Trwa wprowadzanie ustawień osobistych

Hej,
Nie wiem co się stało. Wszystko było ok ale od dzisiaj mam informację od uźytkowników, źe mają problem podczas logowania do AD. Po wpisaniu hasła bardzo długo ładuje się profil (nawet 50min)i wyświetla się komunikat Trwa wprowadzanie ustawień osobistych.
Co moze być przyczyną? Jak temu zaradzić?

System WinXP wyłączona Zapora, AD na W2k.
I jeszcze jedno czy to moźliwe źe Zapora włącza się sama? Mam takie przypadki! Czy przyczyna leźy w jakichś Automatycznych Aktualizacjach?

Struktura AD w mojej firmie jest b. rozbudowana. Jest jedna domena na cały świat. W Polsce w mojej serwerwni jest Domain Controller ale nie mam do niego dostępu. Zarządzają nim zdalnie Amerykanie.

Odpowiedzi: 3

Spróbuj wyłączyć i włączyć huby do których są doczepieni klienci. Czasem one powodują wolne logowanie. Zerknij na kolor lampek. Miałem podobnie u siebie w pracowni SBS :) Wyczyść dzienniki zdarzeń na serwerze. Zapora będzie się ponownie uruchamiać jeśli podlega zasadom AD pobieranym z serwera.

Po co ten bold i kursywa ?

Bobi
Anonymous
Dodano
24.08.2005 19:25:46
Zdaje się, ze na forum było kilka podobnych tematów.
Nie powiem Ci co tam dokładnie chodziło, ale pewnie jakbys uzył wyszukiwarki i wpisał "długie logowanie" to jakieś wyniki zapewne byś otrzymał.
Bobi
Dodano
23.08.2005 11:38:20
Zdaje się, ze na forum było kilka podobnych tematów.
Nie powiem Ci co tam dokładnie chodziło, ale pewnie jakbys uzył wyszukiwarki i wpisał "długie logowanie" to jakieś wyniki zapewne byś otrzymał.
Bobi
Dodano
23.08.2005 11:38:20
Witku
Dodano:
23.08.2005 11:25:57
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1