System Volume Information.

Próbowałem zainstalować "odkurzacz" i w jakims momencie miałem dwukrotnie kliknąć na folder "system volume information". Ale u mnie jest pusty, czy to moźliwe, co robić ?
Pozdrawiam.

Odpowiedzi: 6

antek:
:oops:
Punkt 1,
Doszedłem do niego "START–MY COMPUTER–TOOLS–FOLDER OPTIONS–VIEW–SHOW HIDDEN FILES–AND FOLDERS i odchaczyłem HIDE PROTECTED OPERATING SYSTEM FILES (RECOMMENDED) i wszystko jest OK.
Ale jeźeli chodzi o punk "2" od jakiego momentu zacząć aby dojść do ZABEZPIECZENIA/ZAKŁADKA/WŁASCICIEL.
Oczywiście mogą być terminy Polskie, ja sobie to znajdę bo mam wersję orginalną XP.
Pozdrawiam.

Prawy klawisz na folderze (w Twoim przypadku System Volume Information) –> Właściwości –> zakładka Zabezpieczenia –> przycisk Zaawansowane. Naleźy wcześniej wyłączyć opcję "Uźyj prostego udostępniania" w Opcjach folderów –> Widok.
Żółty
Dodano
19.07.2005 04:50:05
:oops:
Punkt 1,
Doszedłem do niego "START–MY COMPUTER–TOOLS–FOLDER OPTIONS–VIEW–SHOW HIDDEN FILES–AND FOLDERS i odchaczyłem HIDE PROTECTED OPERATING SYSTEM FILES (RECOMMENDED) i wszystko jest OK.
Ale jeźeli chodzi o punk "2" od jakiego momentu zacząć aby dojść do ZABEZPIECZENIA/ZAKŁADKA/WŁASCICIEL.
Oczywiście mogą być terminy Polskie, ja sobie to znajdę bo mam wersję orginalną XP.
Pozdrawiam.
antek
Dodano
19.07.2005 04:35:38
antek:
Ale widzę źe nie bardzo sobie z tym poradzę.

Bez paniki ;) W tym dziale (Windows XP) jest przyklejony temat za tytułowany [FAQ] Często zadawane pytania... i tam jako drugi punkcik jest ładnie z obrazkami opisane przejmowanie uprawnień.
Żółty
Dodano
19.07.2005 02:31:54
Dziękuje za super szybką reakcję. Ale widzę źe nie bardzo sobie z tym poradzę.
Wypraźcie sobie starszego człowieka siedzącego gdzieś w pokoju po drugiej stronie oceanu, w około upał prawie 36 stopni – tak mocny źe klimatyzacja nie za bardzo wydala.
Zupełny laik jeźeli chodzi o informatykę. Odwiedził go syn na wakacje i pozostawił w komputerze taki bałagan źe otwiera i zamyka się wieczność . I przydał by się tutaj właśnie odkurzacz.
Ten człowiek– to właśnie jestem ja. Większość skrótowych terminów o których piszecie jest mi całkowicie obca.
Jeźeli sobie nie dam rade to będę musiał poprosić w pracy jakąś mądralę, a bardzo bym nie chciał.
Pozdrawiam.
antek
Dodano
19.07.2005 02:20:56
Zawsze tak pokazuje, to normalne.
Dobierz się do SVI i dopiero sprawdz rozmiar.
Podpowiedz – przejmij uprawnienia.
Bobi
Dodano
19.07.2005 01:42:16
tak, jak kliknę prawym przyciskiem myszy i potem"propperities" to wszędzie mam "0"
pozdrawiam
antek
Dodano
19.07.2005 01:37:15
antek
Dodano:
19.07.2005 01:23:26
Komentarzy:
6
Strona 1 / 1