system32/w
witam. mam problem. otoz przed chwila skanowalem kompa avastem! antyvir'em. w trakcie skanowania, program zapytal mnie sie czy mam skasowac folder system32/w... po dlugim namysle, zdecydowalem sie na skasowanie, gdyz program podawal, ze jest to trojan W.32 (jakas odmiana). musze jeszcze nadmienic, ze system skanowal komputer przed jego calkowitym uruchomieniem. niestety po zakonczeniu czynnosci i po zalogowaniu sie na moje konto komputer dluzej niz zwykle pokazywal okienko z logowaniem do systemu winxp professional, po czym pokazal moja tapete i okienko, ze system nie moze odnalezc pliku "{tu sie znajduja cztery kwadraty}" i ze nalezy skorzystac z wyszukiwarki.
mam dwa zasadnicze pytania:
– za co odpowiada ten folder?
– czy jest jakas mozliwosc odzyskania folderu lub zrobienie czegos, by system dzialal normalnie?
na razie po uruchomieniu nie stwierdzilem zadnych problemow. internet jest, dziwek jest (wraz z uruchomieniem Windowsa XP uslyszalem charakterystycna powitalna melodyjke), podstawowe programy dzialaja. jeszcze tylko nie wiem, co z karta graficzna (czy dzialaja gry normalnie itp.)
PROSZE O POMOC,
pozdrawiam.
mam dwa zasadnicze pytania:
– za co odpowiada ten folder?
– czy jest jakas mozliwosc odzyskania folderu lub zrobienie czegos, by system dzialal normalnie?
na razie po uruchomieniu nie stwierdzilem zadnych problemow. internet jest, dziwek jest (wraz z uruchomieniem Windowsa XP uslyszalem charakterystycna powitalna melodyjke), podstawowe programy dzialaja. jeszcze tylko nie wiem, co z karta graficzna (czy dzialaja gry normalnie itp.)
PROSZE O POMOC,
pozdrawiam.
Odpowiedzi: 1
W dziale Bezpieczeństwo jest przyklejony FAQ a w nim opis uźywania programu HijackThis, zapoznaj się z nim i wygeneruj loga. Następnie przyglądnij sie drugiemu tematowi w tamtym dziale przyklejonemu, który o sprawdzaniu logów traktuje. Pousuwaj co przeszkadza i święto lasu ;) Jak czegoś nie będziesz pewny to pisz.
Strona 1 / 1