TV + PC

Witam wczoraj podłączyłem telewizor do komputera, karta graficzna GeForce 7300GT 128MB 128bit chciałem się dowiedzieć czy jest możliwość zmiany jakości obrazu wyświetlanego na telewizorze na lepszą ponieważ aktualna jaka jest nie spełnia moich wymagań mianowicie obraz nie pokazuję ładnie liter są one tak, jak by rozmazane po prostu nie wygląda to ładnie. Czy podłączenie TV do komputera służy tylko do oglądania filmów czy jest możliwość ustawienia jakości aby móc grać w gry lub normalnie przeglądać strony i swobodnie korzystać z Konnekta czy innego rodzaju komunikatorów?

Odpowiedzi: 4

Tak karta ma wejście na HDTV, a plazmy nie kupię bo niestety nie dysponuję takim funduszem. Więc raczej można pomarzyć, a poza tym ważne, że filmy ładnie wyglądają zamiast oglądać na 17" można obejrzeć na 25" o wiele lepiej.
**Mis**
Dodano
01.08.2007 19:34:00
Zwykły telewizor ma rozdzielczość 720x576 dla PAL analogowego. Siłą rzeczy obraz z komputera zawsze będzie miernie na TV wyglądał .Filmy np. DVD mają zbliżoną lub taką samą rozdzielczość i dlatego tej różnicy nie ma .Gry, interface graficzny systemu będą na TV słabej jakości i nic na to nie poradzisz .Pozostaje wymiana TV na takiego z HDTV z rozdzielczościami 1280×720 i 1920×1080 - jeśli rzecz jasna ta karta którą masz ma wyjście HDTV . Zniekształcenia liter , natomiast mogą dotyczyć przeplotu którego komputer na TV z nieznanych przyczyn nie generuje
Seeker
Dodano
31.07.2007 15:00:55
Wejście wchodzące do telewizora to chinche czy jakoś tak to się piszę, nie znam się dobrze na tym :) . To jest taki kabel co wejście do grafiki ma jak wejście od myszki, a na końcu do TV Chinch ale po fachowemu to się chyba nazywa S-video. A kabel może ze 2 metry ma. Nie wiem pewnie chodzi Ci o jakość na TV nie jest zbyt dobra liter nie widać przy ikonach takie jak na Video.
**Mis**
Dodano
31.07.2007 13:00:45
Telewizor podłączasz przez S-Video? Jaką długość ma kabel i jakiej jest jakości?
Bobi
Dodano
30.07.2007 22:43:17
**Mis**
Dodano:
30.07.2007 10:44:03
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1