szczegóły a konkretnie ich brak...
witam, mam problem mianowicie taki ze nie pokazuje mi wszystkich szczegółów dotyczących pliku (z boku explorera) a dokładnie mi chodzi o rozmiary obrazków, tzn kiedys mialem tam wielkosc np 200x203 px a teraz tego nie ma a bordzo mi ulatwia prace:) moze ktos wie jak to spowrotem wlaczyc. i jest jeszcze jeden problem w tych szczegółach nie widac miniatury obrazka, i jak dam widok na kafelki takze nie ma obrazka tylko zwykla ikona, prosze o pomoc
Odpowiedzi: 8
nie wiem czy o to chodzi ;) ale zrobilem tak jak tu jest http://forum.centrumxp.pl/viewtopic.php?t=36359&highlight=wyodr%EAbni%E6+explorera, i dalej nie działa
moźe to błąd explorera??
Spróbuj wyodrębnić explorera z płytki XP
Spróbuj wyodrębnić explorera z płytki XP
raczej nie, bo mam nowy sytem i wlasnie zaraz po zainstalowaniu to zauwazylem, i wtedy dopiero zainstalowalem ACDSee, ale na wszelki wypadek wlasnie go odinstalowalem i dalej brak wszystkiego ;)
i jeszcze sprawdzilem z filmami i miniature filmu widac w samym pliku jak i "na folderze" w ktorym sie ten plik znajduje
Moze sie to da jakos w rejestrze wlaczyc albo cos?
i jeszcze sprawdzilem z filmami i miniature filmu widac w samym pliku jak i "na folderze" w ktorym sie ten plik znajduje
Moze sie to da jakos w rejestrze wlaczyc albo cos?
Cała sytuacja nie zaistaniała przypadkiem po instalacji ACDSee ?
A oto rysunki pokazujące o co mi chodzi...

W screenie 2 chce aby zamiast ikony była miniatura obrazka

W screenie 2 chce aby zamiast ikony była miniatura obrazka
Na liście (widok/wybierz szczegóły) nie masz opcji do zaznaczenia czy moźe zaznaczasz i to nic nie daje ?
Otwórz katalog który zawiera jakieś pliki graficzne i dopiero wtedy wejdz do opcji i zaznacz ptaszka obok wymiarów.
Otwórz katalog który zawiera jakieś pliki graficzne i dopiero wtedy wejdz do opcji i zaznacz ptaszka obok wymiarów.
No własnie o to chodzi ze to wszystko juz porobilem, wczesniej przejrzalem forum i co znalazlem na temat tych szczegółów i ikon to porobilem i nic, tylko niech nikt nie mowi ze musze reinstalke zrobic ;)
W "opcjach folderów" w zakładce "widok" pozaptaszaj odpowiednie polecenia
Strona 1 / 1