System gubi rejestr...
Sprawa jest taka.Miesiąc temu przy włączeniu kompa pokazał się komunikat źe odzyskano rejestr z alternatywnej kopii.Dzieki tej "kopii" przy właczaniu kompa połowa funkcji systemowych się nie ładowała i nic nie mozna było zrobić.próbowalem coś zrobić źeby ratować wszystkiego – odzyskiwania itp. ale nie pomogło – dobra stwierdziłem 7 miesi. wytrzymał przeźyje, przeinstaluje.Jednak po instalacji po 2 dniach to samo się pokazało o "odzyskiwaniu rejestru z kopii"(wtedy nie wiedział system za pomocą jakich programów otwierać dokumenty i pokazywało się to co uruchomienie kompa) – dało sie go jeszcze zeskanować antywirem więc to zrobiłem ale nic nie wykazalo.Z wielkimi nerwami ale sformatowałem calutki dysk zainstalowałem ponownie Wina XP poinstalowałem wszystkie potrzebne rzeczy no i przez jakis tydzien chodził dobrze az tu nagle pokazał się ten sam monit.i niby wszystko działa (mam stałe przez kablówke przez sieciówke) tyle źe ani w "Miesce Sieciowe" nie pokazuje mi źe mam połaczenie tak jak by wogóle nie było (no i na pasku koło zegara teź nie ma tej ikony ), no tak jak miałbym internet widmo.
Jak przwrócić to połączenie i to ikone w pasku i o co chodzi tym rejestrem?
Odpada wirus bo wtedy co mi chodził to 7 miesi. na tych samych aplikacjach i było dobrze a teraz.
P.S Moźe to głupie (prosze mnie wtedy poprawić) – jeźeli sie instaluje na tej samej parycji windows po formacie to rejestr jest instalowany mniej wiecej na tych samych sektorach dysku wiec to moźe coś z dyskiem moźe ma popieprzone te sektory
Pomóźcie mi bo juź nie mam siły czasu ani nerwów na ten moj komp.kupił bym sobie nowy ale brak funduszy....
czekam na Odp.
Jak przwrócić to połączenie i to ikone w pasku i o co chodzi tym rejestrem?
Odpada wirus bo wtedy co mi chodził to 7 miesi. na tych samych aplikacjach i było dobrze a teraz.
P.S Moźe to głupie (prosze mnie wtedy poprawić) – jeźeli sie instaluje na tej samej parycji windows po formacie to rejestr jest instalowany mniej wiecej na tych samych sektorach dysku wiec to moźe coś z dyskiem moźe ma popieprzone te sektory
Pomóźcie mi bo juź nie mam siły czasu ani nerwów na ten moj komp.kupił bym sobie nowy ale brak funduszy....
czekam na Odp.
Odpowiedzi: 1
Informacje o sprźecie isę kłaniają – z uwzględnieniem OC. Do tego kwestia taśm sygnałowych, systemu plików i paru innych drobiazgów np. z aktualizacjami systemu związanych.
To tak na początek.
Co do "dziury" w połaczeniach – jeźeli to SP2 to w archiwum podawalem który plik dograć do system32.
W kwstii "mniej więcej" to zapytam zdawkowo :
a chkdsk /p /r z konsoli co na to ?
To tak na początek.
Co do "dziury" w połaczeniach – jeźeli to SP2 to w archiwum podawalem który plik dograć do system32.
W kwstii "mniej więcej" to zapytam zdawkowo :
a chkdsk /p /r z konsoli co na to ?
Strona 1 / 1