Trzeszczący dzwięk

Witam szukałem na tym forum mojego problemu owszem są take problemy ale nie rozwiazują one go przynajmniej w moim przypadku.
Problem wyglada nastepujaco posiadam karte SB Live kiedy odtwarzam muzyke w winamp lub w grze to muzyka przerywa i trzeszczy
–przeinstalowywalem sterowniki (w menadźeze urządzen jest wszystko ok)
–przekladalem karte w inne sloty
–przeinstalowalem dwa razy system
po ostatnim przeinstalowaniu systemu przez dwa dni bylo dobrze lecz problem powraca. :(

Nie mam pojęci o co moze chodzic prosze o pomoc lub jakis link na tym forum który przegapilem a rozwiazuje ten problem raz na zawsze

Odpowiedzi: 9

System mam Xp a co do karty zintegrowanej na płycie głównej to oczywiście, źe włączyłem ją w bios i nawet system ja wykrył ale nie słychać dzwięku zresztą w winampie bylo widać po zachowaniu się poruszajacych się belek, źe przycina.

A co do linka są tam rady aby przywrócic optymalne ustawienia w biosie dawno nie zmienialem nic w biosie pare razy instalowałem system na tych ustawieniach i było ok. Teraz zmieniłem ale problem występuje nadal.

Zainstaluje Windows 2000 i zobacze czy problem bedzie pod 2000.
nufi
Dodano
21.06.2004 20:17:39
Hmm nic nie piszesz o tym jaki Windows, jakie mobo itp... Moze ten topic Ci cos podpowie:
http://www.centrumxp.pl/forum/viewtopic.php?t=1678&highlight=trzeszcz%B1cy+dzwi%EAk
Co do dzwieku bez SB to popatrzy czy masz wlaczona muze w biosie jak chcesz by byl dzwiek z karty zintegrowanej. Popatrz tez na przerywania, moze jakies inne urzadzenie dziala na tych samych co Twoj SB
MS
Dodano
21.06.2004 12:58:45
karta muzyczna na plycie wogule nie wydaje źadnych dźwięków ale widzac jak w winampie skaczą te beleczki podczas odwazania wnioskuje, źe problem wystepuje nadal wyraźnie widac jak się zacina. Wymian karty graficznej teź nic nie pomogla :(
nufi
Dodano
21.06.2004 03:26:39
wyjolem twardy dysk na zewnatrz koputera i nie pomoglo.Jutro spruboje wycjagnac SB Live i odpalic muzyczna na płycie głównej.Zmienie tez karte graficzna poziewaz niedawno zakupiłem nowa jak to nie poskutkuje to sie poddaje :cry:
nufi
Dodano
21.06.2004 01:35:34
Chodzi mi o to by go jakos oddalic od komputera albo czym oblorzyc bo mozliwe ze jakies zaklucenia z niego wychodza i trafiaja do k. dzwiekowej i z tad te zaklucenia
Ukey
Dodano
20.06.2004 23:16:16
mozesz sprecyzowc co znaczy "Wyizoluj dysk" (mam jeden)
nufi
Dodano
20.06.2004 23:00:57
Chymm a moze jakies zaklucenia sa :?: Wyizoluj dysk i zobacz czy bedzie to samo. Albo porzycz karte dzwiekawa od kolegi i zobacz czy bedzie tak samo :!:
Ukey
Dodano
20.06.2004 22:30:42
nie w sluchawkach jest to samo dodam ze zjawisko sie nasila kiedy pracuje twardy dysk
nufi
Dodano
20.06.2004 22:26:16
Hymm moze czas na nowe glosniczki :?:
Ukey
Dodano
20.06.2004 22:08:38
nufi
Dodano:
20.06.2004 21:25:10
Komentarzy:
9