TV out
witam wszystkich!!
mam pytanie a więc ostatnio kupiłem sobie karte graficzną GeForce2 z podejsciem do TV no ale w tym problem ze niewiem jak to mam podłączyc do telewizora.
Pytanie2:
gdzie to podłączyc do telewizora i czy musi byc jakies specjalne wejscie ??
prosze o pomoc !! :?
mam pytanie a więc ostatnio kupiłem sobie karte graficzną GeForce2 z podejsciem do TV no ale w tym problem ze niewiem jak to mam podłączyc do telewizora.
Pytanie2:
gdzie to podłączyc do telewizora i czy musi byc jakies specjalne wejscie ??
prosze o pomoc !! :?
Odpowiedzi: 5
Ja do tv kompa podłączam przez dłuźszy kupiony osobno kabel do (soundu i image w media markt za chyba 30 zł) plus eurozłącze z którego odchdzi kabelek od video i moze tez byc od soundu
darek_dade:
moźna kupić przejściówke. wywnioskować moźna źe w telewizorze masz tylko eurozłącze.
Źle mnie zrozumiałeś darku. Kilka razy spotkałem się z telewizorami które mają tylko jedno wejście (antenowe) zwłaszcza w tańszych markach (lub "no name"). A do takiego sprzęta na niewiele zda się jakakolwiek przejściówka. :) W przypadku posiadania innego wejścia niź antenowe nie ma problemu podpięcia do niego kompa. :D
Wcale nie arti moźna kupić przejściówke. wywnioskować moźna źe w telewizorze masz tylko eurozłącze. Więc kup przejściówke w sklepie elektronicznym i wszystko powinno działać. ja tak podłączyłem 9–letniego biazeta do komputera :)
No chyba źe masz tak stary telewizor, źe nie posiada źadnych z wymienionych wejść. Wtedy pozostaje wymiana telewizora na nowszy albo oglądanie filmów na monitorze! :D
zalezy jakie masz wyjscie w karcie graficznej wstepuja dwa typy s–video i czincz i czy masz w tv jedno z tych wyjsc jesli nie masz to mozesz kupic przejsciowke euro
Strona 1 / 1