TV out
Mam gorącą prośbę. Podłączyłem do karty Radeon 9200 SE do wyjścia TV out telewizor. Wszystko funkcjonuje jak trzeba. Widzę filmy DVD, ale kiedy próbuję odtwarzać filmy "avi" pojawia się czarna dziura (na telewizorze, bo na monitorze wszystko jest w porządku). Czy ktoś wie jak sobie z tym poradzić?
Odpowiedzi: 7
spiderko:
Kliknij na pulpicie prawym klawiszem myszki i wybierz "Właściwości/Ustawienia/Zaawansowane/Nakładka/Opcje trybu klonowania" zaznacz "Tryb teatralny" i potwierdź "Ok". W zakładce "Ekrany" ustaw telewizor jako drugorzędny ekran i monitor jako pierwszorzędny. Powinno działać.
a co to jest za "nakładka" :?: Ja czegoś takiego nie mam, a sterowniki są po angielsku. Co muszę zaznaczyć, abym mógł odtwarzać filmy?
Grigoraki:
. Swoją drogą zastanawiam się skąd Wy to wszystko wiecie. Ja dopiero niedawno zarajestrowałem się na forum. Niektórych porad, których tu się udziela nawet nie jestem w stanie zrozumieć. Ale to jest niesamowite. Dzięki jeszcze raz i miłej niedzieli.
Na wszystko jest tu odpowiedź , wystarczy ...poszukać :lol:
http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?t=18228
Tym razem skorzystałem z rady Spiderko i... działa. Dziękuje serdecznie. Swoją drogą zastanawiam się skąd Wy to wszystko wiecie. Ja dopiero niedawno zarajestrowałem się na forum. Niektórych porad, których tu się udziela nawet nie jestem w stanie zrozumieć. Ale to jest niesamowite. Dzięki jeszcze raz i miłej niedzieli.
Moze cos z doswiadczenia :) Najczesciej tak bywa ze instaluje sie nowe stery z necika do karty graficznej, a pomyslal ktos z was zeby sprawdzic na stertownikach dostarczonych od producenta ?? Ja mialem taki problemik na karcie GF FX 5200 niby na TV–OUT ale czemu nie dziala ?? bawilem sie w klonowanie obrazu, przeciaganiem go myszka na TV i szlak mnie trafial ze obraz nagle znikal :/ Az wreszcie wziolem stery od producenta ktore mialem na CD z zakupiona karta i co ?? ... poszlo od kopa, bez zadnych zabaw, przelaczales sie miedzy monitem a tv w ustawieniach ekranu, odpalales film i dzialal. Takze sprawdzcie :)
Dzięki za odpowiedź. Zgodnie z Twoją radą zmieniłem rozdzielczość na 800 x 600 (to najniźsza jaką mam) i uruchomiłem komputer w trybie awaryjnym. I rzeczywiście obraz się pojawił, tyle tylko, źe ... w nieznacznie zwolnionym tempie. Masz moźe jeszcze jakiś pomysł?
Kliknij na pulpicie prawym klawiszem myszki i wybierz "Właściwości/Ustawienia/Zaawansowane/Nakładka/Opcje trybu klonowania" zaznacz "Tryb teatralny" i potwierdź "Ok". W zakładce "Ekrany" ustaw telewizor jako drugorzędny ekran i monitor jako pierwszorzędny. Powinno działać.
Kumpel mial to samo na gf mmx440 jak zmienil w xp na tryb awaryjny i dal z 1024*768 na 640*480 filmy avi zaczely mu chodzic 8) nie wiem jak u ciebie ale mozesz sprobowac :lol:
Strona 1 / 1