Swiezo po formacie, dluuuugi start
Witam, pewnie problem juz byl opisany. Szukalem znalazlem kilka wynikow ale mnie nie usatysfakcjonowaly wiec prosze o nie linczowanie mnie :)
sytuacja wyglada nastepujaco: od jakiegos czasu mam neostrade i 2 sieciowki w kompie, komp dziala jako server ktory dziala caly czas i udostepnia neostrade na 2 kompy w mojej sieci. Jest problem bo czasami wypada zrestartowac server no ale....restart trwa 20 min z zegarkiem w reku !!!! Komputer ma procesor p4 2.4ghz 512 ramu 80 gb dysk twardy, a jednak to nie przeszkadza by mulic 20 min. Troche to intryguje:/ pomyslalem ze moze to wina zasyfionego windowsa, wiec zrobilem format c gruntowny jako ntfs. Niestety to nic nie pomoglo oO Windows odpala sie tak samo czyli najpierw bios robi selfchecka potem jest czarny ekran jakies 3 min
wyskakuje bialy pasek na samym dole i to jest najgorsze bo ten paseczek porusza sie z bardzo wolna predkoscia, gdy dojdzie jakos do polowy system pokazuje w koncu znaczek Windows XP Loading. Nie wiem o co chodzi, jestem przybity moze jakas rada?
pozdrawiam i dziekuje za odpowiedzi
ps. dysk ustawiony jako DMA, domyslam sie ze chodzi o usluge DHCP ale jak inaczej ustawic skoro rozdzielam polaczenie za pomoca ICSa Windowsowego przy pomocy mostkowania 2 kart sieciowych ?
sytuacja wyglada nastepujaco: od jakiegos czasu mam neostrade i 2 sieciowki w kompie, komp dziala jako server ktory dziala caly czas i udostepnia neostrade na 2 kompy w mojej sieci. Jest problem bo czasami wypada zrestartowac server no ale....restart trwa 20 min z zegarkiem w reku !!!! Komputer ma procesor p4 2.4ghz 512 ramu 80 gb dysk twardy, a jednak to nie przeszkadza by mulic 20 min. Troche to intryguje:/ pomyslalem ze moze to wina zasyfionego windowsa, wiec zrobilem format c gruntowny jako ntfs. Niestety to nic nie pomoglo oO Windows odpala sie tak samo czyli najpierw bios robi selfchecka potem jest czarny ekran jakies 3 min
wyskakuje bialy pasek na samym dole i to jest najgorsze bo ten paseczek porusza sie z bardzo wolna predkoscia, gdy dojdzie jakos do polowy system pokazuje w koncu znaczek Windows XP Loading. Nie wiem o co chodzi, jestem przybity moze jakas rada?
pozdrawiam i dziekuje za odpowiedzi
ps. dysk ustawiony jako DMA, domyslam sie ze chodzi o usluge DHCP ale jak inaczej ustawic skoro rozdzielam polaczenie za pomoca ICSa Windowsowego przy pomocy mostkowania 2 kart sieciowych ?
Odpowiedzi: 13
A odłączyłeś neostrade od komputera sprawdziłes jak jest wtedy z wstawaniem systemu wyjmij te sieciówki i wkładaj po kolei i obserwuj moźe ich stery mają problem z SP2 a pasek to ja go teź obserwuje ,u mnie np gdy siadło DVD cdr a nie wymontowałem go pasek przesówał sie w miare szybko ale po wybudowaniu śmiga aź miło coś moźe z zasilaniem przelicz twój zasilacz sprawdź napięcia moźe tu problem chodzi na okrągło przecieź sprawdź
Czy to normalne źe u mnie po uruchomieniu botvista w tej ostatniej tabelce pierwszy program jest uruchamiany na 150 (według dolnej osi) a ostatni na 1046? Czy moźna temu zaradzić??
http://www.wawnet.pl/neostrada_problemy.htm poczytaj tam masz nowe stery do modemów
wydaje mi się, ze to wina SP2, bo wczesniej (wcześniej uzywalem windows XP bez SP2 i było ok). Czy da się jakoś odpinstalować SP2 z Windows'a, ktory ma go wbudowanego w instalator? Pozdr :)
Moźe to coś ci pomoźe nie wiem dokładnie co to było ale jak odłączyłem neostrade z kompa było wszystko normalnie modem Sagem po wymianie [uszkodzony] bo przedtem miałem Thomsona i bylo ok po opisaniu tego problemu w sewisie oni nic na ten temat nie wiedzą i wymienią mi spowrotem na Thomsona no i jest ok tyle moge podpowiedzieć
niestety nic nie pomoglo :( juz nie mam sily nie wiem co moze byc tego powodem :/
mam kaspera, sprobuje potem. Czytalem gdzies ze pomaga odpiecie cdromu/dvd tez to sprawdze.
dzieki za post
dzieki za post
Ten klif.sys to mi na Kasperskyego wygląda – masz go ?? Jak tak to odłącz się od neta,, wyłącz AV i sprawdź.

tak to wyglada, na samym poczatku to klif.sys i fs_rec.sys. jesli moze ktos pomoc to bylbym bardzo wdzieczny
ps co to jest to zielone
prosze pomozcie
nic nie pomoglo :/ nie wiem co jest bo udalo mi sie raz przy podlaczaniu dodatkowego dysku jakos tak zrobic ze przelecial pasek i odrazu zaczal sie ladowac win trwalo to moze poltorej minuty. ale nie wiem w jakich bylo to okolicznosciach....
nikt nie mial takiego problemu jeszcze?
nikt nie mial takiego problemu jeszcze?
Moze to sprawdzcie:
Rebe:
uźyj BootVisa – nawet nie po to by ładowanie przyspieszyć, ale by zobaczyć co je spowalnia.
moźesz rownieź w celu takiego rozpoznania uruchomić komputer w trybie rejestrowanym – teź zobaczysz co "przeszkadza" w wypadku gdy przyczyną jest sprźet/sterownik.
no i niestety dalej nie wiem o co z tym wszystkim chodzi. nikt nie wie ?
Mam dokładnie ten sam problem. Świeźa instalacja WinXP z SP2, na kompie PIV 2.0 1GB RAM, 80 GB dysk. Co ciekawe na innym komputerze o bardzo podobnej konfiguracji Windows XP SP2 włącza się bardzo szybko. Próbowałem juź róźnych metod, niestety nic nie skutkowało.
Strona 1 / 1