synchronizacja 2 pc

Zaczne od tego źe niewiedziałem czy napisać to tu czy w sieciach...
Sorki za ewentualne bledy ale klawa mi nawala i czesc znakow wpisuje sie niezaleznie... lol

Chciałbym w szybki sposob wymienic dane pomiedzy dwoma pc.. chodzi mi o synchronizacje danych z outlooka, gg oraz moich dokumentow... jezeli chodzi o gg to chciałbym wymiane wszytstkiego w obie strony, a jezeli chodzi o moje dokumenty i outlooka to wystarcz mi skopiowanie danych z laptopa do stacjonarnego. Czy jest to wykonalne, jak??

Oczywiscie lokaliczacje wszystkch plikow znam.... chodzi mi wylacznie o automatyzacje tego procesu...
A... oba pc stoja na winxp :) lol

Odpowiedzi: 4

a ten plik ma kilka set mb, wiec przesylanie go w calosci bedzie problemem..... wolalbym wyslac brakujace maile z N do S (n– laptop, s– pc stcjonarny)
macol
Dodano
20.11.2005 23:50:23
Zgadza sie, sa w jednym pliku. Outlook to plik *.pst, a Outlook Express to plik skrzynka odbiorcza.dbx
EL NINO
Dodano
20.11.2005 23:31:21
to załatwia sprawe moich domukentow, i gg, ale co z outlookiem?? zaluzmy ze na S mam 1000 maili i niebardzo mam ochote czekac az to wszystko przesle do N, wolabym zeby zawartosc N(kilka wiadomosci) w czesci rozniacej sie od zawastrosci na S( czesc maili moga zostac juz wyslana do S) wslac do S. Z tego co wiem to all wiadomosci sa trzymane w 1 pliku...
macol
Dodano
20.11.2005 21:02:22
Po wklepaniu wyrazu "synchronizacja" w pomocy systemowej, uzyskujemy jakies informacje. Miedzy innymi taka:
Pomoc systemowa:
Omówienie Menedźera synchronizacjiKorzystając z Menedźera synchronizacji, moźna kontrolować synchronizację plików trybu offline z plikami w sieci. Moźna mieć wtedy pewność, źe na komputerze znajdują się najnowsze niezbędne informacje z sieci lub z Internetu, a zarazem zminimalizowane zostaną przerwy w pracy na komputerze.

Menedźer synchronizacji moźe automatycznie synchronizować informacje, które są dostępne w trybie offline, realizując to zadanie na kilka sposobów:

Za kaźdym razem, gdy uźytkownik loguje się na komputerze, wylogowuje się z niego lub w obu tych przypadkach.
W określonych odstępach czasu, gdy komputer jest bezczynny.
W zaplanowanym terminie.
Opcji tych moźna uźywać wobec plików trybu offline w róźnych kombinacjach w przypadku kaźdego z udostępnianych źródeł.

Menedźer synchronizacji porównuje elementy w sieci z otwartymi lub zaktualizowanymi podczas pracy w trybie offline, a następnie najbardziej aktualną wersję elementu udostępnia zarówno na danym komputerze, jak i w sieci. Wśród elementów, które moźna synchronizować, są pojedyncze pliki, całe foldery i strony sieci Web trybu offline. Menedźer synchronizacji moźe obsłuźyć jedną lokalizację, do której moźna przejść celem zsynchronizowania dowolnych plików współuźytkowanych, które są udostępniane w trybie offline, niezaleźnie od typu pliku lub programu, którego uźyto w celu udostępnienia pliku w trybie offline.

Uwagi

Aby z plików moźna było korzystać przy uźyciu funkcji Pliki trybu offline, muszą one być udostępnione. Po udostępnieniu pliki będą wyświetlane na liście elementów dostępnych do synchronizacji.
Uźytkownicy muszą najpierw udostępnić plik lub folder, w przeciwnym przypadku nie będzie on wyświetlany na liście elementów dostępnych do synchronizacji.
EL NINO
Dodano
20.11.2005 17:50:20
macol
Dodano:
20.11.2005 15:26:52
Komentarzy:
4
Strona 1 / 1