Telefon Systemowy (PŁACE ZA POMOC!)
Witam
Otóź mam pytanie na temat aplikacji telefonu systemowego (w windows XP jest on w C:/Program Files/Windows NT/dialer.exe)
Otóź mam swój telefon NOKIA 6610 podłączony do komputera kablem DKU–5. System go wykrywa i zainstalowałem go jako MODEM (Nokia 6610 Cable)
W aplikacji dialer.exe [EDYCJA –> OPCJE] w zakładce Audio/Video ustawiam urządzenie do Linii Rozmów Telefonicznych moją karte dźwiękową. Jest wporządku, jednakźe po wyborze w zakładce LINIE jako linii do rozmów telefonicznych ten modem NOKIA 6610 Cable, to w zakładce Audio/Video znika wybrane przedtem urządzenie do odbierania i nagrywania i pisze tylko "NIE WYKRYTO ŻADNEGO URZĄDZENIA"
Posiadam karte dźwiękową zintegrowaną na płycie głównej abita nForce 7. Pobrane posiadam najnowsze sterowniki ze strony producenta. Posiadam windows xp SP2.
Proszę o pomoc! Jeźeli ktoś pomoźe to proszę napisać i jakoś wynagrodze.
Potrzebne mi to do radia internetowego aby prowadzić pozdrowienia na źywo (tzn źeby dźwięk z telefonu przechodził przez karte dźwiękową i źeby moźna było mówić przez komputer i odbierać)
Pozdrawiam Serdecznie i dziękuję z góry za pomoc
Otóź mam pytanie na temat aplikacji telefonu systemowego (w windows XP jest on w C:/Program Files/Windows NT/dialer.exe)
Otóź mam swój telefon NOKIA 6610 podłączony do komputera kablem DKU–5. System go wykrywa i zainstalowałem go jako MODEM (Nokia 6610 Cable)
W aplikacji dialer.exe [EDYCJA –> OPCJE] w zakładce Audio/Video ustawiam urządzenie do Linii Rozmów Telefonicznych moją karte dźwiękową. Jest wporządku, jednakźe po wyborze w zakładce LINIE jako linii do rozmów telefonicznych ten modem NOKIA 6610 Cable, to w zakładce Audio/Video znika wybrane przedtem urządzenie do odbierania i nagrywania i pisze tylko "NIE WYKRYTO ŻADNEGO URZĄDZENIA"
Posiadam karte dźwiękową zintegrowaną na płycie głównej abita nForce 7. Pobrane posiadam najnowsze sterowniki ze strony producenta. Posiadam windows xp SP2.
Proszę o pomoc! Jeźeli ktoś pomoźe to proszę napisać i jakoś wynagrodze.
Potrzebne mi to do radia internetowego aby prowadzić pozdrowienia na źywo (tzn źeby dźwięk z telefonu przechodził przez karte dźwiękową i źeby moźna było mówić przez komputer i odbierać)
Pozdrawiam Serdecznie i dziękuję z góry za pomoc
Odpowiedzi: 10
zielar1 – jeszcze jedno hasleko w stylu "jestes ciemny" i sam zamilczysz.
To bylo ostrzezenie publiczne i ostatnie.
To bylo ostrzezenie publiczne i ostatnie.
zielar1:
MarcinX – telefon jako modem WIDZI.. Chodzi o to źe nie widzi urządzeń do NAGRYWANIA i ODBIERANIA audio jeźeli chodzi o połączenia przez modem NOKIA
Acha.
Ta funkcja w rozmowach telefonicznych jest niedostępna,nie wiem czy to ptzypadkiem przez wolną komunikację telefon :arrow: PC.
Raczej to jest powodem.
ups :oops: faktycznie.
no ale tak we mnie zakipjało źe pomyliłem kierónki :?
no ale tak we mnie zakipjało źe pomyliłem kierónki :?
Pan i pastuch:
ps. tam po lewej jest taki przycisk "zmień" warto się nim zaintyeresować.
po prawej kolego, po prawej :mrgreen:
Pan i Pastuch ma rację. Ponawiaj se ten temat do oporu, jak bedziesz takim bezczelnym chamem to ci nikt nie pomoźe.
zielar1:
Pan i Pastuch.. Widze jaki jesteś "ciemny" w tym temacie, więc zamilcz
Poczułem się dotknięty na wskroś :shock: .
No i moźe nieznam się na tym co ci się przytrafiło.
Ale czytając twoje rozpaczliwe wołanie o pomoc sbrubowałem jakoś zadziałać. A ty poprostu jesteś beszczelny i nie dziwię ci się źe musisz płacić za pomoc.
ps. tam po lewej jest taki przycisk "zmień" warto się nim zaintyeresować.
MarcinX – telefon jako modem WIDZI.. Chodzi o to źe nie widzi urządzeń do NAGRYWANIA i ODBIERANIA audio jeźeli chodzi o połączenia przez modem NOKIA
Pan i Pastuch.. Widze jaki jesteś "ciemny" w tym temacie, więc zamilcz
Kurcze troszkę się juź pogubiłem w tych....
Telefon przynajmnij komurkowy to nie modem przecieź.
A nie lepiej w skipie się porozglądać.
Pytam bo w zasadzie ja z takowego (skipa) korzystam czasem a komurka do niczego potrzebna mi w tym nie jest. A i jeśli chodzi o video to kamerki są tanie i myślę iź jest z nimi mniej kombinowania niźli z telefonami kom.
Telefon przynajmnij komurkowy to nie modem przecieź.
A nie lepiej w skipie się porozglądać.
Pytam bo w zasadzie ja z takowego (skipa) korzystam czasem a komurka do niczego potrzebna mi w tym nie jest. A i jeśli chodzi o video to kamerki są tanie i myślę iź jest z nimi mniej kombinowania niźli z telefonami kom.
Ale w czym problem ?
Ze nie łączy wogóle jako modem czy problem jest z wyjściem na audio.
Jeźeli wcale ci nie działa musisz uzyskać połączenie przez Dial–up wizarda od nokii a nie systemowym,on wszystko skonfiguruje.
Takie oprogramowanie powinneś mieć dołączone do aparatu.
Uźywaj opcji "zmień" jeźeli ktoś coś wie w temacie to odpowie.
Dopisywanie postów nic nie daje.
Ze nie łączy wogóle jako modem czy problem jest z wyjściem na audio.
Jeźeli wcale ci nie działa musisz uzyskać połączenie przez Dial–up wizarda od nokii a nie systemowym,on wszystko skonfiguruje.
Takie oprogramowanie powinneś mieć dołączone do aparatu.
Uźywaj opcji "zmień" jeźeli ktoś coś wie w temacie to odpowie.
Dopisywanie postów nic nie daje.
Strona 1 / 1