system i niedzialajace programy :( ....
hejka mam problem posiadam Windows XP SP2 i nie uruchamiaja mi sie programy
takie jak: Ulead Photo Expres 4 i Ulead MediaStudio Pro 8 oraz Regadit i
XP–Tuning :( jak zrobic zeby sie uruchamialy :(
takie jak: Ulead Photo Expres 4 i Ulead MediaStudio Pro 8 oraz Regadit i
XP–Tuning :( jak zrobic zeby sie uruchamialy :(
Odpowiedzi: 17
problem w tym ze nie mialem ani jednego wirusa:( a instalowalem od nowa i dalej problem jest
Jeśli usunąłeś wszystkie wirusy jakie miałeś to teraz zainstaluj na nowo programy==> mi to pomogło i dziś system chodzi jak nowy :).
Avastem bo taki mam program antywirusowy
Odpowiedz o podgladzie zdarzen dostales zgodna z prawda bo nie ma nic dotyczace tego programu.
Dostales loga i nic sie nie odezwales wiec chyba go nie przegladales dopier uzytkownik Peter_l odpisal ze jest on raczej w porzadku
Nie pamietam od kiedy to sie dzieje komputer ma ok 2miesiecy wiec na poczatku dzialal przez jakies 2tyg a pozniej kilka razy robilem formata nie robilem przywracania bo to nic by nie dalo
a na koniec to nie masz czasami zlego dnia dzis bo nie zycze sobie takiej dyskusji a zreszta nie wiem co ci to da bo wkoncu i tak pewnie nie umiesz naprawic tego bystry tylko w gadce jestes pozdro
Odpowiedz o podgladzie zdarzen dostales zgodna z prawda bo nie ma nic dotyczace tego programu.
Dostales loga i nic sie nie odezwales wiec chyba go nie przegladales dopier uzytkownik Peter_l odpisal ze jest on raczej w porzadku
Nie pamietam od kiedy to sie dzieje komputer ma ok 2miesiecy wiec na poczatku dzialal przez jakies 2tyg a pozniej kilka razy robilem formata nie robilem przywracania bo to nic by nie dalo
a na koniec to nie masz czasami zlego dnia dzis bo nie zycze sobie takiej dyskusji a zreszta nie wiem co ci to da bo wkoncu i tak pewnie nie umiesz naprawic tego bystry tylko w gadce jestes pozdro
Jeźeli juź cytujesz sam siebie to się ciesze – z dwóch miejsc trudniej usunąć, a będzie i trzecie, bowiem – ach ta moja ignorancja – nie iwem co to jest
Teraz o podglądzie zdarzeń będzie:
Zapytałem. Odpowiedź dostałem, źe nic nie ma i tyle. Dalszy cią zdania
Choć i na wzrok teź pewnie Ci padło, a moze przeciwnie – wyostrzył się do granic absurdu, skoro do mnie uźywając formy
To tyle z rozbioru Twoich wytyków.
Dalej nie wiem:
Od kiedy tak się dzieje?
Przecieź taki regedit chyba jednak kiedyś działał.
Czy – jeźeli programy działały poprzednio to przywracania systemu próbowałeś?
Ja naprawdę potrafię pytania , na które odpowiedzi nie padły – zadawać. Tylko po co? –
Tak cięzko zrozumieć, źe wyciąganie z kogoś informacji , które winny być od ręki i na tacy podane , nie jest najciekawszym,dla mnie, zajęciem(?).
PS.
Ustawienia sprzetowe są standardowe?
i dlaczego miał on być skanowany Avastem.Vonstock
Teraz o podglądzie zdarzeń będzie:
Zapytałem. Odpowiedź dostałem, źe nic nie ma i tyle. Dalszy cią zdania
w połaczeniu z wstawieniem wyniku pracy HJT wyraźnie wskazuje, źe to Tobie – moźe nie na oczy padło, ale pojęcia isę mylą i ideologię dorabiasz.log moge wrzucic jesli potrzebny
Choć i na wzrok teź pewnie Ci padło, a moze przeciwnie – wyostrzył się do granic absurdu, skoro do mnie uźywając formy
się zwracasz.chciala
To tyle z rozbioru Twoich wytyków.
