tani komp
Mam 1500zł . Czy ktoś moźe sensownie mi poradzić jaki za to kupić sprzęt (bez monitora oczywiście) najlepszy w tej cenie. Moźe ktoś akurat kupoował ostatnio w tej cenie kompa i ma wyselekcjowany dobry sprzet za ta kasę.
Odpowiedzi: 17
FlaQs:
znaczy z Durona zrobic Athlona 2400?? cos typu odblokowanie dodatkowych 256KB cache L2 w jadrze Thorton? ciekawe... masz jakies linki? doksztalcilbym sie :wink:
Akurat nie mam linków.
Ale poszukaj na www.google.pl , chyba takźe juź na forum było, a jak nie to tweak.pl
znaczy z Durona zrobic Athlona 2400?? cos typu odblokowanie dodatkowych 256KB cache L2 w jadrze Thorton? ciekawe... masz jakies linki? doksztalcilbym sie :wink:
FlaQs:
. bo po co pchac Durona do nForce'? :?
Czasem z tego udaje się odblokować Athlona XP 2400+
Ale tylko czasem, do tego traci się gwarancje.
Nie odpowiadam za wyniki "tego".
w sumie racja... rozpedzilem sie z tym wiatrakiem :wink: moznaby kupic 80GB ale wtedy zostaje kupic sama nagrywarke np Lite–On 52/32/52 bez dvd. to bylo mysle okolo 50pln drozej... a co do plyty glownej to ta MSI nie jest zla. bo po co pchac Durona do nForce'? :?
PS darek mial byc zestaw do 1500pln (no moj ma 1550 :wink: ).a co do plyty glownej to do takiej konfiguracji nie potrzeba nForce2 jak dla mnie... chyba ze ktos przyszlosciowo kombinuje... ale dla kogos nieprzyszlosciowego mysle ze zapodalem dobry zestaw... lepsze MSI niz ASRock :mrgreen: no i ten radek na 64 bitach... :lol:
pozdro panowie :mrgreen:
PS darek mial byc zestaw do 1500pln (no moj ma 1550 :wink: ).a co do plyty glownej to do takiej konfiguracji nie potrzeba nForce2 jak dla mnie... chyba ze ktos przyszlosciowo kombinuje... ale dla kogos nieprzyszlosciowego mysle ze zapodalem dobry zestaw... lepsze MSI niz ASRock :mrgreen: no i ten radek na 64 bitach... :lol:
pozdro panowie :mrgreen:
w sumie fajna ale za mały dysk i po co wiatrak ?? lepiej kupić proca w boxie jak i tak pewnie właśniniel nie będzie go podkręcał, lecz nadal nie rozumiem czemu nie inwestować w porządną płytę główną :/
a oto moja propozycja (ukladane w konfiguratorze na proline):
procek – Duron 1800Mhz Applebread
wiatrak – Spire Whisperro IV
mobo – MSI KT4AV ATA133 VIA KT400A AGP 8X
pudlo – Midi ATX Tracer Tro–626 Libra Black
ram – DDRAM 256MB 3200 PC400
dysk – Maxtor 40GB UDMA133 7200 obr. (2 lata)
grafa – GeForce4 MX440 128MB/128b DDRAM TV 8X AGP
flop – Sony 3.5' 1.44MB
spawara – LiteOn Combo 52X32X52/16 DVD+CDRW BOX
siec – Realtek Fast Ethernet PCI RJ45
koszt calkowity na proline: 1501 pln
mysle ze nie jest to zla konfiguracja. dalem combo zeby bylo taniej i dysk zmniejszylem na kozysc plyty glownej. ale wybor nalezy do ciebie...
procek – Duron 1800Mhz Applebread
wiatrak – Spire Whisperro IV
mobo – MSI KT4AV ATA133 VIA KT400A AGP 8X
pudlo – Midi ATX Tracer Tro–626 Libra Black
ram – DDRAM 256MB 3200 PC400
dysk – Maxtor 40GB UDMA133 7200 obr. (2 lata)
grafa – GeForce4 MX440 128MB/128b DDRAM TV 8X AGP
flop – Sony 3.5' 1.44MB
spawara – LiteOn Combo 52X32X52/16 DVD+CDRW BOX
siec – Realtek Fast Ethernet PCI RJ45
koszt calkowity na proline: 1501 pln
mysle ze nie jest to zla konfiguracja. dalem combo zeby bylo taniej i dysk zmniejszylem na kozysc plyty glownej. ale wybor nalezy do ciebie...
