Ukrycie menu Start.

Witam serdecznie. Mam pytanko, jak ukryć Menu Start albo cały pasek zadań dla konta immego niź moje ( administrator załoźony podczas instalacji windowsa) ?

Pozdrawiam.

Odpowiedzi: 3

No wlasnie. Tutaj jest maly problem. Jezeli poblokuje jakies ustawienia np. menadzera zadan to sam do niego nie mam dostepu, poniewaz nie jestem administratorem. Mam tylko konto admina, ktore zalozylem podczas instalacji xp prof.Wszystko by bylo git, gdybym mogl moje obecne konto zrobic tym "prawdziwym" kontem admina. Niestety nie wiem czy da sie to zrobic a niestety nie moge przeniesc moich ustawien do ntuser do folderu Administrator :( Po przejsciu na wlasciwego admina, czesc programow zglasza problem z kluczem waznosci (czyt. crack) :) a niebardzo chcialbym instalowac wszystko od nowa :(
olexy
Dodano
21.01.2006 00:31:24
Tylko czy przy ponownym wejściu do systemu nie utworzy system nowych podstawowych ustawień? Moźe trzeba je usunąć źeby zostały zapisane do pliku netuser.dat i zmienić mu rozszerzenie na *.man
Ale nie jestem pewny do końca.

A moźe pobawić się trochę w gpedit.msc wystarczy :wink:
sh@dow
Dodano
20.01.2006 22:56:58
Menu Start jest tworzone na podstawie zawartości dwóch katalogów:
Documents and Settings\All Users\Menu Start
Documents and Settings\[nazwa uźytkownika]\Menu Start

Jeśli przeniesiesz wszystkie elementy z "All Users" do "swojego" katalogu, to uzyskasz to o co Ci (jak mniemam) chodzi. :wink:

Pzdr.
kierofca
Dodano
20.01.2006 20:48:00
olexy
Dodano:
20.01.2006 00:10:00
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1