system niestabilny

Miałem wirusa i robilem formata wszystkich partycji. Chcialem pozniej zainstalowac XP Pro i gdy pojawialo sie ze system kopiuje pliki to wyskakiwal komunikat mnie wiecej takiej tresci : plik (jakis tam. wydaje mi sie ze nei istote bo za kazdym razem byl inny) nie jest prawidlowym obrazem system winxp. Sprawdz plyte i takie tam pierdoly. Instalowalem z plyty, ktora wczesmoej poszla bez problemu. Próbowalem w sumie 3 plyty i nic. .Dodam ze instalowalem rowniez z twardziela i byly takie same komunikaty.Czasami wyskakiwao ze nie moze skopiowac jakiegos pliku z dysku Dawalem enter i szło. Po paru próbach w koncu udalo mi sie zainstalowac winde ale jest niestabilny. Tzn nie moge zainstalowac nortona, z firefoxem mam problemy no i z bibliotekami dll. Gdy byl wirus to wlasnie rozwalil mi jakas biblioteke dll i system nie ruszyl. Po instalacj sprawdzalem dysk (sata) i nie ma bad sektorow. Skanowalem rowniez antywirusem (norton– jak juz poszedl– to nic nie wykryl, avast tak samo). Gdy gram w Pro Evolution Soccer 3 to czasami wyskakuje mi niebieski ekran z bledami (roznymi) poczawszy od MEMORY MENAGEN do AREA NOT FOUND czy cos takiego. Sprawdzalem te bledy na stronach microsoft i nic mi nie pomogli. Niektorych bledow wogole nie maja w archiwach. Innych gier nie instalowalem wiec nie wiem jak by to było. Resetowalem bios i nic. Juz nie mam pojecia co jest grane. HELP MEE!!

Odpowiedzi: 7

seeker zrobilem test pamieci i jedna kosc mam uszkodzona. sprobuje bez tej rozwalonej i moze pojdzie a jak nie to znaczy ze zasilacz.
El Tarlo
Dodano
23.09.2005 23:23:45
Wiesz, calkiem mozliwe. Przy starcie komputera dosyc glosno mi chodzi a poznie wszystko wraca do normy.
El Tarlo
Dodano
22.09.2005 22:35:50
Został ...zasilacz
Seeker
Dodano
22.09.2005 21:55:02
Formatowalem szyko i normalnie – pare razy. Robilem to po konsola mmc jak i rowniez nie uzywajac jej. Partycje wszystkie sciagnalem, dysk dzielilem na nowo. System instalowalem na roznych partycjach. Pamieci byly wyciagane i przekladane banki. Wkladalem tylko 256 ram. Plyte mam Abita NS–7, pamieci Geli 2,5 2x256 DDR 400 z dual schanel. Ale mam ustawine zeby dzialaly normalnie. cd–roma odlaczalem i podlaczlem innego jak i tasme. Dysk odlaczalem i podlaczelem do sata2 (byl na jeden). POzniej zmienilem bo nic nie dalo. Grafike (gigabate fx 5700 128 ram) rowniez wyciagalem i wkladalem ponownie. wyciagalem baterie z biosa. dawlalem domyslne ustawienia w biosie i tez nic. Nie wiem co moge jeszcze zrobic?????
El Tarlo
Dodano
22.09.2005 21:41:27
Powyjmuj pamięci przedmuchaj sloty, wyjmij i jeszce raz powkładaj taśmy i kable zasilające.
Hmmm moźliwe jest jeszcze to źe na dysku jest coś nie tak , napisałeś źe robiłeś formatowanie partycji – jeśli szybkie to , to nie wystarczy . Najprościej/ najsztbciej by to sprawdzić , będzie zdjęcie i załoźenie partycji na nowo i sformatowanie – jeśli moźesz tak zrobić, to spróbuj własnie tego.
Seeker
Dodano
22.09.2005 21:31:07
Seeker, ale przed wirusem było wszystko ok. Mozliwe jest, ze wirus uszkodzil fizycznie jeden z podzespołow komputera???
El Tarlo
Dodano
22.09.2005 21:25:31
El..Tarlo – problem który dość dokładnie starałeś się przedstawić wielokrotnie i prawie dokładnie tak jak opisałś na forum się przewijał i ma związek ze sprzętem w postaci:
– zasilacza
lub
– pamięci które działają nieprawidłowo
– innymi błędami sprzętowymi (na MoBo)

jak dojść do tego co "piszczy" w kompie znajdziesz czytając posty o tym stanowiące, bądz w tym dziale , badz w dziale "sprzęt"

Ps rzecz się odbywa na na takim etapie źe z samym systemem błędy owe wspólnego nic nie mają .
Seeker
Dodano
22.09.2005 21:16:59
El Tarlo
Dodano:
22.09.2005 21:02:53
Komentarzy:
7
Strona 1 / 1