Szyfrowanie plikow

Witam
Widzialam podobne tematy o szyforowaniu ale moj jest inny niz pozostale. Otoz ja tez zaszyforwalam wazne dla mnie foldery , nie wiedzialam ze trzeba jakies certyfikaty eksportowac czy cos podobnego...
No i stalo sie system padl,musialam wgrac go od nowa lecz poprzednio zrobilam obraz dysku N.Ghostem i zwyczajnie go przywrocilam. Dziwne jest to ze pomimo ze mam ta sama nazwe uzytkownika to nie moge ani odczytac ani nic zrobic z plikami.
Szyfrowanie zrobiłam w następujący sposób otworzyłem własciwosci pliku tam otworzyłem zaawansowane i tam jest Szyfruj dane,aby zabezpieczyc pliki.
Co moge jeszcze zrobic azeby odzyskac dane?

Odpowiedzi: 3

Czy w systemie masz utworzone konto typu "key recovery agent", folder został zaszyfrowany tylko przy pomocy Twojego klucza?
Jeśli nie masz takiego konta to zostaje ci tylko zabawa z programami typu Advanced EFS Data Recovery, ale szczerze to nie wiemczy uda sie coś zrobić bo osobiście się tymi programami nie bawiłem.
sh@dow
Dodano
30.01.2006 10:48:39
seawoman:
lecz poprzednio zrobilam obraz dysku N.Ghostem i zwyczajnie go przywrocilam.

A ten obraz to zrobiłaś partycji systemowej czy partycji gdzie są owe dane?
wojtt
Dodano
30.01.2006 00:19:57
jeśli przywróciłaś obraz partycji i przeinstalowałaś windows'a, to niestety ale juź się do plików nie dostaniesz.
Załoźenie konta o tej samej nazwie uźytkownika nic nie da, bo kaźdy uźytkownik oprócz nazwy ma swój unikalny identyfikator :(
MetaVirus
Dodano
30.01.2006 00:03:17
seawoman
Dodano:
29.01.2006 23:19:20
Komentarzy:
3
Strona 1 / 1