System kasuje punkty przywracania po siedmiu dniach.

Serdecznie witam wszystkich - Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku 2008. Mam zainstalowanego Windowsa XP Home Edition. Zauważyłem, że utworzony punkt przywracania kasuje po czasie siedmiu dni. Z grafiku kalendarza "Przywracanie systemu" zorientowałem się, że może przechowywać punkty przywracania nawet do miesiąca i dłużej. To bardzo ważna i wygodna funkcja, w systemie. Prosił bym o poradę, jak wydłużyć czas przechowywania punktów przywracania. Serdecznie pozdrawiam. Ted.

Odpowiedzi: 5

Mam podobny problem z tym ,że nie można przywrócić systemu do poprzedniego misiąca, tak jakbym zainstalował system własnie tego dnia (15 luty). I tu moje pytanie czy można jakoś przywrócić się do poprzedniego miesiąca, właśnie tego dnia kasowałem grę za pomocą "Zmień lub usuń" i potem jeszcze skasowałem ten folder (pusty) z gry, bo mialem faktycznie mało miejsca na dysku(100mb). Teraz mam 10gb, bo usunąłęm jeszcze kilka programów.
oko13
Dodano
18.02.2008 12:13:54
Serdecznie witam kierofca - Dziękuję bardzo za cenne wskazówki odnośnie ustawienia ilości miejsca na dysku, dla punktów przywracania. Serdecznie pozdrawiam Ciebie wraz z rodzinką, wszystkiego najlepszego Tadeusz.
TED 4
Dodano
08.01.2008 23:18:29
Ustawia się ilość miejsca na dysku przeznaczoną na punkty przywracania. Maksymalnie 12% pojemności dysku. Do opcji tej można dotrzeć np. poprzez przywracanie systemu>ustawienia przywracania systemu>ustawienia.
kierofca
Dodano
07.01.2008 19:41:02
Serdecznie witam Seeker - Dziękuje bardzo za objaśnienia. Stosuję osobny dysk dla systemu jak to robi firma DEEL. Która konstruowała mój komputer. Kiedyś firma ta miała do dyspozycji HDD o małej pojemności (do 10 GB). Jednak teraz już tak małych HDD nie produkuje się. Ja także stosuję tą metodę. Najmniejszy HDD (80.GB) - tworzę partycję na nim 40.GB, dla zmniejszenia czasu skanowania, anty Virusem, oraz defragmentacji C:// SYSTEM. W takim układzie, system pracuje niezawodnie, a w razie jakieś awarii HDD, co raczej rzadko się zdarza, czy trwałego uszkodzenia Windowsa, zawsze można zainstalować go ponownie, bez problemów w ustawieniach szaty graficznej. Tak więc System ma sporo miejsca. Czy może jest gdzieś w ustawieniach jakaś opcja, której nie znam, a mogąca rozszerzyć długość utrzymywania punktów przywracania? Bardzo proszę o pomoc. Serdecznie pozdrawiam Ciebie wraz z rodzinką, wszystkiego najlepszego Ted.
TED 4
Dodano
07.01.2008 02:32:55
Czas utrzymywania punktów przywracania , może zależeć od ilości miejsca na dysku który jest rezerwowany przez system do tego typu operacji. Jeśli system tworzy nowy punkt , a stwierdza, że może mieć za mało miejsca, usuwa najstarsze wpisy.
Seeker
Dodano
06.01.2008 09:14:13
TED 4
Dodano:
06.01.2008 03:35:50
Komentarzy:
5
Strona 1 / 1