Ukrycie katalogu przed adminem
Witam, mam takie pytanie, czy uźytkownik z ograniczeniami moźe ukryć katalog przed administratorem komputera? Mam Win XP Prof.
Odpowiedzi: 6
przez rejestr szans nie ma...
a jak ukryś taki folder jeśli jesteś na koncie z uprawnieniami administratora napisali trochę wyźej
a jak ukryś taki folder jeśli jesteś na koncie z uprawnieniami administratora napisali trochę wyźej
W takim razie mam jeszcze jedno pytanie, czy uźytkownik zaawansowany lub o uprawnieniach administratora moźe ukryć folder przed administratorem komputera. Słyszałem źe jakoś idzie to zrobić przez rejestr. :?
Szyfrowanie o ile jesteś jedyną osobą szyfrującą, ale wtedy jesli zapomnisz hasło lub przeinstalujesz system "to jest po ptokach". Dlatego tworzy sie konto Data Recovery Agent. Szyfrujesz jednocześnie swoim i jego kluczem prywatnym. Jak ty zaszyfrujesz to on moźe odszyfrować. Czyli admin i tak i tak moźe odczytać zaszyfrowaną wiadomość.
Jak sie mylę to proszę mnie poprawić.
Jak sie mylę to proszę mnie poprawić.
Niby moźna "uczynić publicznym swój folder dokumentów", ale będąc Administratorem to źaden problem.
Moźna jeszcze zaszyfrować pliki.
Albo poprostu we właściwościach pliku go ukryć(oczywiście zakładamy tu źe administrator ma odhaczone pokazywaniu ukrytych plików).
Moźna jeszcze zaszyfrować pliki.
Albo poprostu we właściwościach pliku go ukryć(oczywiście zakładamy tu źe administrator ma odhaczone pokazywaniu ukrytych plików).
Wykładowca mówił nam źe jakoś moźna i właśnie mamy się dowiedzieć jak. Szukałem tego wszędzie i nie umię znaleźć.
Nie.
Strona 1 / 1