System Volume Information(C:\, D:\)

Mam problem z folderem System Volume Information poniźej jest zdjęcie.

Da się to usunąć bo na dysku E:\ mogłem usunąć a zajmowało ok 600mb???
Z góry dzięki!!

Odpowiedzi: 5

start–> uruchom
C:\WINDOWS\system32\Restore\filelist.xml

gdzie wyzuc wpis dotyczący
*:\System Volume Information

edytują w notatniku i wtedy spróbuj usunać folder
SDM
Dodano
09.04.2006 15:09:51
SVI to nie tylko przywracanie, ale np. równieź logi szyfrowania EFS. Stąd m.in brak mozliwości usunięcia trwałego tego folderu przy partycji sformatowanej ntfs.
Tej jednej funkcji się trzymając moźna wywnioskować, iź poniewaź EFS na FAT32 nie występuje to i SVI, przy wyłączonym przywracaniu niezbędny być nie musi.
Rebe
Dodano
09.04.2006 14:52:25
Rebe napisał: Pewnie na E jest FAT32.
Przy ntfs nie usuniesz – mozesz tylko zawartość zmodyfikować – usunąć zbędne elementy – np. punkty przywracania, ale teog mozna dokonać i bez dostępu, a przez opcje przywracania systemu.
Katalogi tak czy inaczej na dysku zostaną.
Samo wejście do katalogu umoźliwi przejęcie uprawnień – opisy są w archiwum ( tam teź informacje dot. roli SVI w systemie ), a pewnie to co w FAQ–u Bobiego przyklejonym juź wystarczy w tym zakresie.
a nie moźna jakimś programem usunąć??
SDM napisał: mam pytanie czemu na wszystkich partycjach jest folder System Volume Information gdzie mam przywracanie systemu włączone i obsługuje dysk C:
To nie ma nic wspólnego z przywracaniem systemu.
Tam są uźywane pliki(kiedyś)np:MU jest skrót i plik(są pod inną nazwą)
..::Yoh::..
Dodano
09.04.2006 14:48:51
mam pytanie czemu na wszystkich partycjach jest folder System Volume Information gdzie mam przywracanie systemu włączone i obsługuje dysk C:
SDM
Dodano
09.04.2006 14:36:08
Pewnie na E jest FAT32.
Przy ntfs nie usuniesz – mozesz tylko zawartość zmodyfikować – usunąć zbędne elementy – np. punkty przywracania, ale teog mozna dokonać i bez dostępu, a przez opcje przywracania systemu.
Katalogi tak czy inaczej na dysku zostaną.
Samo wejście do katalogu umoźliwi przejęcie uprawnień – opisy są w archiwum ( tam teź informacje dot. roli SVI w systemie ), a pewnie to co w FAQ–u Bobiego przyklejonym juź wystarczy w tym zakresie.
Rebe
Dodano
09.04.2006 11:54:50
..::Yoh::..
Dodano:
09.04.2006 11:29:31
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1