testy zgodności
Witam. Mam taki oto problem: kiedy chcę cokolwiek zainstalować (np. directx,windows media player) to w pewnym momencie zawsze wyskakuje takie okinko:
nagłówek-Instalacja oprogramowania
treść- instalowane oprogramowanie nie przeszło testów zgodności z systemem Windows Xp umożliwiających uzyskanie logo Windows(link-Powiedz mi dlaczego te testy są ważne). To oprogramowanie nie zostanie zainstalowane. Skontaktuj się z administratorem sytemu.
jedyny przycisk to ok
mam windowsa xp pro z sp1, przeinstalowałem go jakiś tydzień lub 2 tygodnie temu,gdyż zaczął się sypać. Sprawdzałem system antywirusem i jest chyba czysty. Czy ktoś wie co z tym począć?? Bo nie mogę w nic grać, oglądać w wmp. Dzięki za pomoc.
nagłówek-Instalacja oprogramowania
treść- instalowane oprogramowanie nie przeszło testów zgodności z systemem Windows Xp umożliwiających uzyskanie logo Windows(link-Powiedz mi dlaczego te testy są ważne). To oprogramowanie nie zostanie zainstalowane. Skontaktuj się z administratorem sytemu.
jedyny przycisk to ok
mam windowsa xp pro z sp1, przeinstalowałem go jakiś tydzień lub 2 tygodnie temu,gdyż zaczął się sypać. Sprawdzałem system antywirusem i jest chyba czysty. Czy ktoś wie co z tym począć?? Bo nie mogę w nic grać, oglądać w wmp. Dzięki za pomoc.
Odpowiedzi: 2
mam windowsa xp pro z sp1 może te programy wymagają Sp2 do instalacji
Mi również wyskakuje taki komunikat ,ale mam do wyboru instaluj dalej lub zaprzestań instalować-wybieram oczywiście instaluj
Usługi kryptograficzne włączone?
-
nie skutkuje. probowalem z wlaczonymi i wylaczonymi ale nie dziala.dzieki za sugestie :)<br>
-
Sprawdź jeszcze stan usług tu: <A HREF="/forums/post/92797.aspx">http://portal.centrumxp.pl/forums/post/92797.aspx</A> wymienionych oraz dokonaj ew. zmian.
-
Również nie pomaga. Nie wiem co jest bo mam takie same objawy jak w tym linku. Dzieki za sugestię. Pozdrawiam.<br>
-
blagam o pomoc bo nie moge nic zainstalowac :(<br>
-
usługa Window Installer włączona ?<br />
Strona 1 / 1
<p>może należy reinstalować Installatora Windows</p> <p>start-> uruchom-> cmd /c msiexec /unregister&&msiexec /regserver<br /> </p> <p>równiez sprawdz co pokazuje podgląd zdarzeń, start-> uruchom-> eventvwr.msc<br /> </p>