Dalej nie wiem:
Od kiedy tak się dzieje?
Przecieź taki regedit chyba jednak kiedyś działał.
Czy – jeźeli programy działały poprzednio to przywracania systemu próbowałeś?
Ja naprawdę potrafię pytania , na które odpowiedzi nie padły – zadawać. Tylko po co? –
Tak cięzko zrozumieć, źe wyciąganie z kogoś informacji , które winny być od ręki i na tacy podane , nie jest najciekawszym,dla mnie, zajęciem(?).
PS.
Ustawienia sprzetowe są standardowe?
O wirusach nie umiesz czytac przeciez pisalem:
Aktualizacji nie ma bo niedawno formatowalem kompa i nie wgrywalem ich bo przed formatowaniem ten problem rowniez wystepowal
System Windows XP Professional SP2 to juz miales chyba w opisie loga ale chyba nie zauwazyles
Konto z uprawnieniami administratora
hmmm co jeszcze bys chciala znac konfiguracje kompa
P4 3Ghz, Kingston 1024MB Ram, Gigabyte 915P Duo, Ati Radeon X800GTO 256/256, Samsnug 200GB 7200obr. zadowoly teraz? czy jeszcze czegos nie umiescilem
Co niktorym to chyba na wzrok padlo
Vonstock przeskanowalem system Avastem i nic nie znalazl a program jak sie nie uruchamial tak sie nie uruchamia:(
skanowalem system Ad–aware i dawalem wsjo do wywalenia teraz przeskanuje go Avastem i zobacze
Aktualizacji nie ma bo niedawno formatowalem kompa i nie wgrywalem ich bo przed formatowaniem ten problem rowniez wystepowal
System Windows XP Professional SP2 to juz miales chyba w opisie loga ale chyba nie zauwazyles
Konto z uprawnieniami administratora
hmmm co jeszcze bys chciala znac konfiguracje kompa
P4 3Ghz, Kingston 1024MB Ram, Gigabyte 915P Duo, Ati Radeon X800GTO 256/256, Samsnug 200GB 7200obr. zadowoly teraz? czy jeszcze czegos nie umiescilem
a konkretniej kilkam na program pojawia sie w wpis tego programu w procesach i nic sie nie dzieje w podgladzie zdarzen tez nic nie ma log moge wrzucic jesli potrzebny?
Co niktorym to chyba na wzrok padlo
W logu właściwie czysto, a co to jest ten Pop Tray? Znasz ten program?
lukaszm:
to jest forum czy czepianie sie drugiej osoby mamy chyba dyskutowac o problemie
Cóź mi poradzić, źe pojęcie logi jest dla mnie absolutnie jednoznaczne gdy o systemie mowa.
Żeby o problemie dyskutować to trzeba jakieś informacje mieć przez tego, którego on dopadł przekazane.
Dalej mam zgadywać czym to jest spowodowane?
Zero informacji o wirusach, tyleź samo o konfiguracji i stanie systemu – aktualizacje itp.
Uźywanym koncie, na którym to się dzieje.
Tylko po co ja to piszę – przecieź to kolejna porcja czepiania się.
Forum jest po to by pomagać tym, którzy potrafią o co im chodzi napisać.
Takim, którzy tego nie umieją sugeruję pójscie do wóźki lub serwisu – w obu wypadkach płacisz i wymagasz.
PS.
