Totalne zwisy systemu

Od jakiegoś czasu mam problem z grami pod win xp.
Po uruchomieniu gry, najdalej po kilku minutach następuje totalny zwis systemu (zatrzymany

ekran jak stop klatka i nic nie działa.
testowałem procesor ok 2godziny, bez błędów
ram, 24 godziny bez błędów
grafika ok 6godzin, bez błędów
nie mam pojęcia co jest grane, i nie wiem gdzie sprawdzić co spowodowało błąd.

sprzęt
athlon 2800xp+
asrock k7nf2 (na asusie a7n8x-deluxe to samo było)
2x 512 kingstone
gainward 6600gt
zasilacz chieftec 400w

win xp pro+sp2

poradzcie co można jeszcze sprawdzić i gdzie.
wg avasta wirusów też nie ma, zresztą po przeładowaniu systemu bez zmian

Odpowiedzi: 2

Witam, mam podobne problemy. Przed zrobieniem formatu całego dysku, komp zawieszał mi się totalnie podczas uruchamiania systemy, animacji flash, czy gier. Format dysku wyeliminował problem z zawieszniem się gier, ale boje się, że problem może powrócić. Wciąż komp zawiesza mi się podczas animajci flash, filmów czy uruchamiania kompa. Za kazdym razem gdy włączam komuter pojawia się czarny ekran z mrugającym myślnikiem. Pomaga tylko restart. Często kopmuter zawiesza się tuż po uruchomieniu(1-2min), beż zadnej przyczyny.
Po wpisaniu komendy "eventvwr.msc" wyświetla mi się komunikat o błędzie:

Nie można uruchomić usługi General Purpose USB Driver (adildr.sys) z powodu następującego błędu:
Nie można urochomić określenoj usługi, ponieważ jest ona wyłączona lub ponieważ nie są włączone skojarzone z nią urządzenia.

Pierwszy raz mam takie problemy i całkowicie nie wiem co zrobić. Pomoc mile widziana...

JediKnight
Dodano
11.09.2006 18:54:43
  • matihor 30.09.2006 10:53:17

<p>ok problem rozwiązany.</p><p>Okazało się, że blok wodny na procesorze się poluzował i miał słaby styk z prockiem.</p>

Zakładam, że sterowniki do karty : dźwiękowej/graficznej oraz sterowniki do płyty głównej jak i pliki DirectX są poinstalowane.

Sprawdź podgląd zdarzeń - eventvwr.msc w start -> uruchom wpiosane - pod kątem błędów na zakładce aplikacje i system.

Podaj swoje temperatury podzespołów komputera, jakim Everestem.

Sprawdź prosze wszystkie porady z poniższego linka:

http://support.microsoft.com/kb/303032/pl 

damiancore
Dodano
02.09.2006 21:50:38
  • matihor 03.09.2006 23:58:11

<p>w podglądzie zdarzeń są takie błędy</p><font size="1"><p>Generate Activation Context nie powiodło się dla C:\WINDOWS\system32\SanCpl.cpl. Odpowiedni komunikat o błędzie: Operacja ukończona pomyślnie</p><font size="1"><p>Resolve Partial Assembly nie powiodło się dla Microsoft.VC80.CRT. Odpowiedni komunikat o błędzie: Odnośny zestaw nie jest zainstalowany w tym systemie.</p><font size="1"><p>Nie można odnaleźć zestawu zależnego Microsoft.VC80.CRT; ostatni błąd: Odnośny zestaw nie jest zainstalowany w tym systemie.</p><font size="1"><p>Nie można uruchomić usługi Cardex z powodu następującego błędu:&nbsp;&nbsp; Nie można utworzyć pliku, kt&oacute;ry już istnieje. </p></font></font></font></font>

• Seeker 04.09.2006 12:47:44

Odinstaluj Sandrę, i wywal ten plik , kt&oacute;ry masz w logu&nbsp; - SanCpl<br />

matihor
Dodano:
02.09.2006 20:07:31
Komentarzy:
2
Strona 1 / 1