TVN jest do kitu!

Uwaga posiadacze odbiorników satelitarnych, kto z was jest przeciwny zamazywaniu obrazu na meczach UEFA w TVN? :twisted:
Ja jestem zdecydowanie przeciw.
Pozdrawiam.

Odpowiedzi: 14

miniq:
Wniosek : zbuduj blok :)
a tak na powaźnie to niedługo będe miał ten sam problem co Ty – przeprowadzam się do domku.
No i z Netem nie wiem jak będzie......

fajnie, moźe kiedyś zbuduję.

A wracając do zamazywania: TVN mogło by postąpić podobnie jak włoska telewizja Rai. oglądałem sobie mecza prez rai, tyle, źe obraz nie był całkowicie zamazany, tylko falował. Im dalej była kamera, tym bardziej zawodnicy się rozdwajali, a im bliźej to byli w całości (tylko przeszkadzała fala).
klosik007
Dodano
13.10.2004 17:20:18
Wniosek : zbuduj blok :)
a tak na powaźnie to niedługo będe miał ten sam problem co Ty – przeprowadzam się do domku.
No i z Netem nie wiem jak będzie......
miniq
Dodano
10.10.2004 17:50:56
Seeker:

klosik007 co ma dosięgnąć? :shock: myslałby kto źe to drutem jakimś przesyłane jest.
Hiszpan włącza na pilocie zmnianę transpondera (siłownik przestawia talerz) , ustawia na ten na którym jest TVN i ma , a źe nie puszczali via satelita , to nie ma.
co do wersji językowych – jeśli jest/byłoby to nadawane sygnałem cyfowym to problemu nie widzę.

mam takie urzadzenie, źe przestawiam wschód–zachód, tyle źe są same niemieckie kanały.
miniq:

I dlatego kablówka RUZLEZ :DDD

taaa. na pewno miniq mieszkasz w bloku, bo jesteś z miasta, ale ja jestem ze wsi.
klosik007
Dodano
10.10.2004 13:15:07
I dlatego kablówka RUZLEZ :DDD
miniq
Dodano
09.10.2004 21:50:15
Seeker – a nie sądzisz, źe cały topic jest z cyklu "nie płacę i wymagam" ?

klosik007 – to zmień talerz na większy i sięgnie za Pireneje. Inna kwestia co z tego bedzieszm iał, bo tam teź kodują.
Rebe
Dodano
09.10.2004 17:32:35
klosik007:
woyteg:
Z tego wlasnie powodu, nie byl on dostepny droga satelitarna, bo kazdy madrzejszy Hiszpan przestawilby sobie TV na TVN i obejrzal owe spotkanie za darmo.[...]

ale jak hiszpan dosięgnął by TVN? moja satelita jakoś nie moźe dosięgnąć do hiszpanii. do tego kibic hiszpański nic by nie kapował po polsku.

klosi007 co ma dosięgnąć? :shock: myslałby kto źe to drutem jakimś przesyłane jest.
Hiszpan włącza na pilocie zmnianę transpondera (siłownik przestawia talerz) , ustawia na ten na którym jest TVN i ma , a źe nie puszczali via satelita , to nie ma.
co do wersji językowych – jeśli jest/byłoby to nadawane sygnałem cyfowym to problemu nie widzę.
Seeker
Dodano
09.10.2004 17:28:15
woyteg:
Z tego wlasnie powodu, nie byl on dostepny droga satelitarna, bo kazdy madrzejszy Hiszpan przestawilby sobie TV na TVN i obejrzal owe spotkanie za darmo.[...]

ale jak hiszpan dosięgnął by TVN? moja satelita jakoś nie moźe dosięgnąć do hiszpanii. do tego kibic hiszpański nic by nie kapował po polsku.
klosik007
Dodano
09.10.2004 16:55:52
hmmmm...... dobra teoria.
miniq
Dodano
09.10.2004 15:38:25
Mysle, ze protesty nic tu nie dadza.

Nie jestem pewien swojej teorii, ale przytocze, jako czlowiek mediow, to co mi przychodzi do glowy.
Czy TVN droga satelitarna jest kodowany? Jezeli nie, to moj tok myslenia jest nastepujacy; Stacje telewizyjne oraz kluby sportowe powiazane sa prawami do transmisji spotkan. W przypadku meczu Wisla–Real najprawdopodobniej Real i zwiazana z nim stacja telewizyjna, majaca prawa do transmisji meczu na terenie Europy, czy tez tylko Hiszpani, kodowala to spotkanie. Z tego wlasnie powodu, nie byl on dostepny droga satelitarna, bo kazdy madrzejszy Hiszpan przestawilby sobie TV na TVN i obejrzal owe spotkanie za darmo. To moja teoria, na podstawie moich doswiadczen. Moze jestem w bledzie.

Pozdrawiam cieplo z cieplego,
woyteg
Dodano
09.10.2004 06:27:40
czekajcie.
moźna napisać do tvn dlaczego na satelicie zamazują obraz.
co wy na to?
strona wysyłania emaila do tvn http://tvn.pl/kontakt.html
klosik007
Dodano
09.10.2004 01:14:38
Wszedzie dobrze ale w domu najlepiej :) !!!
No i rewanź ogladalem na foteliku przed TV z kablówką :)

P.S.: Ale podobno w Krakowie grali lepiej......
miniq
Dodano
09.10.2004 00:50:42
miniq:
Byłem na wakacjach, wlasnie w tym terminie kiedy był meczyk Real – Wisla, jako zagorzaly fan pilki musialem oladnac ten mecz. Wiec udaje sie wieczorem do pobliskiego baru gdzie mają puszczac mecz. A tam niespodzianka MECZ NIEDOSTEPNY DROGA SATELITARNA... :(

no właśnie, u mnie to samo.
cały dzień czekałem właśnie na mecz Wisła–Real, a wieczorem...
"no nie, chyba zwariowali! nie zrobili by nam tego!"–pomyślałem sobie.
no i cóź, musiałem się z tym pogodzić. :evil:
klosik007
Dodano
09.10.2004 00:39:14
Byłem na wakacjach, wlasnie w tym terminie kiedy był meczyk Real – Wisla, jako zagorzaly fan pilki musialem oladnac ten mecz. Wiec udaje sie wieczorem do pobliskiego baru gdzie mają puszczac mecz. A tam niespodzianka MECZ NIEDOSTEPNY DROGA SATELITARNA... :(
miniq
Dodano
08.10.2004 23:14:24
A dlaczego to robią?
wiedom
Dodano
08.10.2004 22:50:23
klosik007
Dodano:
08.10.2004 22:07:26
Komentarzy:
14