Temat ten sam co wcześniej
Ludzie nie kupujcie Radeonów bo to śmietniki, kupiłem nowego Xpertvision Radeona 9200 SE 128MB za 236zł w sklepie i po tygoniu na allegro dano mi za nią 160zł – czysty zysk :shock: obraz to kitu na oryginalnych sterownikach, wynik zbliźony do Rivy TNT2 :P:P, powaźnie to wynik z 3Dmarka było zbliźony do 32MB GF2
Odpowiedzi: 10
Nic dziwnego źe jesteś niezadowolony ze swojej karty. Pamiętaj wszystkie radeony z dopiskiem SE=shit edition :D [/list]
Tak to jest jak się kupuje: "A ja myślałem..." Gdyby kaźdy tak podchodził do sprawy to byśmy nie mieli dzisiaj takiego sprzętu tylko taki "śmietnik" jak ty to nazwałeś, bo a co... "ja myślałem źe to działa i wystarczy" :D
nass22:
Spodziewałem się czegoś wprost proporcjonalnego do ceny,
O tym mozna by mówic/pisać gdybyś dołozył przynajmniej drugie tyle – no ale wtedy juz karta z innym procesorem by była
Mogli włoźyc parę butów źeby skopać kartę zaraz po kupnie, albo same sznorówki źeby się powiesić za przeprowadzony interes źycia
MarcinX:
Poza tym nowe sterowniki Ati nie chodzą zbyt dobrze na takich zabytkach.
A co mieli wsadzić jak nie referencyjne ATI ?
Sterownik był dołączony do płyty – oryginalny ; dołączony przez producenta, więc chyba wiedział koreańczyk co wkłada :lol:
A czego ty się spodziewałeś po :
1.Karcie nowej fabrycznie ale zabytkowej technicznie seria 9200.
2.Karcie SE czyli Slow Edition :wink:
3.Karcie 64 bitowej.
Gdybyś nie poskąpił 40 pln kupiłbyś to :
http://sklep.benchmark.pl/pelny_12606.html
W tym przypadku stosunek wydajności do ceny jest juź sensowny,a i technologicznie nowsza.
1.Karcie nowej fabrycznie ale zabytkowej technicznie seria 9200.
2.Karcie SE czyli Slow Edition :wink:
3.Karcie 64 bitowej.
Gdybyś nie poskąpił 40 pln kupiłbyś to :
http://sklep.benchmark.pl/pelny_12606.html
W tym przypadku stosunek wydajności do ceny jest juź sensowny,a i technologicznie nowsza.
Spodziewałem się czegoś wprost proporcjonalnego do ceny, a w rzeczywistości kupiłem Rive TNT2 pod nazwą Radeon
nass22:
Ludzie nie kupujcie Radeonów bo to śmietniki, kupiłem nowego Xpertvision Radeona 9200 SE 128MB za 236zł w sklepie i po tygoniu na allegro dano mi za nią 160zł – czysty zysk :shock: obraz to kitu na oryginalnych sterownikach, wynik zbliźony do Rivy TNT2 :P:P, powaźnie to wynik z 3Dmarka było zbliźony do 32MB GF2
Problemem nie jest Radeon sam w sobie
ale Twoj model 9200 SE, czego sie spodziwales >> "wodotryskow"
Przykro mi o tym pisać, ale skoro kupiłeś kastrata i w dodatku jeszcze podwójnego – bo i 9200 i SE to jedyne co pozostaje to stwierdzić, źe za swoje własne nieroztropności nie powinieneś obciązać producenta kart.
Strona 1 / 1