Symetria

Pisze ten post, choć uwaźam, źe gdyby ktoś obejrzał jakiś film spodobałby mu się i pisał tutaj nowy post forum komputerowe zamieniłoby się w filmowe... ale nie mogłem sie powstrzymać film jest Polski i poprostu fenomenalny, opisuje losy zwykłego szarego człowieka skazanego za "niewinność", który trafia do grypsiarzy... jeźeli ktoś go jeszcze nie obejrzał to naprawde wyrazy współczucia bo z tego co sie dowiedziałem ma on juź troche czasu, a ja niestety dopiero dzisiaj go obejrzałem...

Odpowiedzi: 11

Seeker "warto wspomnieć tylko" ,źe drzewiej ten zwrot tłumaczenia nie wymagał.Teraz widać tak nie jest i tylko stare pryki umieją jego krasę ocenić i docenić oraz treść nim niesioną zrozumieć.

pIEKAr – nie Ty mnie bedziesz pouczał czy i kiedy mam wyluzować. Przyjmij do wiadomości, źe jeszcze jeden taki wyskok i na własnej skórze odczujesz jego skutki.
Rebe
Dodano
12.01.2005 13:36:09
pIEKAr:

śmiesz mówić, źe Symetria to słaby film ??

Po pierwsze , gdzie tak napisałem?

Po drugie chłopcze coś Ci się chyba pomyliło i myślisz źe rozmawiasz z kolegą z blokowiska, a głupkowate sugestie którymi strzelasz na prawo i lewo moźesz sobie wsadzić to swojej pustej mózgownicy.
Jak nie potrafisz dyskutować przyjmując argumenty innych – zresztą nie pierwszy raz – to napisz blooga , albo forum zmień
Seeker
Dodano
12.01.2005 13:24:04
Symetria – spoko filmacz, ale miejscammi troche przerysowany – ogolnie jednak – bardzo fajny, warty zobaczenia.

Co do tego joggera – coz to ma wspolnego z tematem?
brtx
Dodano
12.01.2005 13:00:33
Rebe:
pIEKAr po pierwsze :
Nie sądź wszystkich wg siebie.
Po drugie Twoja wypowiedź juź nie tylko się ociera o chamstwo.
Po trzecie zaś – odbiór dóbr kultury – róźnych lotów ma to do siebie, źe jest czysto innydwidualną kwestią.

:) wyloozoj troche :) ja tutaj jak narazie nikogo nie obraziłem... co najwyźej lekko zasugerowałem jedno z wyjść jakie jest moźliwe :)

UPDATE

natrafiłem na necie na pewnego joggera
http://harysek.jogger.pl/
PARANOJA jednym słowem !!
pIEKAr
Dodano
12.01.2005 12:38:55
pIEKAr po pierwsze :
Nie sądź wszystkich wg siebie.
Po drugie Twoja wypowiedź juź nie tylko się ociera o chamstwo.
Po trzecie zaś – odbiór dóbr kultury – róźnych lotów ma to do siebie, źe jest czysto innydwidualną kwestią.
Rebe
Dodano
12.01.2005 12:15:42
Seeker:
Z polskich warto wspomieć tylko :
"Nadzór" – Saniewskiego
i
"Przesłuchanie" Bugajskiego
z zagranicznych:
"Skazani na Shawshank"
"Więzień Brubaker"

śmiesz mówić, źe Symetria to słaby film ?? to chyba tylko dlatego, źe nie zobaczyłes swojej ulubionej sceny mającej miejsce w więzieniach... facet pie******* faceta !!
pIEKAr
Dodano
12.01.2005 12:06:21
Z polskich warto wspomieć tylko :
"Nadzór" – Saniewskiego
i
"Przesłuchanie" Bugajskiego
z zagranicznych:
"Skazani na Shawshank"
"Więzień Brubaker"
Seeker
Dodano
12.01.2005 11:50:05
darek_dade:
Ogólnie widziałem lepsze. O więzeniu podobał mi sie jeszcze con air: Lot skazańców. Ale to inna bajka. Symetria to ciekawy film psychologiczny. Na początku bardzo ciekawy. Pod koniec brakowało mi jednak trochę zwrotów akcji i innowacyjności, innymi słowy zabrakło reźyserowi pomysłu. Ale film jak na Polskę jest rzeczywiście przyjemny.

PS
Jak interpretujesz tytuł??

Tytuł interpretuje w ten sposób: Reźyser chciał odzwierdzielić co naprawde dzieje się w więzieniu, chciał pokazać całą prawde co dzieje sie z ludźmi w więzieniu :) A Twoja interpretacja jak brzmi ??
[/b]
pIEKAr
Dodano
12.01.2005 11:46:30
Ogólnie widziałem lepsze. O więzeniu podobał mi sie jeszcze con air: Lot skazańców. Ale to inna bajka. Symetria to ciekawy film psychologiczny. Na początku bardzo ciekawy. Pod koniec brakowało mi jednak trochę zwrotów akcji i innowacyjności, innymi słowy zabrakło reźyserowi pomysłu. Ale film jak na Polskę jest rzeczywiście przyjemny.

PS
Jak interpretujesz tytuł??
darek_dade
Dodano
12.01.2005 03:35:51
darek_dade:
Niezły film niezły :) Oglądałem lepsze

lepsze o źyciu w więzieniu ?? Polski ?? nie chce mi sie jakoś wierzyć !!
pIEKAr
Dodano
12.01.2005 01:18:41
Niezły film niezły :) Oglądałem lepsze
darek_dade
Dodano
12.01.2005 01:16:48
pIEKAr
Dodano:
12.01.2005 00:37:32
Komentarzy:
11