Ukryta i samoistna modyfikacja plików na SP2 ?

Ostatnio natrafiłem na bardzo zastanawiającą rzecz w moim systemie: Windows Xp Pro z SP2, mianowicie:
Odtwarzacz filmów BESTPlayer 1.0 uruchamił mi się tylko raz, następne próby otwierania tego pliku zakończone były niepowodzeniem. Miałem spakowanego bestplayer'a w pliku .rar i jak otwierałem go stamtąd, to nie było najmniejszych problemów z odpaleniem...
Druga sprawa, Need for Speed underground, skrót do pliku speed.exe na pulpicie, przy drugim z kolei uruchomieniu wyskakuje komunikat, iź nie jest to poprawna aplikacja w systemie windows 32, lub coś w tym stylu... Po wypakowaniu 'świeźego' pliku z paczki z crackiem do nfsu i odpaleniem skrótu na pulpicie wszystko działa, jedynie do tego 'następnego' razu...
Przypuszczam, źe pliki są jakoś modyfikowane, nie mam źadnego wirusa ani spyware w systemie, lub innych aplikacji, które mogłyby powodować błędy z uruchamianiem wymienionych przezemnie wyźej rzeczy...
Jest ktoś taki, kto wie dlaczego tak jest i moźe mi wytłumaczyć jak temu zapobiec ?
Z góry dziękuje i pozdrawiam... :)

Odpowiedzi: 1

prawdopodobnie pomóc ci moźe tylko wywalenie sp2 z systemu, ja właśnie tak zrobiłem, gier akurat nie miałem, ale mój komp tak zwalniał z sp2 (świeźy XP), źe nie wiedziałem o co chodzi. Wogóle miałem jakiś gnój z NERO i po odinstalowaniu SP2 mu przeszło. Jednak odinstalowując ryzykujesz, źe programy, które masz zainstalowane przestaną działać, więc lepiej zgraj sobie gdzieś savy, na wszelki wypadek... Pozdrawiam
Dźon Petrucci
Dodano
04.02.2005 17:34:00
amd_good
Dodano:
04.02.2005 12:51:20
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1