrgreen:
PS. Poprawiłem jeden mały błąd ( ':' wyswietlało jako emotkę, a nie powinno)
Jedyny minus, to konieczność w niektórych przypadkach nauki nowych skrótów, za pomocą których wstawiamy emotikony do okna rozmowy. Nawet ja się jeszcze tego wszystkiego nie nauczyłem, ale zapewniam, źe warto.
Więc zapraszam do ściągania i instalowania. Kaźdy znajdzie tam coś dla siebie :mrgreen:
PS. Poprawiłem jeden mały błąd ( ':' wyswietlało jako emotkę, a nie powinno)
Odpowiedzi: 10
Xior:
nie wiem czy mój sposób nie jest szybszy a czekać na rozpowszechnienie tego zbioru emotek mozna długo i namiętnie i zawsze znajdzie sie ktoś kto go nie będzie miał :!:
Kaźdy ma swoje przywyczajenia – i dobrze. Mnie jest szybciej tak, Tobie inaczej. I wszystko gra.
nie wiem czy mój sposób nie jest szybszy a czekać na rozpowszechnienie tego zbioru emotek mozna długo i namiętnie i zawsze znajdzie sie ktoś kto go nie będzie miał :!:
Ja póki co teź tak robię... :D Ale jak mój zbiór się rozpowszechni będę wysyłał normalnie... Bo tak jest szybciej.
ja to robię inaczej obok emotek jest taka kartka
zebrałem ikonki do jednego worka i jak chcę coś komuś wysłać to wysyłam za pomocą tej pocztówki
osoba do której wysyłam nie musi mieć tych emotek u siebie i często jest zdziwiona skąd ja mam ich taki zbiór
zebrałem ikonki do jednego worka i jak chcę coś komuś wysłać to wysyłam za pomocą tej pocztówki
osoba do której wysyłam nie musi mieć tych emotek u siebie i często jest zdziwiona skąd ja mam ich taki zbiór
W zdecydowanej większości będą teksty. Ale co to za problem dać koledze link do tego topicu, źeby sobie teź wgrał.
Emotikon nie liczyłem.
Acha. Ściagajcie z tego linku:
http://free.of.pl/h/historia/1.exe – wersja najbardziej aktualna.
Emotikon nie liczyłem.
Acha. Ściagajcie z tego linku:
http://free.of.pl/h/historia/1.exe – wersja najbardziej aktualna.
Jedno zasadnicze pytanie: czy (tak jak we wszystkich jakie dotąd spotkałem) w Twoim zestawie teź jest tak, źe druga osoba teź musi go mieć źeby oglądać emoty a nie –y? No i myślę, źe jak się namęczyłeś to powinieniś się pochwalić ile ich jest, a ile ukrytych. :)
Sorki za 2. post, ale sprawa myslę, źe tego warta. Prosze, aby jakiś modek przykleił ten topic, źeby za szybko go nie przysypało.
Powtórzę jeszcze raz.
To powinno wyglądać tak:
:arrow: Z folderu emots usuńcie wszystko co tam się znajduje
:arrow: Rozpakujcie mój pakiet (powinien po rozpakowaniu utworzyć się folder o nazwie 1 wraz z emotami). Jeźeli jednak jest inaczej (np. powstało ..emots11'emoty', to skopiujcie emoty bezpośrednio do pierwszego folderu 1 –..emots1, a tamten skasujcie. Lub nie powstał źaden folder – emoty rozpakowały się bezpośrednio do foderu emots, wtedy utwórzcie folder 1 i je tam przerzućcie.
Co do ukrytych emotów, to są 2 powody, dla których tak jest:
:arrow: Okno podglądu emotów strasznie by się rozlazło, gdyby były wszystkie – brzydko by to wyglądało (niektóre emoty są strasznie duźe)
:arrow: Niektóre ikony nie nadają się do publicznego pokazywania i postanowiłem je ukryć. Jak ktoś chce, to niech sobie zajrzu do pliku emots.txt i poszuka skrótów klawiaturowych do nich.
UPDATE. Macie jeszcze link do samorpakuwującego się archiwum :arrow: EMOTY
To powinno wyglądać tak:
:arrow: Z folderu emots usuńcie wszystko co tam się znajduje
:arrow: Rozpakujcie mój pakiet (powinien po rozpakowaniu utworzyć się folder o nazwie 1 wraz z emotami). Jeźeli jednak jest inaczej (np. powstało ..emots11'emoty', to skopiujcie emoty bezpośrednio do pierwszego folderu 1 –..emots1, a tamten skasujcie. Lub nie powstał źaden folder – emoty rozpakowały się bezpośrednio do foderu emots, wtedy utwórzcie folder 1 i je tam przerzućcie.
Co do ukrytych emotów, to są 2 powody, dla których tak jest:
:arrow: Okno podglądu emotów strasznie by się rozlazło, gdyby były wszystkie – brzydko by to wyglądało (niektóre emoty są strasznie duźe)
:arrow: Niektóre ikony nie nadają się do publicznego pokazywania i postanowiłem je ukryć. Jak ktoś chce, to niech sobie zajrzu do pliku emots.txt i poszuka skrótów klawiaturowych do nich.
UPDATE. Macie jeszcze link do samorpakuwującego się archiwum :arrow: EMOTY
JA se stworzyłem folder ''1'' i dałem do Gadu–Gaduemots i działa w 100% no nie widać tylko ukrytych ale tak musi być ale i dobrze cenzura powinna być :D
zainstalowałem tak jak napisałeś, izostało mi tylko kilka emotikonów, a tam gdzie była reszta jakieś znaki są, Twoich nie ma?
Strona 1 / 1