Udostępnianie folderów pulpitu na NTFS
Witam!
Mój problem na Win xp Pro jest następujący:
po instalacji systemu na NTFSie nie mogę udostepniać folderów, które znajdują sie na pulpicie i w ogóle na dysku systemowym i innych partycjach NTFS... moźe ktoś wie jak temu zaradzić.
Konto gościa aktywne, brak hasła.
domyślne udziały administracyjne dysków (c$,d$ itd) wyłączone ([HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\LanManServer\Parameters]
"AutoShareServer"=dword:00000000
"AutoShareWks"=dword:00000000 )
udostepnianie plików włączone, na zasoby udostepnione na FAT 32 mozna bez problemu wejść.
Będę wdzięczny za kaźdą pomoc.
pozdrawiam wszystkich
Mój problem na Win xp Pro jest następujący:
po instalacji systemu na NTFSie nie mogę udostepniać folderów, które znajdują sie na pulpicie i w ogóle na dysku systemowym i innych partycjach NTFS... moźe ktoś wie jak temu zaradzić.
Konto gościa aktywne, brak hasła.
domyślne udziały administracyjne dysków (c$,d$ itd) wyłączone ([HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\LanManServer\Parameters]
"AutoShareServer"=dword:00000000
"AutoShareWks"=dword:00000000 )
udostepnianie plików włączone, na zasoby udostepnione na FAT 32 mozna bez problemu wejść.
Będę wdzięczny za kaźdą pomoc.
pozdrawiam wszystkich
Odpowiedzi: 4
wojtt:
Ale dlaczego nie mozesz? Nie ma takiej opcji? Udostepniasz ale inni uzytkownicy sieci nie mogą z tych danych przeglądać?
jak juz pisałem problem wystepuje tylko w opcji gdy włącze zaawansowane udostpenianie plikow...udostepnic moge, ale na innych komputerach przy probie wejscia do danego folderu komunikat "folder nie jest dostepny, mozesz nie miec uprawnien.... odmowa dostępu"
dzieje sie tak tylko z folderami udostępnianymi na NTFS (FAT32 pozwala na przegądanie folderu w prostym i zaawansowanym trybie udostepniania), ponadto gdy wlącze proste udostępnianie plików problem z NTFSem znika....
Ale dlaczego nie mozesz? Nie ma takiej opcji? Udostepniasz ale inni uzytkownicy sieci nie mogą z tych danych przeglądać?
EL NINO:
Dlaczego nie mozesz ?
hmmm gdybym wiedział dlaczego tak sie dzieje to pewnie nie pisałbym tego postu. :?
A tak apropos...odkryłem źe problem istnieje tylko gdy przełączam udostepnianie plików na zaawansowane, w prostym udostepnianiu problem nie występuje....
A jak taki sam efekt uzyskać w zaawansowanym udostępnianiu??
Dlaczego nie mozesz ?misiek_lukasz:
po instalacji systemu na NTFSie nie mogę udostepniać folderów
Strona 1 / 1