TV z karty GeForce2 Ti

witam, mam zainstalowaną wyźej wymienioną kartę i nie wiem czy jest moźliwe jednoczesne oglądanie tego samego obrazu na PC i TV? U mnie wyświetla obraz albo na jednym albo na drugim.Zainstalowłem detonatory 44.03, ale to nic nie zmienia.Czy ta karta "juź tak ma" ? Pozdrawiam

Odpowiedzi: 6

u mnie jak jeszcze miałem g2 wszystko ok jak najbardziej sterownk jaki miałem to był nVidia4.5 czy coś w tym stylu
blind–blind
Dodano
05.11.2003 22:49:30
DirectX 9.0b Update : PAL/SECAM TV Tuner Hotfix (KB825116)

DirectX 9.0b został wypuszczony 23.07.2003 w celu załatania dziur opisanych w Biuletynie Bezpieczeństwa MS03–030. Zawarto takźe kilka małych poprawek nie związanych z zabezpieczeniami. Jedna z nich spowodowała, źe karty telewizyjne korzystające z formatów video innych niź NTSC (tj. NTSC–J, PAL, SECAM), nie inicjalizują się poprawnie na systemach Windows 2000, Windows XP oraz Windows Server 2003. Symptomy to m.in. utrafa funkcjonalności przechwytywania.

Systemy operacyjne: W2K, XP, W2K3SERVER

Lata dla wersji ENG

Lata dla wersji PLK

Podane za: www.winxp.com.pl

PS Troche off–topic, ale nie chcialem nowego postu zakladac.
brtx
Dodano
05.11.2003 22:12:05
Krzysztof Popiel:
Karty 2 TI nie obsługują Tvin Viev, miałem taką i tak samo albo na jednym albo na drugim,a 4MX obsługuje bez problemu

Nie wiem cz NVidia cos zmieniła z numeracją swoich Geforców ostatnio, ale z tego co ja pamietam to Geforce 3 nie obsługuje klonowania obrazu – GF2 jak najbardziej – sam mam taką kartę i TV OUT działa bez problemów tyle tylko źe na starszych sterownikach, na nowych rzeczywiście mogą wystapić problemy.
Poza tym rozwiązanie podanie powyźej w postaci TVTOOL rozwiązuje problem najskuteczniej bez wpływu na to jakie sterowniki są zainstalowane
Seeker
Dodano
05.11.2003 10:08:48
mam tę kartę i faktycznie nie ma opcji Twin View :? Aczkolwiek mogę polecić jeden program – niejaki TVTOOL. Pozwoli na to źeby oglądać jednocześnie na monitorze i TV.
Bartuch
Dodano
05.11.2003 09:25:34
Karty 2 TI nie obsługują Tvin Viev, miałem taką i tak samo albo na jednym albo na drugim,a 4MX obsługuje bez problemu
Krzysztof Popiel
Dodano
05.11.2003 00:51:17
Niestey prawdopodobie to juź taki urok. Zobacz ze sterami duźo starszymi. Oststnio sprawdzałem ten sam przypadek w przypadku GF4 MX440, róźne modele kart, róźne sterowniki i dokładnie efekt w stylu trezba wymusić wyświetlanie na jednym ekranie, jak robisz na dwóch to na ekranie telewizora jest czarne okno. W tym miejscu zaś wychodzi wyźszość ATI nad NVIDA.
Anonymous
Dodano
01.11.2003 20:32:23
grzesieka
Dodano:
01.11.2003 12:40:51
Komentarzy:
6
Strona 1 / 1