System mnie oszukał...

[b]Witajcie, dzisiaj doszło do zastanawiającego zjawiska.[/b] [IMG]http://i47.tinypic.com/p7yig.jpg[/IMG] Mianowicie: zaznaczyłem wszystkie pliki, usunąłem. Potem zorientowałem się, że niepotrzebnie, omyłkowo zacznaczyłem folder "01 WMV". Przywracam więc wszystko z kosza (w koszu nie widniał o dziwo ten folder!) i wszystko się przywróciło prócz folderu 01 WMV![b] A w nim miałem jeszcze pliki![/b] Gdzie to wszystko się mogło podziać?! Szukam nawet w wyszukiwarce wpisując "01 WMV" i nic. Jak kamień w wode, wsiąkło! Gdzie to jest i co jest w ogóle?!

Odpowiedzi: 4

Spoko, spoko. Obszar przydzielony na kosz jest ustawiony. Po prostu drugi raz musiałem konweertować tam pliki, fart że tych Windows na stałem, tak jak folderu, nie usunął.
BUNCH
Dodano
11.01.2010 09:29:22
Kosz ma określoną wielkość wyrażona w procentach objętości dyskowej. Kliknij prawym myszy na ikonce kosza i pozycja właściwości. Będziesz mógł wybrać dyski oraz przydzielić im wielkość jaka maksymalnie będzie mogła powędrować do kosza. Pozostaje tylko program do odzyskiwania danych. Na przyszłość pamiętaj zwiększyć obszar przydzielony dla kosza ;)
kacperos
Dodano
11.01.2010 04:31:14
Bo zwykle rozpadają się na zbitki bitów, fakt. Ale spróbować możesz.
XanTyp
Dodano
10.01.2010 16:33:58
Najwyraźniej musiałeś mieć kosz w takich stopniu zapełniony, że wspomniany folder więcej ważył, niż wolne miejsce w koszu. Więc folder wyleciał na out w strefę, której windows nie widzi. Czeka Cię odzyskiwanie plików z pomocą programów zewnętrznych (Recovery my files, GetDataBack) itp.
XanTyp
Dodano
10.01.2010 14:48:59
  • BUNCH 10.01.2010 15:42:21

[quote=XanTyp]Najwyraźniej musiałeś mieć kosz w takich stopniu zapełniony, że wspomniany folder więcej ważył, niż wolne miejsce w koszu. Więc folder wyleciał na out w strefę, której windows nie widzi. Czeka Cię odzyskiwanie plików z pomocą programów zewnętrznych (Recovery my files, GetDataBack) itp.[/quote] Hej, no właśnie że nie, kosz był pusty, Ja rozumiem że czasem komputer informuje, że "plik jest zbyt duży aby umieścić w kosuz, czy może go usunąć?" Ale tym razem czegoś takieog nie było i szłunie, bo kosz był pusty. [size=6][b]Dlatego właśnie napisałem, że DZIWNE[/b].[/size] #-o A co do odzyskiwania plików to nie zabieram się za to, bo odzyskane pliki nie działają, nie uruchamiają się i tak.

• Ucho 10.01.2010 19:47:29

[quote=BUNCH]A co do odzyskiwania plików to nie zabieram się za to, bo odzyskane pliki nie działają, nie uruchamiają się i tak.[/quote] [b]BUNCH[/b], nie szalej !:lol: Działają. Co prawda często nie wszystkie, ale większość tak. Robiłem to nie raz to wiem co mówię. Warunek jeden i to powszechnie znany: nic nie robić w kompie w takiej sytuacji tylko od razu odzyskiwać ! Jak coś działałeś to faktycznie d... blada. Na przyszłość polecam progs GDB. Pozdr

BUNCH
Dodano:
10.01.2010 12:59:09
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1