System nie widzi jednego z moich dysków twardych POMOCY

POMOCY mój syn ma niespełna 3 lata więc nie moze powiedzieć co nabroił a ja juź padam bo nic nie mogę zrobić nie widać dysku twardego nie jest to partycja tylko oddzielny dysk twardy proszę o pomoc co mam zrobić??? :cry:

Odpowiedzi: 12

The_judge:
he he, sprytny maluch ;)

od samego klikania to raczej dyski nie giną. moźe udeźył przez przypadek w kompa (np nogą) i dysk na prawdę się odłączył – posłychaj czy w ogóle słychać pracę dysku

jeśli nie odłączył się kabel zasilający a nie widać go nadal w biosie to dociśnij ten szeroki szary kabel
jeśli i to nic nie da to dysk mógł paść :(

Chyba The_judge był najbliźej :D LUDZIE wiecie co zrobiłem wyciągnełem kabel zasilający i szeroki uruchomiłem kompa potem wyłączyłem, włoźyłem zpowrotem zasilający i szeroki i kręci jak HOLERA :D
Mimo tego naleźy się dla was za pomoc wielka skrzyna browarów tylko jak to zrealizować :D
Naprawde dzięki wszystkim za pomoc jak to dobrze źe moźna jeszcze polegać na ludziach a nie na maszynach!
POZDRAWKI
GRUBY
Dodano
06.10.2003 00:49:23
Ludziska powaźnie nikt nie grzebał w BIOSIE nawet mój syn :D poprostu wiąźe to z tym faktem źe stało się to jednocześnie jak klikał przy kompie... Jeźeli bym coś nawywijał to bym się przyznał honor nie pozwalałby mi zwalać na syna :?
GRUBY
Dodano
06.10.2003 00:33:01
Pawek:
jakos nie chce mi sie wierzyc, źe trzyletnie dziecko dostało się samo do biosa pozmieniało w nim usatwieniadsyków twardych a potem jeszce zapisało zmiany, a na koniec samo wyłaczyło komputer.

Jeśli tak, to rosnie nam mały geniusz. Oczywiście w znaczeniu pozytywnym, GRUBY. Bez urazy :wink:

Moja metoda nie zaszkodzi,
A wgrać zmiany na biosie prosto nawet przypadkowo klikniesz na zmiany(nacisniesz przypadkowo f10 (u mnie) i enter i po sprawie..

A jeźeli nie pomoźe to dysk fizycznie padł i tyle..
Pozdrawiam
Anonymous
Dodano
06.10.2003 00:22:28
jakos nie chce mi sie wierzyc, źe trzyletnie dziecko dostało się samo do biosa pozmieniało w nim usatwieniadsyków twardych a potem jeszce zapisało zmiany, a na koniec samo wyłaczyło komputer.

Jeśli tak, to rosnie nam mały geniusz. Oczywiście w znaczeniu pozytywnym, GRUBY. Bez urazy :wink:
Pawek
Dodano
06.10.2003 00:18:57
GRUBY:
POMOCY mój syn ma niespełna 3 lata więc nie moze powiedzieć co nabroił a ja juź padam bo nic nie mogę zrobić nie widać dysku twardego nie jest to partycja tylko oddzielny dysk twardy proszę o pomoc co mam zrobić??? :cry:

Miałem taki problem.. Tyle tylko zę gość se sam poklikał na biosie .. Nie dziecko...

Wjdź do biosu opcja dyski zainstaluj dysk autoconfig harddisk (tak ja mam na biosie).
Synek nacisnął pewnie del i poklikał w biosie...
jak ci skonfiguruje dysk a powinien (bios) daj obcje load safe mode
powinno pomóc..
Popzdrawiam
Anonymous
Dodano
06.10.2003 00:13:24
Widocznie podczas tego nagłęgo wyłączenia padł Ci dysk i to niekoniecznie przez Twojego synka...

Mój nauczyciel od infy powiedział kiedyś takie ciekawe zdanie, które zdaje się znajduje potwierzdenie w Twoim problemie:

"Nagłe ogłączenie dysku twardego od pradu, to jak zdzielenie mu po mordzie." Widocznie Twój został znokautowany :(
Pawek
Dodano
05.10.2003 23:32:48
Wogóle go nie widać i co ja mam teraz zrobić??? Niestety prubowałem dodawanie nowego sprzętu i teź go nie wykrywa :cry:
GRUBY
Dodano
05.10.2003 23:27:41
A we wlasciwosciach Moj komputer – zarzadzanie dyskami ? Nie da sie przypisac litery temu dyskowi ?
EL NINO
Dodano
05.10.2003 23:19:35
he he, sprytny maluch ;)

od samego klikania to raczej dyski nie giną. moźe udeźył przez przypadek w kompa (np nogą) i dysk na prawdę się odłączył – posłychaj czy w ogóle słychać pracę dysku

jeśli nie odłączył się kabel zasilający a nie widać go nadal w biosie to dociśnij ten szeroki szary kabel
jeśli i to nic nie da to dysk mógł paść :(
The_judge
Dodano
05.10.2003 22:55:54
to było tak źe doszedł do kompa coś pomieszał poklikał myszką i wszystko zgasło jak uruchomiłem kompa to juź nie było widać tego dysku proszę pomocy moźe inni teź coś takiego mieli? :cry:
GRUBY
Dodano
05.10.2003 22:50:27
W takim razie rozkręc kompa i zobacz co jest grane, moźe tasma się poluzowała albo coś...
Pawek
Dodano
05.10.2003 22:42:57
W biosie teź go nie widać pomocy :cry:
GRUBY
Dodano
05.10.2003 22:29:48
GRUBY
Dodano:
05.10.2003 22:01:22
Komentarzy:
12