TEAC 52/24/52 – wadliwa tacka!

Historia pełna goryczy: to juź trzeci TEAC który mi nawala!

Przez pierwszy (szybkość 40)zmarnowałem dziesiątki zepsutych przy nagrywaniu płyt, myśląc, źe to jakis inny komponent szwankuje. Potem czekałem 3 tygodnie aź z serwisu nowy przyjdzie i na dodatek w sklepie dali mi czarny bo podobno w całym Wrocławiu nie mogli znaleźć białego TEAC–a

Drugi(52/24/52) zaczął wydawać straszne jęki przy włączaniu kompa, aź wreszcie zepsuła się tacka i przestał się w ogóle otwierać. Tym razem juź róno po dwuch tygodniach od reklamacji wparowałem do sklepu i powiedziąem nagrywara albo źycie. Chciałem wymienić na inna firmę(nawet tańszy model, byle juź nie TEAC), ale gość za ladą tylko kiwał głową i mówił, źe na stanie jest TEAC(tym razem biały o dziwo się znalazł) i nic z wymiany nie wyszło

TO wszystko stało sie dzisiaj rano we wrocłaskim sklepie VIRTUAL PC przy ulicy Kazimierza Wielkiego. Została mi wepchnięta niemalźe siłą trzecia juź nagrywarka TEAC. Przyszedłem do domu. Wsadziłem ja do 'pudła', odpaliłem kompa i zgadnijcie co się okazało:

Tacka co prawda sie otwiera, ale wydaje takie same jęki jak poprzedni egzemplarz. Co więcej Przy kaźdym wsunięciu i wysunięciu następują dwa głośne stuknięcia. Naciskam przycisk 'wysuń', robi sie zgrzyt, za sekundę wysuwa sie tacka z dwoma donośnymi stuknięciami. PARANOJA!!!!!!!!!!!!!

Moje pytanie jest takie:

Co byście zrobili na moim miejscu? Czy iść i rzucić im tą nagrywarke w twarz? Czy moge sie domagac wymiany sprzętu bez czekania na odpowiedź z serwisu? Przynaje, źe jestem w strasznym nastroju przez ten sprzęcior :evil:

PZDR, IMANI

Odpowiedzi: 9

W dziale inne – na samej górze – 2 przyklejone tematy.
SLAY3R
Dodano
16.04.2004 16:23:32
To co piszesz wydaje mi się bardzo prawdopodobne. Miałem dwie nagrywary TEAC (nawet dokładnie ten sam model) i nei miałem problemuz tacką. Coprawda nie oge pwoeidizeć źe działały bez zastrzeźeń ale tacki miały okay.

Ja osobiście się bardzo cieszę, źe nie mam juź TEACa i, źe z frimą Virtual PC (Wrocław) mam juz coraz mniej wspólnego.

Przyszedł mi teź do głowy pewien pomysł, i tutaj apel do szefów FORUM XP. Moźna by zrobić akcje wśród uźytkowników i zrobić listę firm i sklepów, z którymi warto współpracować oraz taką czarną listę, na którą spewnością trfiła by ta fima z którą ja się zetknąłem. Chodzi tu przede wszsytki mo dystrybutorów lub konkretne sklepy, bo przecieź pełno jest w necie rankingów sprzętu i jego producentów.

Co wy o tym myślicie? napewno kaźdy ma jakieś doświadczenia i ma sklepy które chciałby polecić innym, jak równieź te, przed którymi chciałby przestrzec.

Temat zostawiam otwarty...
imani
Dodano
16.04.2004 14:40:44
imani:
opyliłem tego TEACa kumplowi za 170 zł i kupiłem Lite–Ona DVD RW i jest gites!!!!1

po prostu była wadliwa seria, a te skurczybyki ci wciskały tą samą...
U mnie Teac działał niezawodnie.
A technika "TEAC jest na stanie" albo "Nie ma białej wersji we Wrocławiu", to bzdura...
Mnie teź kiedyś robili w jajco. Firma nazywała się Rom Computers... Za nic nie polecam ;)

Pozdrawiam ;)
Mrówek
Dodano
15.04.2004 04:54:10
opyliłem tego TEACa kumplowi za 170 zł i kupiłem Lite–Ona DVD RW i jest gites!!!!1
imani
Dodano
12.04.2004 18:57:22
U mnie było to widoczne gołym okiem co o co stuka, więc nie było innej moźliwości jak wymiana.
Moźe ktoś ze znajomych ma taką nagrywarkę, idź, obsłuchaj, jak będzie bezstukowa to kłóć się dalej...
mars28
Dodano
06.02.2004 15:15:44
Byłem w sklepie. Ten gość spradził drugi egzemplarz, potem trzeci... i wszystkie miały tak samo!!! Powiedziął do mnie, źe mam nowy egzemplarz, i źe te stuki to naturalne... sQrwiel jeden!!!
imani
Dodano
05.02.2004 12:58:18
Powinni ci wymienić. Ja miałem podobnie, pierwszy egzemplarz, który wziąłem miał fabryczną wadę: na tacce są takie 4 ząbki po przekątnych, (które to chyba mają centrować płytę po włoźeniu) i jeden był tak wygięty, źe przy wysuwaniu tacki zaczepiał o górną krawędź otworu, i wydawał stuknięcia. Poszedłem do sklepu, pokazałem, gość wziął drugi egzemplarz (i jeszcze 2 kolejne :? miały tak samo) i dopiero dostałem bez wady. No i śmiga do dziś bezproblemowo.
mars28
Dodano
05.02.2004 11:38:39
ja teź mam TEACA i nie narzekam
równieź, jush ponad rok, bezawaryjny :D :D
neo340
Dodano
05.02.2004 01:33:23
Mam dla Ciebie Imani gdzieś taki dokument, tylko niech go znajdę... i Ci tutaj linka dam. Tam wszystko będzie napisane.

O mam... KLIK

Poza tym – naprawdę współczuję Tobie – chociaź ja teź mam TEACA i nie narzekam :P
Pawek
Dodano
05.02.2004 00:02:34
imani
Dodano:
04.02.2004 23:26:07
Komentarzy:
9
Strona 1 / 1