Tego problemu jeszcze nie widzieliście....

Więc sytuacja wylgąda następująco: od jakiś 2 lat mam taki problem, gram sobie np. w splinter cella i po ok 15 minutach na całym ekranie pojwiają się setki wielokolorowych trójkątów których wierzchołki są w samym środku monitora a reszta dotyka karawędzi. Gdy rusza się myszką to migają kilka razy na sekundę i zmieniają kolory – po prostu totalny sajgon. Gdy wyjdzie się z gry na fuksa bo za duźo nie widać (tylko jakieś pojedyńcze przenikające tekstury gry) to w całym windowsie jest pełno tego czegoś co jest na zdjęciu (po prostu jest to non–stop i miga w róźne odcienie zielonego). Zawsze było tak źe pokazywało się to w kaźdej nowo zainstalowanej grze tylko raz i nigdy więcej juź tego nie widziałem, ale w splinter cellu (w kaźdej częśći) dzieje się to co ok. 15 minut i zaczyna mnie to denerwować. Pozatym zawsze po restarcie wszystko wracało do normy. Jednak dzisiaj po restarcie nie wróciło i dlatego pisze na forum o tym. Po włączeniu kompa mam teraz niektóre ikonki (kompletnie losowe) z takimi zielonymi paskami (widać to na zdjęciu pod tym sajgonem). Proszę pytać odpowiem na kaźde pytanie, jeźeli coś jest niejasne (a dziwne źeby było) to prosze pytać. Teraz mój sprzęt: AMD Athlon 1700+, 768MB DDR, ATI Radeon 9100 Series 64MB DDR, 60GB dysk twardy, płyta główna ASUS A7V333–X, icpnet 1536/170 kb/s winXP professional SP2

Odpowiedzi: 4

Tak jak mój przedmówca pisał – przegrzewa się pamięc karty graficznej. Miałem ten sam problem dokupiłem dodatkowe radiatorki na pamięć i problem zniknął. :o
Poszperaj na
www.allegro.pl
w sprzęcie komputerowym. :wink:
Tomash
Dodano
11.10.2005 00:54:53
a mogę prosić o jakiś adres strony gdzie to moźna kupić lub jakiś model za którym mam się rozejrzeć ??
fokusmok
Dodano
11.10.2005 00:24:42
Z opisu wynika, źe karta się przegrzewa a dokłądnie pamięć na karcie. Często tak się dzieje w wyniku podkręcania. Jezeli nie podkręcałeś karty a masz artefakty(to te paski i trójkąciki) to moźe pomóc zamontowanie małych radiatorków na kościach pamięci(ok. 20zł)
Wolumin
Dodano
10.10.2005 23:29:49
widze źe zdjęcia coś nie działają więc jak ktoś chce zobaczyć to proszę pisać na fokusmok@wp.pl , GG: 7772017 jak tylko przeczytam odrazu wysyłam wszystkie 3
fokusmok
Dodano
10.10.2005 22:59:00
fokusmok
Dodano:
10.10.2005 22:56:40
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1