Tylko PIO

mam taki problem bo windows mi tylko chodzi w trybie PIO. Probowałem zmieniac w menadzerze urządzeń na DMA ale jest niedostępne, mam najnowsze zainstalowane sterowniki VIA. A czy praca w tym tylko trybie moze miec związek z tym ze na dysku gdzie wychodzą te bolce(fachowo nazwane piny chyba) co ich jest chyba 40 i sie wpina je do taśmy jeden jest ułamany do połowy??Ma to wpływ?? Prosze o jakies wskazówki...

Odpowiedzi: 5

to zaleźy jaką mash płyte gł.ja mam gigabyte 7va i dopiero jak włącze w biosie ctrl+f1 mam dodatkowe opcje w których jest udma
Anonymous
Dodano
14.03.2004 21:02:15
Anonymous:
witam

musisz przstawić opcje w biosie(jeźeli jeszcze tego nie zrobiłeś)inaczej non top będziesz miał pio mode

A mozesz podac namiar w biosie?? gdzie tego szukac?? Najlepiej jakbys podał cały opis przestawienia. Pozdr.
Anonymous
Dodano
14.03.2004 17:13:39
witam

musisz przstawić opcje w biosie(jeźeli jeszcze tego nie zrobiłeś)inaczej non top będziesz miał pio mode
Anonymous
Dodano
13.03.2004 18:03:28
a da sie to przelutowac?? tego złamanego Bolca?? I ewentualnei ile za to biorą w serwisach. orientacyjna cena... Bo mnie szlak trafia jak zaczyna cos kopiowac i mi cały komp muli niemiłosiernie.
Anonymous
Dodano
08.03.2004 16:09:30
Tak – te "bolce" to moze być przyczyna i zapewne własnie jest.
moźesz odinstalowac kontroler, na kórym dytsk jest i po restarcie będziesz miał UDMA – do 8 błędu w komunikacji z dyskiem – potem z automatu transfer przejdzie w PIO.
Rebe
Dodano
08.03.2004 15:35:18
Anonymous
Dodano:
08.03.2004 15:32:12
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1