System Windows nie moźe wykonać logowania

Witam. Po reinstalacji systemu usunąłem "zbędne" pliki z dysku c. Po ich usunięciu utworzyłem konto gościa z ograniczonymi uprawnieniami i logując się na ten profil wyskakuje taki komunkikat

System Windows nie moźe wykonać logowania poniewaź nie moźna zlokalizować Twojego profilu. ....

SZCZEGÓŁY: nie moźna odnaleźć określonego pliku.

jak to moźna naprawić?
dodam, źe gdy przydzielę kontu uprawnienia admina to udaje się wszystko zalogować, ale wygląd pulpitu jest z systemu WIN98 i nic się nie da na tym profilu instalować.

Mój system to XP Pro (jeszcze bez sp1)

Odpowiedzi: 8

Pewnie jednak za duźo usunąłeś ... Spróbuj skorzystać z jakichś programów do odzyskiwania danych lub z przywracania systemu ...

Update:
Sprawdź jeszcze czy zgadza się ścieźka do profilu dla tego uźytkownika – w kluczu HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\ProfileList są podklucze o nazwach odpowidających numerowi SID konkretnego uźytkownika (numer SID moźna sprawdzić korzystając z PSGetSID). W kluczu konkretnego uźytkownika jest wpis ProfileImagePath – sprawdź na co jest ustawiony, ewentualnie pozmieniaj tak, aby było dobrze ... Sprawdź teź w tym kluczu co go podałem wpisy DefaultUserProfile i AllUsersProfile – powinny odpowiadać katalogom, które potworzyły się po instalacji systemu.
Żółty
Dodano
19.12.2005 00:04:07
System Windows nie moźe wykonać logowania, poniewaź nie moźna załadować Twojego profilu. Jeśli ten problem będzie się powtarzać, skontaktuj się z administratorem sieci.

SZCZEGÓŁY – Nie moźna odnaleźć określonego pliku.

Aby znaleźć więcej informacji, zobacz http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp w Centrum pomocy i obsługi technicznej.

sprawdziłem na stronie ...

Przepraszamy
Obecnie nie ma dodatkowych informacji o tym problemie w komunikatach o błędach i dziennika zdarzeń ani w bazach danych Knowledge Base. Moźesz skorzystać z łączy w obszarze Pomoc, aby określić, czy w innych miejscach są dostępne dodatkowe informacje.
Dziękujemy za szukanie tego komunikatu; dzięki temu moźemy zidentyfikować zakresy, na temat których powinniśmy podać więcej informacji.
qyawiak
Dodano
18.12.2005 23:28:59
Start –> uruchom –> eventvwr.msc i sprawdź czy nie ma jakichś błędów.
Żółty
Dodano
18.12.2005 23:08:48
Nadal to samo.
qyawiak
Dodano
18.12.2005 22:37:51
Spróbuj utworzyć taki katalog o nazwie Nazwa_uźytkownika w Documents and Settings i przegraj do niego zawartość katalogu Documents and Settings\DefaultUser (włącz sobie wcześniej pokazywanie plików ukrytych i chronionych przez system w opcjach folderów –> widok). I teraz spróbuj się zalogować.
Żółty
Dodano
18.12.2005 22:28:45
Ścieźki w profilu nie było. Nadal pojawia się ten sam komunikat się pokazuje. Jakiś kolejny pomysł ?

teraz źeby zalogować się na swój profil potrzebuję kliknąć dwa razy na ikonkę.
qyawiak
Dodano
18.12.2005 21:53:56
qyawiak:

Tylko jeden problem. Chcę, źeby gość nie miał praw administratora.

To mu je zabierz.

qyawiak:
edit: co najciekawsze w Document and Settings nie ma ..katalogu o nazwie jaką stworzyłem .. czyli co utworzyć ją ręcznie ?

Start –> Uruchom –> lusrmgr.msc i tam kliknij dwa razy na nazwę uźytkownika, przejdź do zakładki Profil i jeźeli jest tam wypełniona ścieźka profilu to wyczyść ją i spróbuj się ponownie zalogować na to konto.
Żółty
Dodano
18.12.2005 21:43:47
te które pozostały ze "starego systemu" czyli właśnie z document and settings, program files podejrzewam, źe usunąłem po utworzeniu juź konta (a przed zalogowaniem się na nie) to właśnie konto.

Tylko jeden problem. Chcę, źeby gość nie miał praw administratora.

edit: co najciekawsze w Document and Settings nie ma ..katalogu o nazwie jaką stworzyłem .. czyli co utworzyć ją ręcznie ?
qyawiak
Dodano
18.12.2005 21:20:49
qyawiak
Dodano:
18.12.2005 21:12:53
Komentarzy:
8
Strona 1 / 1