Kolejnej "głeboko przemyślanej(?)" PW mi nie wysyłaj, bo szkoda Twego cennego czasu. Poswięć go raczej na przeszukanie archiwum w sprawie "alt+ctrl+del" i tego o czym w poprzednim poscie napisałem.
to jest forum czy czepianie sie drugiej osoby mamy chyba dyskutowac o problemie
lukaszm:
moze bys napisal jak to naprawic a nie czepial sie o to co pisze w poscie chciales loga to ci wkleilem co jeszcze bys chcial to ci moge wrzucic na forum tylko pomoglbys rozwiazac problem
Ja nie rozumieć. Ty pisać po polsku.
moze bys napisal jak to naprawic a nie czepial sie o to co pisze w poscie chciales loga to ci wkleilem co jeszcze bys chcial to ci moge wrzucic na forum tylko pomoglbys rozwiazac problem
Zamiast floodować sięgnąłbyś do wzorca związanego z przedstawianiem problemów i skorzystał z niego przy opisywaniu swojego.
PS.
Przyjdą inni to moźe w log spojrzą. Ja tego nie robię z zasady – mogłem się dla własnych potrzeb analizy nauczyć to i inni, ode mnie mądrzejsi, teź powinni móc.
PS.
Przyjdą inni to moźe w log spojrzą. Ja tego nie robię z zasady – mogłem się dla własnych potrzeb analizy nauczyć to i inni, ode mnie mądrzejsi, teź powinni móc.
Vonstock przeskanowalem system Avastem i nic nie znalazl a program jak sie nie uruchamial tak sie nie uruchamia:(
skanowalem system Ad–aware i dawalem wsjo do wywalenia teraz przeskanuje go Avastem i zobacze
Ja taki problem miałem wczoraj z programami typu gg, daemon, winamp itp przeskanowałeś dysk czy nie masz jakieś badziewnego wirusa?
A oto i log:
Logfile of HijackThis v1.99.1
Scan saved at 15:00:40, on 2005–12–29
Platform: Windows XP Dodatek SP2 (WinNT 5.01.2600)
MSIE: Internet Explorer v6.00 SP2 (6.00.2900.2180)
Running processes:
C:\WINDOWS\System32\smss.exe
C:\WINDOWS\system32\winlogon.exe
C:\WINDOWS\system32\services.exe
C:\WINDOWS\system32\lsass.exe
C:\WINDOWS\system32\Ati2evxx.exe
C:\WINDOWS\system32\svchost.exe
C:\WINDOWS\System32\svchost.exe
C:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe
h:\Program Files\Alwil Software\Avast4\aswUpdSv.exe
h:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashServ.exe
C:\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\VS7DEBUG\MDM.EXE
h:\Program Files\Kerio\Personal Firewall\persfw.exe
C:\WINDOWS\system32\svchost.exe
h:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashMaiSv.exe
h:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashWebSv.exe
C:\WINDOWS\system32\Ati2evxx.exe
C:\WINDOWS\Explorer.EXE
H:\PROGRA~1\ALWILS~1\Avast4\ashDisp.exe
H:\Program Files\DU Meter\DUMeter.exe
H:\Program Files\D–Tools\daemon.exe
C:\WINDOWS\system32\spool\drivers\w32x86\3\hpztsb04.exe
H:\Program Files\Motherboard Monitor 5\MBM5.EXE
H:\Program Files\Winamp\winampa.exe
C:\Program Files\Java\jre1.5.0_02\bin\jusched.exe
C:\WINDOWS\SOUNDMAN.EXE
H:\PROGRA~1\A4Tech\Keyboard\Ikeymain.exe
H:\PROGRA~1\A4Tech\Mouse\Amoumain.exe
C:\Program Files\ATI Technologies\ATI.ACE\cli.exe
C:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe
