Totalny reset sys.....xp... ;/

Witam
Mam następujący problem
Włączając komputer windows normalnie ładuję mi się do momentu wyboru uźytkownika sam ten moment nie pojawia mi się poniewaź komputer restartuje się ?? ;/
Czego to moźe być przyczyna ?? dodam źe tryb awaryjny teź nie działa (reset) oraz ostatnia dobrze działająca konfiguracja. Działa natomiast konsola odzyskiwania, fixmbr juź wpisywałem i tez nie pomogło. Co moźe być przyczyną restartowania komputera przy ładowaniu windows ??
Jak w konsoli odzyskiwania moźna go doprowadzić do stanu uźytkowania ??? co trzeba wpisać ??
Sfc /scannow .. nie działa ??? w konsoli odzyskiwania bo jakoś nie mogę tego uruchomić ??
Pozdrawiam

Odpowiedzi: 5

[quote="Rebe"]

A ta z płytki to juź się wtedy nie odpali ?? ;)

A jak bez SP2 to co ? :lol: :wink:

Dobra – z mej strony koniec drąźenia, bo zaraz skołujemy Autora do imentu :P
Żółty
Dodano
25.10.2005 13:45:14
Żółty:
Konsolę odzyskiwania dostajesz po uruchomieniu komputera z płytki instalacyjnej Windowsa XP)

A jeźlei konsola dograna na dysku to teź w ten sposób ? :mrgreen:
Rebe
Dodano
25.10.2005 13:43:39
puh:

Czy ktoś moźe mi łopatologicznie wytłumaczyć jak to zrobić
pozdro

A co dokładnie chcesz wiedzieć ?? Konsolę odzyskiwania dostajesz po uruchomieniu komputera z płytki instalacyjnej Windowsa XP i tamźe korzystasz z polecenia expand np:

expand x:\i386\userinit.ex_ c:\windows\system32\userinit.exe

gdzie x – literka Twojego napędu CD (jak masz system gdzie indziej niź w c:\windows to pozmieniaj sobie odpowiednio)
Żółty
Dodano
25.10.2005 13:38:10
Dzieki tak tez zrobiłem
znalazlem taka porade

zamień przez konsole odzyskiwania następujące pliki:

userinit.exe
winlogon.exe
kernel32.dll

Czy ktoś moźe mi łopatologicznie wytłumaczyć jak to zrobić
pozdro
puh
Dodano
25.10.2005 13:24:33
Skorzystaj z wyszukiwarki forum . zwrot szukany to userinit – ten dział. Trochę tego jest, ale powinieneś przebrnąć przez lekturę.
Rebe
Dodano
25.10.2005 09:32:35
marek321
Dodano:
25.10.2005 03:24:15
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1