Totalny reset sys.....xp... ;/
Witam
Mam następujący problem
Włączając komputer windows normalnie ładuję mi się do momentu wyboru uźytkownika sam ten moment nie pojawia mi się poniewaź komputer restartuje się ?? ;/
Czego to moźe być przyczyna ?? dodam źe tryb awaryjny teź nie działa (reset) oraz ostatnia dobrze działająca konfiguracja. Działa natomiast konsola odzyskiwania, fixmbr juź wpisywałem i tez nie pomogło. Co moźe być przyczyną restartowania komputera przy ładowaniu windows ??
Jak w konsoli odzyskiwania moźna go doprowadzić do stanu uźytkowania ??? co trzeba wpisać ??
Sfc /scannow .. nie działa ??? w konsoli odzyskiwania bo jakoś nie mogę tego uruchomić ??
Pozdrawiam
Mam następujący problem
Włączając komputer windows normalnie ładuję mi się do momentu wyboru uźytkownika sam ten moment nie pojawia mi się poniewaź komputer restartuje się ?? ;/
Czego to moźe być przyczyna ?? dodam źe tryb awaryjny teź nie działa (reset) oraz ostatnia dobrze działająca konfiguracja. Działa natomiast konsola odzyskiwania, fixmbr juź wpisywałem i tez nie pomogło. Co moźe być przyczyną restartowania komputera przy ładowaniu windows ??
Jak w konsoli odzyskiwania moźna go doprowadzić do stanu uźytkowania ??? co trzeba wpisać ??
Sfc /scannow .. nie działa ??? w konsoli odzyskiwania bo jakoś nie mogę tego uruchomić ??
Pozdrawiam
Odpowiedzi: 5
[quote="Rebe"]
A ta z płytki to juź się wtedy nie odpali ?? ;)
A jak bez SP2 to co ? :lol: :wink:
Dobra – z mej strony koniec drąźenia, bo zaraz skołujemy Autora do imentu :P
A ta z płytki to juź się wtedy nie odpali ?? ;)
A jak bez SP2 to co ? :lol: :wink:
Dobra – z mej strony koniec drąźenia, bo zaraz skołujemy Autora do imentu :P
Żółty:
Konsolę odzyskiwania dostajesz po uruchomieniu komputera z płytki instalacyjnej Windowsa XP)
A jeźlei konsola dograna na dysku to teź w ten sposób ? :mrgreen:
puh:
Czy ktoś moźe mi łopatologicznie wytłumaczyć jak to zrobić
pozdro
A co dokładnie chcesz wiedzieć ?? Konsolę odzyskiwania dostajesz po uruchomieniu komputera z płytki instalacyjnej Windowsa XP i tamźe korzystasz z polecenia expand np:
expand x:\i386\userinit.ex_ c:\windows\system32\userinit.exe
gdzie x – literka Twojego napędu CD (jak masz system gdzie indziej niź w c:\windows to pozmieniaj sobie odpowiednio)
Dzieki tak tez zrobiłem
znalazlem taka porade
pozdro
znalazlem taka porade
zamień przez konsole odzyskiwania następujące pliki:
userinit.exe
winlogon.exe
kernel32.dll
pozdro
Skorzystaj z wyszukiwarki forum . zwrot szukany to userinit – ten dział. Trochę tego jest, ale powinieneś przebrnąć przez lekturę.
Strona 1 / 1