Udostępnianie drukarki WinXP–>98
Mam w sieci połączone 3 PCty z Winkiem 98SE i jednego z XP. Kiedy udostępniam drukarkę na XP, inne maszyny ją widzą, ale nie mogą zainstalować. Gdy juź zainstaluje drivery ze swojego CDka to wywala mi na 98, źe drukarka jest niedostępna (tryb offline)
Chodzi o drukarke HP LaserJet 1200, ale nie ma to chyba większego znaczenia. Czemu nie działa?
Chodzi o drukarke HP LaserJet 1200, ale nie ma to chyba większego znaczenia. Czemu nie działa?
Odpowiedzi: 9
Tym razem się nie zgodze. Wina leźała po stronie Windy XP. Formacik i od nowa. Ściągnąłem nowe drivery do płyty głównej (sieciówka zintegrowana z nforce) i drukarki, zasoby i inne pierdoły działają, są udostępnione w obie strony.
Dzięki za pamięć
Dzięki za pamięć
Czlowieku, w w98 nie moze byc ustawione logowanie windows. Takie ustawienia sa dobre jesli w sieci chodza same w98.
Na w98 MUSI bys ustawione logowanie M$ Networks (Klient M$ Networks) i tego klienta windows usun w cholere.
Na w98 MUSI bys ustawione logowanie M$ Networks (Klient M$ Networks) i tego klienta windows usun w cholere.
Na Winach 98 mam ustawione Logowanie Windows, Klient sieci Networks jest zainstalowany, do tego Udostępnianie plików i drukarek i protokoły TCP/IP oraz IPX. Foldery udostępnione są widoczne i kopiowalne w obie strony
Czy te w98 maja ustawione logowanie do sieci M$ – Klient Sieci M$ Network w Sieciach (Panel Sterowania) ?
Sprobuj rowniez udostepnic jakis folder na XP dla "Wszyscy" a pozniej zobacz co sie bedzie dzialo, gdy bedziesz sie logowal do tego foldera z sieci z ktoregos w98.
Sprobuj rowniez udostepnic jakis folder na XP dla "Wszyscy" a pozniej zobacz co sie bedzie dzialo, gdy bedziesz sie logowal do tego foldera z sieci z ktoregos w98.
"Odmowa dostępu do tego komputera z sieci"
Tam jest tylko SUPPORT_cośtam
Tam jest tylko SUPPORT_cośtam
Dalej nie działa, ale jak sprawdzić logowanie do sieci?
Czyzby konto Gosc bylo dodane do odmowy logowania z sieci ? Sprawdz.
I nic, ale restartu po włączeniu konta nie zrobiłem, zobaczymy we wtorek, moźe zaskoczy... ;)
Zalacz konto Gosc, bo chyba jest wylaczone. No a pozniej normalnie – Udostepnianie.
Strona 1 / 1