Szkodliwy plik
Program BitDefender znalazł mi szkodliwy plik na partycji D: (niesystemowej). Znajdował on się w Recycler\s 1-5-21-72..... Najeżdżając na niego kursorem pokazywał, że są to pliki usunięte, ale po otwarciu nic nie było. Usunąłem więc cały, czyli 1-5-21..... (nie recycler\s). Czy postąpiłem prawidłowo? Do czego jest to Recycler\s i pliki w nim?
Odpowiedzi: 5
Mam nadzieję, że już bez wirusa. Serdeczne dzięki.
Niczego nie zepsules. System odtworzy sobie Kosz.
Znalazłem na jednym forum taką możliwość:
"rmdir d:\recycler /s /q
wydanym w wierszu polecenia (start -> uruchom -> cmd)"
Zrobiłem to i po przeskanowaniu zero wirusów, ale zniknął mi cały folder Recycler\s na partycji D:. Stąd moje pytanie: czy czegoś niechcący nie spiepszyłem, jeżeli tak, to jak to naprawić?
" ciągi w nim odpowiadają Użytkownikom stąd czasem obejrzenie zawartosci moze nie być - bezpośrednio mozliwe."
Rzeczywiście, jednego nie mogłem usunąć, ponieważ dostałem informację, że plik jest używany przez innego użytkownika lub inny program. Czy jest jakaś możliwość usunięcia tego wpisu?
Znalazłem na jednym forum taką możliwość:
"rmdir d:\recycler /s /q
wydanym w wierszu polecenia (start -> uruchom -> cmd)"
Zrobiłem to i po przeskanowaniu zero wirusów, ale zniknął mi cały folder Recycler\s na partycji D:. Stąd moje pytanie: czy czegoś niechcący nie spiepszyłem, jeżeli tak, to jak to naprawić?
Ten folder to ... Koz systemowy - tworzony na każdej z partycji, a ciągi w nim odpowiadają Użytkownikom stąd czasem obejrzenie zawartosci moze nie być - bezpośrednio mozliwe.
Czy postąpiłeś prawidłowo - z punktu widzenia użytecznego pewnie tak - jeżlei coś jest w koszu to tak jakby tego nie było - jest niepotrzebne i ignorowane ( to dotyczy uzywania, a nie potencjalnych zagrożeń ).
Strona 1 / 1