Uciążliwy problem zamiast wyboru użytkownika czarny ekran i kursor

Otóż od pewnego czasu mam taki problem ,że ładuje mi się windows xp sp 2 i gdy ma się pokazać wybór użytkownika to mam czarny ekran i kursor na środku czekam i czekam ale nic się nie dzieję wtedy restartuje komputer i uruchamia się już wszytko normalnie czasem muszę robić to nawet kilka razy. Próbowałem przywracać system ale nic to nie dało skanowalem różnymi antyvirami pliki oraz wyczyściłem rejestr ale nic to nie pomogło ](*,) strasznie mnie to denerwuje ;/ i nie wiem jak to naprawić może mam coś ustawić w biosie albo w karcie graficznej ? dodam że przeinstalowywałem sterowniki karty graficznej i nic to nie pomogło ;/ może jakieś ustawienia ? w tej karcie ? dodam, że jest to Geforce 7300 GT. bardzo zależy mi na naparwie tego proszę o pomoc. Drugim problemem jest to że instalatory niektórych programów nie włączają się np hijackthis, też nie wiem jak to naprawić szukałem w google ale nic ;/ więc prosze o pomoc a i jeszcze jedno system mam świerzy niedawno instalowany i chodziło wszystko dobrze do tego czaszu ;/

Odpowiedzi: 3

niestety problem dalej jest ;/ nie wiem co zrobic ;/ dotego doszlo to ze po wylogowaniu z 1 zalogowanego uzytkownika i checi zalogowania na drugiego res kompa :F;/
Misiosc
Dodano
11.01.2009 10:37:14
hmm ale windowsa mam orginalnego i juz mi z tej płytki działał a po ostatnim formacie tez działało do pewnego czasu ale zrobiłem instalacje systemu jak mi znalazlo stara instalcje to dalem napraw i juz wszytko powinno działać i działa :P
Misiosc
Dodano
10.01.2009 16:08:44
Trafiłeś na felernego SP2 jak nie da sie go odinstalować to zrób re instalacje systemu a potem ściągnij P2 z innego źródła.. powinno pomóc.. Jeśli wcześniej wszystko działało to raczej nie wina sprzętu...
drag0n666
Dodano
09.01.2009 20:36:19
  • Ucho 11.01.2009 20:39:29

[quote=drag0n666] Jeśli wcześniej wszystko działało to raczej nie wina sprzętu...[/quote] Nie byłbym taki pewien, może tak, a może nie. Żarówka zanim się przepaliła to też do tej pory świeciła. Zobacz najpierw co pokazuje w Podglądzie zdarzeń, jakie błędy i z jakiego powodu (ważny ten moment restartu przy przelogowaniu). Potem wgraj program Everest i zobacz jakie masz napięcia na zasilaczu. Zapodaj na forum. Pamięci przetestuj Memtestem lub Goldmemory.

Misiosc
Dodano:
08.01.2009 22:46:48
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1