System nie widzi mi dysków USB

To znaczy słychać charakterystyczny dźwięk udanego podpięcia, Mp4-ki i telefony się łądują, ale nie wyskakuje żądne okienko z dostępem do podpiętego dysku! Nie widze go także w Moim komputerze, nic - pusto! [b]Panowie, co mam począć?[/b]

Odpowiedzi: 6

Mam drukarkę, tablet, kamerę, Smart MEdia, SD/MMC MS/MS Duo CDI/II MD USB 2.0 x 7 Dlaczego ma nie mówić prawdy? W sumie coś dużo tych urządzeń i dziwnych nazw. No sam niew iem :wtf:
BUNCH
Dodano
10.04.2009 01:12:18
Ej, ja narzekam na problemy z dyskami, nie na usb :mryellow:
XanTyp
Dodano
10.04.2009 00:47:19
Zrób tak, jak Ci [b]ucho[/b] radzi. Zdziwiła mnie ta ilość uniwersalnych kontrolerów - stąd mój screen dla porównania.
XanTyp
Dodano
09.04.2009 10:34:29
  • BUNCH 09.04.2009 19:06:16

[quote=XanTyp]Zrób tak, jak Ci [b]ucho[/b] radzi. Zdziwiła mnie ta ilość uniwersalnych kontrolerów - stąd mój screen dla porównania.[/quote] Usunąłem, po restarcie system USB odnalazłm podpięte urządzenia oczywiśćie nie działają. Nie pomogło. I co mam teraz zrobić?

Masz [b]odinstalować[/b], ale najpierw wyłącz kompa i poodpinaj wszystko od USB (masz tam kilka rzeczy).
Ucho
Dodano
09.04.2009 02:24:47
  • BUNCH 09.04.2009 03:10:06

[quote=Ucho]Masz [b]odinstalować[/b], ale najpierw wyłącz kompa i poodpinaj wszystko od USB (masz tam kilka rzeczy).[/quote] A mogę się zapytać co przez to uzyskam? Komputer po restarcie będzie chciał od razu wyszukać sterowniki do USB czy coś w ten deseń? Do czego zmierzasz, do odinstalowania wszystkich USB i potem aktualizacji sterowników płyty głównej? No bo jaki sens w odinstalowaniu tego co mi jest potrzebne? Przypominam, ze aktualizowałems terowniki do USB, wgrywałem sterowniki do płyty gł. ponownie i nic... [b]Xantyp[/b] - widzę różnicę. Chcesz powiedzieć, ze tak u mnie nie powinno być czy co? Bo [b]ja nie wiem[/b]. Nie znam się na tym. Gdybym się znał to najprawdopodobniej nie [b]prosiłbym[/b] Was o pomoc.

Zerknij, Bunch i powiedz, czy widzisz jakieś różnice? [URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images41.fotosik.pl/96/194e539627824913.jpg[/IMG][/URL]
XanTyp
Dodano
08.04.2009 11:13:32
  • BUNCH 08.04.2009 18:30:20

[quote=XanTyp]Zerknij, Bunch i powiedz, czy widzisz jakieś różnice? [URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images41.fotosik.pl/96/194e539627824913.jpg[/IMG][/URL][/quote] Widze - "mam więcej". I co teraz? CO ja mam w ogóle zrobić w tym miejscu?

• adam_broda 09.04.2009 23:50:58

[quote=XanTyp]Zerknij, Bunch i powiedz, czy widzisz jakieś różnice? [URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images41.fotosik.pl/96/194e539627824913.jpg[/IMG][/URL][/quote] A ja mam tylko trzy - to znaczy XanTyp, że u Ciebie też coś nie klawo? Może to konflikt sterowników USB zawartych w systemie i tych instalowanych z oprogramowaniem dołączonym do urządzeń? Może trzeba odinstalować totalnie wszystko związane z USB i zacząć od zera?

• Ucho 10.04.2009 22:47:17

[quote=adam_broda]Może to konflikt sterowników USB zawartych w systemie i tych instalowanych z oprogramowaniem dołączonym do urządzeń? Może trzeba odinstalować totalnie wszystko związane z USB i zacząć od zera?[/quote] Pewnikiem właśnie bym tak zrobił jak radzi [u][b]adam_broda[/b][/u]. Jednakowoż mam jeszcze jedną uwagę: obserwuję Twoje posty od jakiegoś czasu i jak rozumiem te wszystkie problemy (a jest ich sporo) zaczęły się od zawirusowania kompa. Jakkolwiek wrogiem jestem okrutnym komendy [b]format C: /s[/b] to w tym wypadku chyba bym tak zrobił. Na mój gust to szkoda czasu i nerwów.

• BUNCH 11.04.2009 01:10:59

[quote=Ucho][quote=adam_broda]Może to konflikt sterowników USB zawartych w systemie i tych instalowanych z oprogramowaniem dołączonym do urządzeń? Może trzeba odinstalować totalnie wszystko związane z USB i zacząć od zera?[/quote] Pewnikiem właśnie bym tak zrobił jak radzi [u][b]adam_broda[/b][/u]. Jednakowoż mam jeszcze jedną uwagę: obserwuję Twoje posty od jakiegoś czasu i jak rozumiem te wszystkie problemy (a jest ich sporo) zaczęły się od zawirusowania kompa. Jakkolwiek wrogiem jestem okrutnym komendy [b]format C: /s[/b] to w tym wypadku chyba bym tak zrobił. Na mój gust to szkoda czasu i nerwów.[/quote] Zgadzamy się. Format pomoże, ale unikamy go jak ognia. Nie wyobrażam sobie tego. Nie mam czasu i rpzede wszystkim ochoty spędzac nad tym 7 godzin ustawiając i personalizując wszystko na komputerze po formacie i instalować setki programów. Szkoda życia a przede wszystkim nerów. U mnie jest tak, że jak komputerowi coś dolega to i mnie. Tak, wszystko zaczęło sie od usunięcia zainfekowanych plików.

• Ucho 11.04.2009 23:00:41

[quote=BUNCH]Tak, wszystko zaczęło sie od usunięcia zainfekowanych plików.[/quote] No to z innej mańki (a może Mańki ??:mryellow: ): masz możliwość podejrzenia w historii antyvira co za pliki Ci wywalił i czy dałoby się je wgrać na nowo "na piechotę" (a przynajmniej część).

A w Menadżerze urządzeń prawidłowe stery Uniwersalnej magistrali szeregowej ? Dla pewności wywal WSZYSTKIE z prawokliku i restart.
Ucho
Dodano
08.04.2009 02:39:24
  • BUNCH 08.04.2009 03:31:30

[quote=Ucho]A w Menadżerze urządzeń prawidłowe stery Uniwersalnej magistrali szeregowej ? Dla pewności wywal WSZYSTKIE z prawokliku i restart.[/quote] [b]Co rozumiesz poprzez "wywalenie wszystkich z prawokliku"?[/b] Mam wszystko co tam jest czyli: [IMG]http://i41.tinypic.com/24brtkm.jpg[/IMG] Mam to [b]wyłączyć[/b] czy [b]odinstalować[/b]? [IMG]http://i40.tinypic.com/23t2p3p.jpg[/IMG] I jestes pewien, że to coś da, że po restarcie automatycznie system wyszuka do tego sterowniki?

BUNCH
Dodano:
07.04.2009 19:03:23
Komentarzy:
6
Strona 1 / 1