Udostęnianie folderu "tylko do zapisu"

Witam, Mam problem z udostępnieniem folderu w taki sposób aby: - każdy użytkownik miał do niego dostęp z sieci (anonimowo) - każdy mógł w tym udziale zapisać pliki - nikt nie może z udziału nic usuwać, zmieniać, czy nawet otwierać plików (jedynie co może to obejrzeć liste plików no i coś dorzucic) Oczywiście zrobiłem to na zasadzie konfiguracji uprawnień dla grupy "Wszyscy" ale przy takim ustawieniu logując się lokalnie na ten komputer administratorem i właścicielem katalogu i plików mam czynne uprawnienia takie jak "Wszyscy" na udostępnionym zasobie czyli moge coś dorzucic od siebie. Jak chce coś usunąć czy zmienic czy obejrzec no to musze zmieniać uprawnienia. Macie jakieś pomysły?

Odpowiedzi: 3

xCodeLover - to nie śmiga, próbowałem juz na samym początku Bobi - powiedz coś więcej bo nie wiem co masz na myśli - myślałem że tak właśnie mam zrobione dzięki
kahil
Dodano
09.11.2008 20:09:44
Wszyscy: tylko zapis Administratorzy: odczyt, zapis i wykonanie
xCodeLover@centrumxp.pl
Dodano
08.11.2008 17:47:52
A jakby zrobić udostępnianie na podobnej zasadzie jak a to miejsce w przypadku konta Gość, tylko, że zamiast praw do odczytu, robisz wyłącznie zapis?
Bobi
Dodano
07.11.2008 22:49:53
kahil
Dodano:
07.11.2008 16:52:19
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1