Heh ludzie dobrze ze nie padla tam nazwa ECS jakis tam . To dopiero jest zlom. Mi padla po 3h meczen by zainstalowac sterowniki do niej.
nie znalazłem po prostu tańszej płyty na nforce chociaź nie powiem mam sentyment do solteka i bądź co bądź w tym segmencie cenowym jest najtańszy, szuja jesteś zadowolony z asrocka bo jeszcze nie miałeś z nim problemów
Leprza karta dzwiekowa oo to juz nowosc. A co do wydajnosci to leprza o ile 10% od Via :?: I tak przy takim sprzecie nie wycisnie za wiele :wink:
PS: darek wyjasnia czemu ty dales mu Solteka :D opisik. Ja tam polecam Gigabyte sam mam i jestem zadowolony ale na Nforcu2 :D
PS: darek wyjasnia czemu ty dales mu Solteka :D opisik. Ja tam polecam Gigabyte sam mam i jestem zadowolony ale na Nforcu2 :D
darek_dade:
to juź wiem czemu asrocka źeś mu polecił opis wszystko wyjaśnił...
Sam go kupilem z ciekawosci :D I nie powiem ze jestem niezadowolony. Taki tani substytucik.
a po co komu dual ukey dał się ponieść chwytowi marketingowemu...na nforcie jest lepsza dźwiękówka, wyźsza wydajność no i większe moźliwości rozbudowy, ram zawsze moźna dokupić a póki co nie ma na to pieniędzy...
Na jakiego .... do takiego sprzetu płytka na Nforcu2 ?? Co on tam dual ddramy bedzie wkladal szkoda kasy. No chyba ze mysli o przyszlosci :D
to juź wiem czemu asrocka źeś mu polecił opis wszystko wyjaśnił...
darek_dade:
szuja gdzie ty znalazłeś durnia 1800 za 200zł, a ztym radkie SE to ostro mnie rozśmieszyłeś...
W niedziele dwa dni temu kumpel byl ze mna na gieldzie komputerowej (w Warszawie) i zakupil duronka 1,8 za 200 zł OEMik. A karciocha tania miala byc zeby sie w limicie zmiescic – poza tym to tylko propozycja a nie oferta :P :lol:
I nigdy nie kupilbym Durnia BOX ... raz kupilem i juz nie popelniam takich bledow :P
No jasne ... obudowa :oops: ze 150 zeta trzeba liczyc srednio ... zawsze mozna na pajaku dla oszczednosci i lepszego chlodzenia :P
lol szuja nigdy nie kupiłbym takiego kompa co napisałeś... moja propozycja:
AMD Duron 1600 MHz (Applebred) BOX 260zł
Soltek 75FRN2–L 310zł
pamięć OEM 256/400 200zł
gf 3 ti najlepiej z allegro 200zł
Hitachi DeskStar 7K250 80 GB 300zł
napęd combo lub oddzielnie dwa napędy (najlepiej liteon) 250zł + obudowa (mocnego zasilacza do tego kompa nie trzeba)
1600zł
PS
szuja gdzie ty znalazłeś durnia 1800 za 200zł, a ztym radkie SE to ostro mnie rozśmieszyłeś...
AMD Duron 1600 MHz (Applebred) BOX 260zł
Soltek 75FRN2–L 310zł
pamięć OEM 256/400 200zł
gf 3 ti najlepiej z allegro 200zł
Hitachi DeskStar 7K250 80 GB 300zł
napęd combo lub oddzielnie dwa napędy (najlepiej liteon) 250zł + obudowa (mocnego zasilacza do tego kompa nie trzeba)
1600zł
PS
JA bym kupil to co UP ale bez nagrywarki i z napedem CD–ROM i za zaoszczedzone pieniadze kupil jakas leprza grafe np:Geforce3 Ti. A mysz i klawa tez przydadza sie leprze :D
Taka jest moja koncepcja. AAAA i jeszcze jakas ladna obudowa bo bez niej to ni rusz
Taka jest moja koncepcja. AAAA i jeszcze jakas ladna obudowa bo bez niej to ni rusz
Strona 1 / 1