SYSTEM TYLKO DO GIER
Chyba juź wiecie o co chodzi. Chcem mieć system tylko do gier :P . Załóźmy źe to bedzie WIN2000. I tera problem.
a) Czy instalcja SP4 i innch aktualizacji nie zmniejszy wydajności??? :roll:
b) Jaki wybrać Antivirus i Firewall źeby zuźywał jak najmniej Procka i RAMu. :roll:
c) Jaką wersje sterów wybrać do GF4 MX440??? :roll:
d) Jak skonfigurować system źeby osiągał najwyźszą wydajność??? :roll:
e) Jakie jeszcze inne waźne aplikacje powinienen zainstalować???(ale źeby nie szarpały Procka, RAMu i Grafy) :roll:
Myśle źe to bedzie waźny temat, poniewaź wiele osób takich jak ja ma pewnie kłopoty z wydajnością w grach. Ahh gdyby dało się połączyć wydajność z jakośćią :D. Z góry dziękuje za odpowiedź.
a) Czy instalcja SP4 i innch aktualizacji nie zmniejszy wydajności??? :roll:
b) Jaki wybrać Antivirus i Firewall źeby zuźywał jak najmniej Procka i RAMu. :roll:
c) Jaką wersje sterów wybrać do GF4 MX440??? :roll:
d) Jak skonfigurować system źeby osiągał najwyźszą wydajność??? :roll:
e) Jakie jeszcze inne waźne aplikacje powinienen zainstalować???(ale źeby nie szarpały Procka, RAMu i Grafy) :roll:
Myśle źe to bedzie waźny temat, poniewaź wiele osób takich jak ja ma pewnie kłopoty z wydajnością w grach. Ahh gdyby dało się połączyć wydajność z jakośćią :D. Z góry dziękuje za odpowiedź.
Odpowiedzi: 20
Wolumin:
Dobrze, widze źe przeginam strune :( . Lepiej juź nie bedę zadawał źadnych pytań ale jeźeli ktoś jeszcze bedzie chciał się wypowiedzieć to zachęcam.
Jak zachęcasz, to ci powiem więcej:
SP4 jest nowszy od SP3 i ma wwiencej poprawków. 8)
Dobrze, widze źe przeginam strune :( . Lepiej juź nie bedę zadawał źadnych pytań ale jeźeli ktoś jeszcze bedzie chciał się wypowiedzieć to zachęcam.
Numerem.
Nie przeginaj.
Poszukaj sobiel isty zmian i poczytaj, a nie proś źeby ktoś Ci ją umieścił.
Nie przeginaj.
Poszukaj sobiel isty zmian i poczytaj, a nie proś źeby ktoś Ci ją umieścił.
A tera z innej beczki. Czym tak ogólnie róźni się SP4 od SP3??? Tylko proszę nie odsyłajcie mnie na microsoft.com :(
Co do sp4 naleźy sprwdzić na własnej skórze. U mnie SP4 sprawuje się bardzo dobrze.
Dzięki. Juź teraz wiem źe FAT jest lepszy pod względem wydajności. Juź Sobie przygotowałem 3 partycje. Jedną FAT16 na system, drugą FAT32 na gry i programy i trzecią NTFS na dokumenty(bezpieczeństwo). Mam nadzieje, źe tera Painkiller bedzie mi lepiej chodził :lol: . Oczywiście jeźeli zrobię to co muwią w powyźszych artykułach.
EDIT
"Czy instalcja SP4 i innch aktualizacji nie zmniejszy wydajności???" Powtórzyłem to pytanie dlatego, źe kiedyś przeczytałem źe SP4 podobno zmniejsza bardzo wydajność na niektórych kompach. Mi się zdaję źe do prawidłowej pracy wystarczy chyba SP3 albo nawet SP2 bo W2K bez źadnego SP to chyba nie bedzie zbyt wydajny jeźeli chodzi o obsługe sprzętu itp. A co wy o tym myślicie bo stronach źadko piszą o SP.
