Temp Dysku Twardego SATA Seagate
Witam
Mam pytanie ale to nie problem dla mnie tylko mnie to troche irytuje a mianowicie czy 49 stopni C podczas bezczynności dla dysku SATA Seagate Baraccuda 200GB to normalne czy nie. Tak mi odczytuje program Speed Fan 4.17 i dodam źe jest to wiarygodny odczyt poniewaź jeśli zapne mu z boku wentylator to zchładza go do 33 stopni C a poza tym inne odczyty temperatury są zgodne z programem np. Sandra 2005. Posiadam jeszcze jeden dysk Samsung ATA100 80GB ale on juz tak sie nie grzeje 34 stopni C bez chłodzenia.
Pozdrawiam
Moja konfiguracjia:
Win XP pro SP2
Athlon XP 3200+
2x512mb Geil PC3200 Dual
Gigabyte GA–7N400 PRO2 (rev 2.0)
G–Force 4 TI 4200 128MB
Hercules Digi Fire 7.1
Mam pytanie ale to nie problem dla mnie tylko mnie to troche irytuje a mianowicie czy 49 stopni C podczas bezczynności dla dysku SATA Seagate Baraccuda 200GB to normalne czy nie. Tak mi odczytuje program Speed Fan 4.17 i dodam źe jest to wiarygodny odczyt poniewaź jeśli zapne mu z boku wentylator to zchładza go do 33 stopni C a poza tym inne odczyty temperatury są zgodne z programem np. Sandra 2005. Posiadam jeszcze jeden dysk Samsung ATA100 80GB ale on juz tak sie nie grzeje 34 stopni C bez chłodzenia.
Pozdrawiam
Moja konfiguracjia:
Win XP pro SP2
Athlon XP 3200+
2x512mb Geil PC3200 Dual
Gigabyte GA–7N400 PRO2 (rev 2.0)
G–Force 4 TI 4200 128MB
Hercules Digi Fire 7.1
Odpowiedzi: 3
Wrzuć sata seagate 200 GB do wyszukiwary moźe będą ciekawe informacje na jego temat.
http://www.google.pl/advanced_search?hl=pl
http://www.google.pl/advanced_search?hl=pl
Dysk mam dobrze usytuowany bo posiadam obudowe chieftec'a. cyrkulacjia powietrza jest b. dobra tylko nie rozumiem co mam zrobić z tym gogli i poczytać
Wrzuć dysk do gogli i poczytaj.
Zmień kieszeń zastosuj dodatkowy wentylator.
Popraw cyrkulacje powietrza w kompie.
Dyski Sata 7200 grzeją się bardziej ale 49 stopni to za duźo.
Zmień kieszeń zastosuj dodatkowy wentylator.
Popraw cyrkulacje powietrza w kompie.
Dyski Sata 7200 grzeją się bardziej ale 49 stopni to za duźo.
Strona 1 / 1