Tego problemu chyba jeszcze nikt nie miał. Obym się mylił.
Szukalem w wyszukiwarce na rozne sposoby i nic nie znalazlem dlatego taki temat(moze zle szukalem).
Zaintalowałem XP i zalozylem konta dzieciom. Po wejsciu na ktores z kont w celu ustawienia pulpitu od razu wyskakuje mi takie okno:
You do not have rights to access the Service Control Menager and the MARKFUN driver is not installed or started.
Please ask your administrator to install the driver on your behalf.
Pozniej wyskakuje male okienko a na nim:
ERROR
MarkFun_Load_NT_Driver
wciskam OK i...
...i wyskakiwalo mi nastepnie:
gwum.exe – Blad aplikacji
Aplikacja nie zostala wlasciwie zainicjowana. Kliknij OK, aby zakonczyc aplikacje.
To gwum.exe juz odinstalowalem (byla to aplikacja pod windowsa od plyty glownej gigabyta) i tego nie ma, ale pierwsze w/w okna wyskakuja nadal.
W podgladzie zdarzen jest napisane tak:
System Windows zapisał rejestr uźytkownika R****t\I***a,
kiedy aplikacja lub usługa nadal uźytkowała rejestr podczas wylogowania.
Pamięć uźywana przez rejestr uźytkownika nie została zwolniona. Rejestr zostanie zwolniony, kiedy nie będzie uźywany.
Najczęstszą tego przyczyną są usługi uruchamiane z konta uźytkownika.
Próbuj skonfigurować te usługi, aby były uruchamiane z konta LocalService lub NetworkService.
Aby znaleźć więcej informacji, zobacz http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp w Centrum pomocy i obsługi technicznej.
Co mam robic chlopaki? POMOZCIE!!! :shock:
Pozdrawiam
Zaintalowałem XP i zalozylem konta dzieciom. Po wejsciu na ktores z kont w celu ustawienia pulpitu od razu wyskakuje mi takie okno:
You do not have rights to access the Service Control Menager and the MARKFUN driver is not installed or started.
Please ask your administrator to install the driver on your behalf.
Pozniej wyskakuje male okienko a na nim:
ERROR
MarkFun_Load_NT_Driver
wciskam OK i...
...i wyskakiwalo mi nastepnie:
gwum.exe – Blad aplikacji
Aplikacja nie zostala wlasciwie zainicjowana. Kliknij OK, aby zakonczyc aplikacje.
To gwum.exe juz odinstalowalem (byla to aplikacja pod windowsa od plyty glownej gigabyta) i tego nie ma, ale pierwsze w/w okna wyskakuja nadal.
W podgladzie zdarzen jest napisane tak:
System Windows zapisał rejestr uźytkownika R****t\I***a,
kiedy aplikacja lub usługa nadal uźytkowała rejestr podczas wylogowania.
Pamięć uźywana przez rejestr uźytkownika nie została zwolniona. Rejestr zostanie zwolniony, kiedy nie będzie uźywany.
Najczęstszą tego przyczyną są usługi uruchamiane z konta uźytkownika.
Próbuj skonfigurować te usługi, aby były uruchamiane z konta LocalService lub NetworkService.
Aby znaleźć więcej informacji, zobacz http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp w Centrum pomocy i obsługi technicznej.
Co mam robic chlopaki? POMOZCIE!!! :shock:
Pozdrawiam
Odpowiedzi: 1
gwum.exe to odnosnie softu od GIGABYTE
To samo z błedem Service Control Menager
To samo z błedem Service Control Menager
Strona 1 / 1