system plików
zainstalowałem wczoraj Linuxa (Mandrake 10.2 lub jak kto woli Mandriva LE2005) na jednym dysku fizycznym, zaraz obok windowsa. Teraz podczas instalacji przy wyborze partycji, wskazałem opcję, źeby instalator sam znalazł wolne miejsce na partycji z windowsem. (pewnie tu tkwi błąd)
Jak wlazłem do windowsa po udanej instalacji drugiego systemu, patrze jak wygląda sprawa z dyskiem, i okazuje się źe są dalej tylko 2 partycje (windows i DANE), z tym źe partycja "windows" ma tylko 5,58GB (było 10GB, ale podczas insatalcji, kazałem aby Linux zajął 5BG).
Podejrzewam, źe jest niezgodny system plików. Windows wyraźnie spowalnia...
Co robić??
Jak wlazłem do windowsa po udanej instalacji drugiego systemu, patrze jak wygląda sprawa z dyskiem, i okazuje się źe są dalej tylko 2 partycje (windows i DANE), z tym źe partycja "windows" ma tylko 5,58GB (było 10GB, ale podczas insatalcji, kazałem aby Linux zajął 5BG).
Podejrzewam, źe jest niezgodny system plików. Windows wyraźnie spowalnia...
Co robić??
Odpowiedzi: 6
Windows nie widzi partycji Linuksa, tez tak mialem, sprawdz w Partition Magic i zobaczysz, ze jest na dysku partycja linuksowa.
soldier:
mhm, instaować ponownie nie będę, gdyź jest to bezsensowne. Partition Magic, odpalę i dam znać...
Bezsensowne to było to co zrobiłeś a teraz to juź nie masz wyjścia. Wszystko od nowa trzeba zainstalować.
soldier:
mhm, instaować ponownie nie będę, gdyź jest to bezsensowne. Partition Magic, odpalę i dam znać...
Bezsensowne to było to co zrobiłeś a teraz to juź nie masz wyjścia. Wszystko od nowa trzeba zainstalować.
Pozostaje tylko format i ponowna instalacja systemów na innych partycjach
sadze ze format niczego tu nie zmieni a linux sam sobie utwozyl inną partycje. sprawdz jak wyglada dysk pod wzgledem partycji w np: partition magic 8
Pozostaje tylko format i ponowna instalacja systemów na innych partycjach.
Strona 1 / 1