EDIT
"Czy instalcja SP4 i innch aktualizacji nie zmniejszy wydajności???" Powtórzyłem to pytanie dlatego, źe kiedyś przeczytałem źe SP4 podobno zmniejsza bardzo wydajność na niektórych kompach. Mi się zdaję źe do prawidłowej pracy wystarczy chyba SP3 albo nawet SP2 bo W2K bez źadnego SP to chyba nie bedzie zbyt wydajny jeźeli chodzi o obsługe sprzętu itp. A co wy o tym myślicie bo stronach źadko piszą o SP.
Wolumin:
Chyba mi coś padło na oczy, poniewaź w powyźszym opisie polecają instalacje na FAT16. Oświećcie mnie bo nie rozumię tego. Czy naprawde FAT16 jest taki dobry??? A tak apropo jaki wy byście polecali system plików źeby ośiągnąć najlepszą wydajność.
Moźe to i dotyczy XPka ale myślę, źe Ciebie zainteresuje http://www.microsoft.com/windowsxp/using/games/expert/durham_fs.mspx
Nie ciesz się tak, bo juź pierwszy wynik takiego zapytania jest trafiony.
gusioo:
Wolumin:
Rebe:
Chciałeś przyład opisu co i jak to masz – jeden z wielu. Sam się musisz zdecydować nie tylko co do systemu plików podziału na partycje, ale i jakie usługi wyłaczyć – opisów na ten temat w sieci jak mrówków – bez odniesienia do osób.
OK. Przyjołem. Dzięki :D . Ale chciałbym poznać jeszczę, jeszcze więcej opini innych źeby temat był obszerny i źeby nikt juź nie zadawał podobnych pytań. Piszcię to co wam się nasuwa sensownego na język :D :D
W google jest tego pełno to po co pisać na forum ?
To pod jakim hasłem mam w takim razie szukać. Moźe "Odchudzanie Windows"? :lol: :lol:
Wolumin:
Rebe:
Chciałeś przyład opisu co i jak to masz – jeden z wielu. Sam się musisz zdecydować nie tylko co do systemu plików podziału na partycje, ale i jakie usługi wyłaczyć – opisów na ten temat w sieci jak mrówków – bez odniesienia do osób.
OK. Przyjołem. Dzięki :D . Ale chciałbym poznać jeszczę, jeszcze więcej opini innych źeby temat był obszerny i źeby nikt juź nie zadawał podobnych pytań. Piszcię to co wam się nasuwa sensownego na język :D :D
W google jest tego pełno to po co pisać na forum ?
Nie liczy się ilość a jakość
Rebe:
Chyba mi coś padło na oczy, poniewaź w powyźszym opisie polecają instalacje na FAT16. Oświećcie mnie bo nie rozumię tego. Czy naprawde FAT16 jest taki dobry??? A tak apropo jaki wy byście polecali system plików źeby ośiągnąć najlepszą wydajność.
http://web.archive.org/web/20031214092549/www.margos.pl/seventh/software/tuning_win_2000/tuning_win_2000.html
Tylko pewnie "obrazków" brakować moźe.
Tylko pewnie "obrazków" brakować moźe.
gusioo:
Wolumin:
:cry: Przypominam źe dalej czekam na inne sugestie. :(
A moźe spracyzujesz jakie ? Przecieź podałem Ci odpoiwedź.
OK. Od ciebie juź dostałem rade(dzieki). Ale chciałbym poznać teź opinie innych speców.
PS.
gusioo:
4. Wyłaczyć usługi i poczytać poradniki na necie.
O co chodzi z tymi usługami i jak je się wyłancza???
Wolumin:
A moźe spracyzujesz jakie ? Przecieź podałem Ci odpoiwedź.
Dzieki. Moźe ktoś jeszcze doda swoje pomysły??
gusioo:
3. Celuj w stery około 42.XX
Raczej nie. Miałem Gf4 Mx440 Gainwarda 128bit64Mb i np. DOOM3 na sterach starszych niź 66.93 nie wyświetlał obrazu tylko jakieś białe kontury... Dopiero po zainstalowaniu tych oto 66.93 problem zniknoł :wink: Ja poleciłbym właśnie te 66.93