Totalne zwisy systemu
Od jakiegoś czasu mam problem z grami pod win xp.
Po uruchomieniu gry, najdalej po kilku minutach następuje totalny zwis systemu (zatrzymany
ekran jak stop klatka i nic nie działa.
testowałem procesor ok 2godziny, bez błędów
ram, 24 godziny bez błędów
grafika ok 6godzin, bez błędów
nie mam pojęcia co jest grane, i nie wiem gdzie sprawdzić co spowodowało błąd.
sprzęt
athlon 2800xp+
asrock k7nf2 (na asusie a7n8x-deluxe to samo było)
2x 512 kingstone
gainward 6600gt
zasilacz chieftec 400w
win xp pro+sp2
poradzcie co można jeszcze sprawdzić i gdzie.
wg avasta wirusów też nie ma, zresztą po przeładowaniu systemu bez zmian
Odpowiedzi: 2
Po wpisaniu komendy "eventvwr.msc" wyświetla mi się komunikat o błędzie:
Nie można uruchomić usługi General Purpose USB Driver (adildr.sys) z powodu następującego błędu:
Nie można urochomić określenoj usługi, ponieważ jest ona wyłączona lub ponieważ nie są włączone skojarzone z nią urządzenia.
Pierwszy raz mam takie problemy i całkowicie nie wiem co zrobić. Pomoc mile widziana...
Zakładam, że sterowniki do karty : dźwiękowej/graficznej oraz sterowniki do płyty głównej jak i pliki DirectX są poinstalowane.
Sprawdź podgląd zdarzeń - eventvwr.msc w start -> uruchom wpiosane - pod kątem błędów na zakładce aplikacje i system.
Podaj swoje temperatury podzespołów komputera, jakim Everestem.
Sprawdź prosze wszystkie porady z poniższego linka:
http://support.microsoft.com/kb/303032/pl
-
<p>w podglądzie zdarzeń są takie błędy</p><font size="1"><p>Generate Activation Context nie powiodło się dla C:\WINDOWS\system32\SanCpl.cpl. Odpowiedni komunikat o błędzie: Operacja ukończona pomyślnie</p><font size="1"><p>Resolve Partial Assembly nie powiodło się dla Microsoft.VC80.CRT. Odpowiedni komunikat o błędzie: Odnośny zestaw nie jest zainstalowany w tym systemie.</p><font size="1"><p>Nie można odnaleźć zestawu zależnego Microsoft.VC80.CRT; ostatni błąd: Odnośny zestaw nie jest zainstalowany w tym systemie.</p><font size="1"><p>Nie można uruchomić usługi Cardex z powodu następującego błędu: Nie można utworzyć pliku, który już istnieje. </p></font></font></font></font>
-
Odinstaluj Sandrę, i wywal ten plik , który masz w logu - SanCpl<br />
<p>ok problem rozwiązany.</p><p>Okazało się, że blok wodny na procesorze się poluzował i miał słaby styk z prockiem.</p>