H:\Program Files\Desktop Sidebar\dsidebar.exe
H:\Program Files\Zegarynka\Zegarynka.exe
H:\Program Files\Pogoda\pogoda.exe
C:\Program Files\ATI Technologies\ATI.ACE\CLI.exe
C:\Program Files\VIA\RAID\raid_tool.exe
H:\Program Files\PopTray\PopTray.exe
H:\Program Files\Firefox\firefox.exe
C:\WINDOWS\system32\wuauclt.exe
h:\Program Files\Winamp\winamp.exe
H:\Program Files\Ulead Systems\Ulead Photo Express 4.0 SE\CalCheck.exe
H:\Program Files\Ulead Systems\Ulead Photo Express 4.0 SE\Ipe40.exe
H:\Program Files\Ulead Systems\Ulead Photo Express 4.0 SE\Ipe40.exe
C:\Documents and Settings\Łukaszek\Pulpit\HijackThis\HijackThis.exe
R0 – HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://www.onet.pl/
R0 – HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar,LinksFolderName = Łącza
O2 – BHO: DownloadRedirect Class – {00000000–6CB0–410C–8C3D–8FA8D2011D0A} – H:\Program Files\iMesh\iMesh5\iMeshBHO.dll
O2 – BHO: AcroIEHlprObj Class – {06849E9F–C8D7–4D59–B87D–784B7D6BE0B3} – H:\Program Files\Adobe\Acrobat 7.0\ActiveX\AcroIEHelper.dll
O2 – BHO: Idea2 SidebarBrowserMonitor Class – {45AD732C–2CE2–4666–B366–B2214AD57A49} – H:\Program Files\Desktop Sidebar\sbhelp.dll
O2 – BHO: iMeshBar BHO – {5345A7A1–805A–4923–B505–86B2FEBA3FE0} – C:\Program Files\iMeshBar\bar\2.bin\IMESHBAR.DLL
O2 – BHO: FlashFXP Helper for Internet Explorer – {E5A1691B–D188–4419–AD02–90002030B8EE} – h:\PROGRA~1\FlashFXP\IEFlash.dll
O3 – Toolbar: iMeshBar – {5345A7A9–805A–4923–B505–86B2FEBA3FE0} – C:\Program Files\iMeshBar\bar\2.bin\IMESHBAR.DLL
O4 – HKLM\..\Run: [avast!] h:\PROGRA~1\ALWILS~1\Avast4\ashDisp.exe
O4 – HKLM\..\Run: [DU Meter] H:\Program Files\DU Meter\DUMeter.exe
O4 – HKLM\..\Run: [DAEMON Tools–1033] "H:\Program Files\D–Tools\daemon.exe" –lang 1033
O4 – HKLM\..\Run: [HPDJ Taskbar Utility] C:\WINDOWS\system32\spool\drivers\w32x86\3\hpztsb04.exe
O4 – HKLM\..\Run: [MBM 5] "H:\Program Files\Motherboard Monitor 5\MBM5.EXE"
O4 – HKLM\..\Run: [WinampAgent] h:\Program Files\Winamp\winampa.exe
O4 – HKLM\..\Run: [SunJavaUpdateSched] C:\Program Files\Java\jre1.5.0_02\bin\jusched.exe
O4 – HKLM\..\Run: [NeroFilterCheck] C:\WINDOWS\system32\NeroCheck.exe
O4 – HKLM\..\Run: [SoundMan] SOUNDMAN.EXE
O4 – HKLM\..\Run: [iKeyWorks] h:\PROGRA~1\A4Tech\Keyboard\Ikeymain.exe
O4 – HKLM\..\Run: [WheelMouse] h:\PROGRA~1\A4Tech\Mouse\Amoumain.exe
O4 – HKLM\..\Run: [ATICCC] "C:\Program Files\ATI Technologies\ATI.ACE\cli.exe" runtime
O4 – HKCU\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe
O4 – HKCU\..\Run: [Gadu–Gadu] "H:\Program Files\Gadu–Gadu\gg.exe" /tray
O4 – HKCU\..\Run: [SIDEBAR] "H:\Program Files\Desktop Sidebar\dsidebar.exe"
O4 – HKCU\..\Run: [Zegarynka] H:\Program Files\Zegarynka\Zegarynka.exe
O4 – HKCU\..\Run: [tray] H:\Program Files\Pogoda\pogoda.exe /tray
O4 – Startup: PopTray.lnk = H:\Program Files\PopTray\PopTray.exe
O4 – Global Startup: ATI CATALYST pasek zadań.lnk = C:\Program Files\ATI Technologies\ATI.ACE\CLI.exe
