Temp.procka barton 2500
mam bartona 2500 płyta msi kt4v,radek 9700,dwa napędy,dwa twarde 80(7200)wentylator zasysający i wyciągający,chłodzenie na procku tt extreme volcano 12,co prawda standart zasilacz 300w a temperatura procesora dość duźa 56c w stresie 62c nie ma róźnicy czy wentylator chodzi 3000 obr czy 6000 obr.Co to moźe być źe nie moźna z mniejszyć temp?Czy to moźe bć wina zasilacza jest bardzo blisko procka i moźe podnosić temp.Nie ma teź róźnicy cczy bok obudowy otwarty czy nie.Czy to juź wina płyty źe tak pokazuje.
Odpowiedzi: 6
gebus :
Topic był wielokrotnie poruszny na forum.
Przeglądnij archiwum a znajdziesz rozwiązanie ( interesujące Ciebie linki były zawarte w postach ).
Moźesz takźe info uzyskać na stronie AMD ( jest tam dokument .dpf opisujący to czego szukasz ).
Topic był wielokrotnie poruszny na forum.
Przeglądnij archiwum a znajdziesz rozwiązanie ( interesujące Ciebie linki były zawarte w postach ).
Moźesz takźe info uzyskać na stronie AMD ( jest tam dokument .dpf opisujący to czego szukasz ).
moj athlon xp 1600 ma podobne temperatury i nie iwem czy jest to dobrze czy zle ? jaka moze byc maksymalna temperatura procka ? ja miaelm najwyzej chyba ok 68. pozdrawaim
Oprócz tego co napisali poprzednicy, moźesz sprawdzić takźe Task Mgr, moźe któryś z procesów wykorzystuje nadmierny czas co powoduje zwiększenie temp.
Następna sprawa to moźe zapchana droźność kanałów na radiatorze ( kurz, ale mało prawdopodobne ).
Niepoprawna instalacja cooler`a ( zweryfikuj ).
Następna sprawa to moźe zapchana droźność kanałów na radiatorze ( kurz, ale mało prawdopodobne ).
Niepoprawna instalacja cooler`a ( zweryfikuj ).
Extra ale jak sprawdzić źe procek jest ukruszony,a czy czasami nie powinien paść jak jest ukruszony.Temp. w obudowie mam około 40C nie wiem czy teź nie zaduźo.Pasta Ceramique by Arctic Silver.Biała podobno dobra.
Moźe mieć teź poprostu wade fabryczna. Kumpel miał temp proca 90 na wstępie i dopiero jak się zjarał powiedzieli wserwisie źe miał wade :D (na szczęście na gwarancji był)
A pasta?
Ew. lekko ukruszony i w takim wypadku się bardziej grzeje. Skoro nie ma óźnicy z zamkniętą i otwartą obudową to ta bliskość zasilacza raczej nie .
Ew. lekko ukruszony i w takim wypadku się bardziej grzeje. Skoro nie ma óźnicy z zamkniętą i otwartą obudową to ta bliskość zasilacza raczej nie .
Strona 1 / 1