System padł

Witajcie
Potzebuje pilnej pomocy bo mi system padł a jeszcze dzisiaj musze miec dostep do komputera
A stało sie tak:
Włącyłem kompa i nic cisza tylko dziweki z głośnika systemowego (wiem ze te sygnały cos oznaczają – okolo 8 bipnieć)
Wreszcie za któryms razem po wczesniejszym poodłączniu i ponownym podłączeniu wszystkiego co sie dało doszło bynajmniej do momenty wyboru systemu (mam 2 systemy) al po okranie powitalnym zostaje tylko czarny ekran i to jest wszystko (teraz pisze z Trybu Awaryjnego)
Dodam ze usiłowałem naprawić system poprzez "nakladke" ale na moje nieszczescie zapomnialem hasła administratora :cry: :cry:
Dodam jeszcze ze nieinstalowalem SP2
Pomozecie?? – to dlamnie zwłaszcza dzisiaj bardzo waźne a niestety niemam czasu na preinstalowywanie systemu bo to by sie wiązało z koniecznościa przenoszenia danych (bardzo waźnych) a nato poprostu nie mam czasu
A zatem prosze Was znających sie na temacie o pomoc
Pozdrawiam

PS Przpraszam zew nie poszukałem wczesniej rozwiazania w "szukaj" ale zaraz zaczne a ponadto jak wspomniałem goni mnie czas

Odpowiedzi: 5

Wpisz sobie to "1000008e" w forumowa szukaczke, albo w googlarke.
EL NINO
Dodano
22.11.2004 23:02:40
a wiec tak:
udało mi siedikonać naprawy systemu bez konieczności podawania zapomnianego hasła i tera wszystko gra niemniej jednak prosłbym was o wyjasnienie kilku kwesti a to:
Podczas instalacji/naprawy/nakladki systemy zostałem poproszony o płytke ze sterami do k.graficznej (po raz 1 w źyciu mi sie cos takiego zdaźyło) a po zakonczeniu naprawy systemu system ów poinformował mni3e ze odzyskał kontrole po bardzo powaznym (...) i podał o jaki błąd chodzi (załącznik)
Moze ktoś mi powie co tak faktycznie stało sie z moim komputerem, czy wysypały sie całkowicie stery z grafiki czy tez cos innego – dodam ze wczoraj instalowałem najnowsze stery do mojej GF4MMX 64MB
W/w poprostu dla zaspokojenia mojej ciekawości jak i podniesienia wiedzy z zakresu obsługi/naprawy mego poźeraca bajtów :wink: :wink:
Pozdrawiam i dziekuje za odezwe
tbrally
Dodano
22.11.2004 22:35:10
To się ciesz, albowiem byłeś na skraju ciemności permanentnej której Twój monitor, byłby wyrazicielem, gdyby me stwierdzenia prawdą się okazały . :lol:
Seeker
Dodano
22.11.2004 21:23:16
Nie wem czy to cos zienia ale na tym samym sprzecie mam drugi jeszcze system i on chodzi bardzo dobrze
A odnosnie 8–miu bipniec to to juztego niemam bo jak pisałem wszystko co sie dało powyciagałem powyczyszczałem i poskładałem spowrotem i bipniec owych juz niemam
tbrally
Dodano
22.11.2004 20:59:54
Jeśli to BIOS AMI , to czarno to widzę 8 beep oznacza "Display memory Read/Write test failure" w najlepszym razie karta źle dociśnięta, brudne styku , a tym samym brak styku – wyjąć przeczyścić docinąć, w najgorszym pad złącza AGP i wymiana MoBo.
Dla sprawdzenia moźesz włoźyć jakąś kartę w slot PCI jeśli takową masz. Jeśli odpali to odpowiedź masz.
Seeker
Dodano
22.11.2004 20:52:02
tbrally
Dodano:
22.11.2004 20:25:14
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1