O4 – Global Startup: Ulead Photo Express 4.0 SE Calendar Checker .lnk = H:\Program Files\Ulead Systems\Ulead Photo Express 4.0 SE\CalCheck.exe
O4 – Global Startup: VIA RAID TOOL.lnk = C:\Program Files\VIA\RAID\raid_tool.exe
O8 – Extra context menu item: E&ksport do programu Microsoft Excel – res://H:\PROGRA~1\MICROS~1\OFFICE11\EXCEL.EXE/3000
O9 – Extra button: (no name) – {08B0E5C0–4FCB–11CF–AAA5–00401C608501} – C:\Program Files\Java\jre1.5.0_02\bin\npjpi150_02.dll
O9 – Extra 'Tools' menuitem: Sun Java Console – {08B0E5C0–4FCB–11CF–AAA5–00401C608501} – C:\Program Files\Java\jre1.5.0_02\bin\npjpi150_02.dll
O9 – Extra button: Subscribe in Desktop Sidebar – {09FE188B–6E85–479e–9411–51FB2220DF80} – H:\Program Files\Desktop Sidebar\sbhelp.dll
O9 – Extra 'Tools' menuitem: Subscribe in Desktop Sidebar – {09FE188B–6E85–479e–9411–51FB2220DF80} – H:\Program Files\Desktop Sidebar\sbhelp.dll
O9 – Extra button: Badanie – {92780B25–18CC–41C8–B9BE–3C9C571A8263} – H:\PROGRA~1\MICROS~1\OFFICE11\REFIEBAR.DLL
O9 – Extra button: Messenger – {FB5F1910–F110–11d2–BB9E–00C04F795683} – C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe
O9 – Extra 'Tools' menuitem: Windows Messenger – {FB5F1910–F110–11d2–BB9E–00C04F795683} – C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe
O16 – DPF: {6414512B–B978–451D–A0D8–FCFDF33E833C} (WUWebControl Class) – http://update.microsoft.com/windowsupdate/v6/V5Controls/en/x86/client/wuweb_site.cab?1135853508609
O17 – HKLM\System\CCS\Services\Tcpip\..\{D5776734–B7EE–4DF7–83F8–2DC6EA093CE9}: NameServer = 217.96.107.2
O18 – Protocol: wpmsg – {2E0AC5A0–3597–11D6–B3ED–0001021DC1C3} – h:\Program Files\Wirtualna Polska\wpkontakt\url_wpmsg.dll
O23 – Service: avast! iAVS4 Control Service (aswUpdSv) – Unknown owner – h:\Program Files\Alwil Software\Avast4\aswUpdSv.exe
O23 – Service: Ati HotKey Poller – ATI Technologies Inc. – C:\WINDOWS\system32\Ati2evxx.exe
O23 – Service: ATI Smart – Unknown owner – C:\WINDOWS\system32\ati2sgag.exe
O23 – Service: avast! Antivirus – Unknown owner – h:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashServ.exe
O23 – Service: avast! Mail Scanner – Unknown owner – h:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashMaiSv.exe" /service (file missing)
O23 – Service: avast! Web Scanner – Unknown owner – h:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashWebSv.exe" /service (file missing)
O23 – Service: Kerio Personal Firewall (PersFw) – Kerio Technologies – h:\Program Files\Kerio\Personal Firewall\persfw.exe
O23 – Service: TuneUp WinStyler Theme Service (TUWinStylerThemeSvc) – TuneUp Software GmbH – H:\Program Files\TuneUp Utilities 2004\WinStylerThemeSvc.exe
a konkretniej kilkam na program pojawia sie w wpis tego programu w procesach i nic sie nie dzieje w podgladzie zdarzen tez nic nie ma log moge wrzucic jesli potrzebny?
A tak konkretniej to jak to wygląda?
A w logach co ?
A system czysty?
AAA......pilnie sprzedam :mrgreen:
A w logach co ?
A system czysty?
AAA......pilnie sprzedam :mrgreen:
Strona 1 / 1