System nie wykrywa drukarki

Mam XP,sp2 pewnego szcześliwego dnia włączm komp,chce drukować,okazuje się ,źe drukarka nie moźe.Odinstalowałem,chciałem zainstalować od nowa ale nic.XP samoczynnie wykrywa nowe urządzenia na USB,jednak drukarki nie widzi.Dodam,źe USB działa,bo inne urządzenia do niego podłączone funkcjonują w pełni sprawnie.Co to moźe być?Drukarka jest sprawna drukuje strony testowe.Nie straszcie tylko ,źe to mechaniczne uszkodzenie portu czy inny cuś..mało zreszta moźlwiy,bo odkąd ją kupiłem to stoi i nikt jej nie dotyka.Z góry dziękuję za pomoc.

Odpowiedzi: 5

HP inkjet cp1700
stompi
Dodano
01.11.2004 16:27:07
Piszemy podaj model a ty nic.
Nowy sterownik do XP oczywiście masz.

Zrób tak:

Odłącz drukarke od komputera, odinstaluj oprogramowanie i stery z dodaj usuń programy oraz z folderu drukarki– tu jest waźne aby było pusto,restart kompa.

Startujesz sterownik drukarki podłączasz włączoną drukarkę,jak jej nie wykryje zmień gniazdo USB.

Jak nic sprawdz drukarke na innym kompie,moźe uszkodzona.

Poczytaj na Forum było duźo o instalacji drukarek na USB.

Zmień kabel USB,moźe uszkodzony.
JNJN
Dodano
01.11.2004 15:55:26
stompi:
Błąd polegał na tym,źe nie było komunikacji z drukarką i win napisał ,źe dokumentu nie da się wydrukować.Bo odinstalowaniu nie da się jej zainstalowac jeszcze raz,bo jej nie wykrywa...

Dowiemy sie co za model
Widac ja w menadzerze urzadzen ??
Bobi
Dodano
01.11.2004 15:50:10
Błąd polegał na tym,źe nie było komunikacji z drukarką i win napisał ,źe dokumentu nie da się wydrukować.Bo odinstalowaniu nie da się jej zainstalowac jeszcze raz,bo jej nie wykrywa...
stompi
Dodano
01.11.2004 15:47:24
stompi:
Mam XP,sp2 pewnego szcześliwego dnia włączm komp,chce drukować,okazuje się ,źe drukarka nie moźe

>> Model ??

Jakis konkretny komunikat??
Czy wysylasz zadanie i na tym sie konczy
miele miele i wyplowa biale kartki??

Sciagnij nowy sterownik ze strony producenta
Bobi
Dodano
01.11.2004 10:57:48
stompi
Dodano:
01.11.2004 10:39:50
Komentarzy: