ukrycie partycji z systemem

Witam wszystkich. Problem jak w tytule,a sytuacja przedstawia się tak: -dysk 80G podzielony w następujący sposób: -dysk C 20G NTFS(primary) zainstalowany XP brata, -dysk D 20G NTFS(logical) zainstalowany mój XP, -dysk E 30G NTFS(logical) wspólny na muzę,filmy,itp., -reszta dysk F z Mandriwą. Lista startowa (boot):Mandriva,XP mój,XP brata. Chodzi mi o to,aby jeden drugiemu nie namieszał w partycji z systemem.Oczywiście każdy na swojej partycji (czyli systemie) ma konto admina i hasło ale widzi drugi dysk.Jak ukryć lub uruchamiać na hasło partycje tak,żeby wyeliminować w/w problem,z zachowaniem listy startowej. Pozdrawiam wszystkich

Odpowiedzi: 2

Witam. Andrewcycu2,przepraszam Cię za moje zachowanie i brak odpowiedzi na Twoją szybką pomoc. Oczywiście czytałem forum wcześniej i Twoją poradę,lecz spróbowałem programiku Acronisa. Zanim zdążyłem się odezwać wylądowałem na wakacyjnych "saksach" a po powrocie problem się rozwiązał,ponieważ pojawił się drugi komp. Wybacz niewdzięcznemu-pozdrawiam, darcon25
darcon25
Dodano
17.10.2007 02:50:13
Najprościej jest użyć programu Boot Magic albo Grub (ew jakiś inny bootmanager). W nich ustawiasz sobie że przy uruchomieniu np twojego XP, partycja z XP brata jest ukryta i odwrotnie.
AndrewSpec
Dodano
29.06.2007 20:36:52
darcon25
Dodano:
29.06.2007 19:58:37
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1