System niby rozpoznaje urządzenie ale urządzenia nie widać
Witam.
Ostatnio mam problem z laptopem hp nx9020. Jak podlanczam jakiś sprzet do USB to system niby go rozpoznaje (robi plum) ale nie pokazuje źadnych dymków. Tak jest z aparatem canona i z kamerom samsunga. Wcześniej to zaraz po charakterystycznym plum pojawial się dymek o tym źe coś zostalo znalezione i w moim komputerze pojawial sie dodatkowy dysk, a teraz nic. Nie pomaga krator dodawania sprzętu, gdyź winda twierdzi źe sprzęt dziala poprawnie. Uslug typu p&p nie ruszalem. Pomocy bo nie wiem co robć :!:
Ostatnio mam problem z laptopem hp nx9020. Jak podlanczam jakiś sprzet do USB to system niby go rozpoznaje (robi plum) ale nie pokazuje źadnych dymków. Tak jest z aparatem canona i z kamerom samsunga. Wcześniej to zaraz po charakterystycznym plum pojawial się dymek o tym źe coś zostalo znalezione i w moim komputerze pojawial sie dodatkowy dysk, a teraz nic. Nie pomaga krator dodawania sprzętu, gdyź winda twierdzi źe sprzęt dziala poprawnie. Uslug typu p&p nie ruszalem. Pomocy bo nie wiem co robć :!:
Odpowiedzi: 8
Witam. Kiedys mialem podobny problem, tak samo jak Ty podlaczalem aparat ale mi nie wykrywalo, probowalem wszystkiego, zmiana sterownikow, oprogramowania, itd ale nic nie skotkowalo.... i zaczalem grzebac w kompie hehe, problem okazal sie banalny... wystarczylo wejdz do Menadźera urzadzen i usunac przy porcie usb tak jakby wpis... bo wczesniej mialem podlaczony skaner do portu i nie wiem dlaczego ale jakos tam to sie zapisalo i wykrywalo caly czas skaner a nie aparat. Usunalem to i juz pozniej mi aparacik ladnie wykrywalo :) Nie wiem czy u Ciebie jest to samo, ale proponuje zajrzec do menarzera urzadzen. Pozdrawiam ;)
Spróbowalem juź chyba wszystkiego :( . W services.msc usługę Plug and Play mam uruchomianą automatycznie, poprawki zainstalowane a to nie chce dzialać jak powinno. Po podlaczeniu USB robi "plum" w menedzer urzadzen jest nowy sprzet camcorder Samsung, ale co z tego jak nie ma go w "Mój komputer". to samo z aparatem fotograficznym, który normalnie wcześniej wyświetlal się jako dysk wymienny. Wszystkie stery są aktualne. Napiszcie PROSZĘ moźe poprostu mam coś wylączone z widoku lub ukryte?!?! Lub gdzie mam szukać pomocy.
Mialem podobbny problem z nx 8020. Trzeba wejsc na strone intela i sciagnac update do plyty glownej dot. USB. (jesli masz plyte intela). Moze tez nowy bios pomoze.
W services.msc usługę Plug and Play masz uruchomianą automatycznie?
Zrobilem jak napisaliscie. Konto nowo utworzone reaguje tak samo, czyli nie reaguje, tzn robi plum ale urzadzenie jest tylko widziane w menadzerze urzadzen. Proszę o więcej tricków!!!!!
Załóź sobie nowego uźytkownika i sprawdź czy po zalogowaniu na niego urządzenia są widoczne w mój komputer.
No wlasnie tam urzadzenia sa widoczne, ale np w moj komputer juz nie i nie mozna np przegrać zdjec z aparatu na dysk. Wczesniej to bylo jako dysk wymienny a teraz kicha.
Ratujcie ludzie bo nie wiem co jest?!?!?!
Ratujcie ludzie bo nie wiem co jest?!?!?!
A patrzyłeś do menadźera urządzeń (Start –> Uruchom –> devmgmt.msc) czy urządzenia są widoczne ??
Strona 1 / 1