System gubi rejestr...

Sprawa jest taka.Miesiąc temu przy włączeniu kompa pokazał się komunikat źe odzyskano rejestr z alternatywnej kopii.Dzieki tej "kopii" przy właczaniu kompa połowa funkcji systemowych się nie ładowała i nic nie mozna było zrobić.próbowalem coś zrobić źeby ratować wszystkiego – odzyskiwania itp. ale nie pomogło – dobra stwierdziłem 7 miesi. wytrzymał przeźyje, przeinstaluje.Jednak po instalacji po 2 dniach to samo się pokazało o "odzyskiwaniu rejestru z kopii"(wtedy nie wiedział system za pomocą jakich programów otwierać dokumenty i pokazywało się to co uruchomienie kompa) – dało sie go jeszcze zeskanować antywirem więc to zrobiłem ale nic nie wykazalo.Z wielkimi nerwami ale sformatowałem calutki dysk zainstalowałem ponownie Wina XP poinstalowałem wszystkie potrzebne rzeczy no i przez jakis tydzien chodził dobrze az tu nagle pokazał się ten sam monit.i niby wszystko działa (mam stałe przez kablówke przez sieciówke) tyle źe ani w "Miesce Sieciowe" nie pokazuje mi źe mam połaczenie tak jak by wogóle nie było (no i na pasku koło zegara teź nie ma tej ikony ), no tak jak miałbym internet widmo.

Jak przwrócić to połączenie i to ikone w pasku i o co chodzi tym rejestrem?
Odpada wirus bo wtedy co mi chodził to 7 miesi. na tych samych aplikacjach i było dobrze a teraz.

P.S Moźe to głupie (prosze mnie wtedy poprawić) – jeźeli sie instaluje na tej samej parycji windows po formacie to rejestr jest instalowany mniej wiecej na tych samych sektorach dysku wiec to moźe coś z dyskiem moźe ma popieprzone te sektory

Pomóźcie mi bo juź nie mam siły czasu ani nerwów na ten moj komp.kupił bym sobie nowy ale brak funduszy....

czekam na Odp.

Odpowiedzi: 1

Informacje o sprźecie isę kłaniają – z uwzględnieniem OC. Do tego kwestia taśm sygnałowych, systemu plików i paru innych drobiazgów np. z aktualizacjami systemu związanych.
To tak na początek.

Co do "dziury" w połaczeniach – jeźeli to SP2 to w archiwum podawalem który plik dograć do system32.

W kwstii "mniej więcej" to zapytam zdawkowo :
a chkdsk /p /r z konsoli co na to ?
Rebe
Dodano
08.02.2006 18:22:02
Straypear
Dodano:
08.02.2006 17:28:39
Komentarzy:
1
Strona 1 / 1